sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Ensimmäinen adventti

Täytyy myöntää että odotin tätä sunnuntaita jo kuin malttamaton lapsi - vihdoinkin sain pistää joulukoristeet ulos ja näytille! Varmaankin tutuimmat lukijat tietää jo että rakastan joulua ja fiilistelen sitä aina ihan innoissani. Tänä vuonna tuntuu tosin siltä että aloitin kamalan myöhään kun en kirjoittanut mitään joulufiilispostausta edes blogin puolelle ennenkuin nyt...

Tänään sai kuitenkin vihdoin ihan virallisesti fiilistellä joulua ja siitäkös minä olin innoissani! Oltiin käyty edellisenä viikonloppuna hakemassa jo tekokuusi meille ja päätettiin se jo tänään koristella. Ehkä hieman aikaista, kotona Suomessa meillä tulee oikea kuusi sisään vasta viikkoa ennen joulua, mutta me ollaan aika paljon poissa joulukuussa joten halutaan nauttia siitä kuusesta jo nyt! Ja eihän me tietysti täällä edes olla aattona joten sitä suuremmalla syyllä piti kuusi jo koristella nyt. Meillä on vihdoinkin ihan oma kuusi! 

Täytyy tähän väliin kertoa ehkä kuitenkin meidän edellisestä minikuusesta.Viime vuonna ostin nimittäin M&S:ltä sellaisen todella pienen pöytäkuusen ja me oltiin molemmat poikaystävän kanssa varmoja että se on tekokuusi. Laitettiin se tietenkin viime joulun jälkeen varastoon säilöön ja todettiin se tänä vuonna esille ottaessa, että kyllä se oli sitten ihan oikea kuusi...Nimittäin siinä samalla kun yritin sitä nostaa komerosta ulos niin se tiputti kaikki neulasensa lattialle :)

Iltapäivä vietettiinkin sitten koristellessa kotia jouluisaksi ja kuuntelemalla joululauluja. Juotiin myös ensimmäiset glögit, tai meidän tapauksessa mulled ciderit. Joulufiilis kyllä nosti päätäänsä, jopa poikaystävällä jolla ei ole ollut yhtään joulufiilis. Pelleiltiin valojen kanssa ja koristeltiin meidän ensimmäinen "oikea" joulukuusi. Ah, että rakastankaan joulunaikaa!

Ihanaa joulukuun alkua (huomenna se alkaa)!!











P.S. Jeps, joulufiilis on niin kova että jopa banneri meni vaihtoon, tosin vain joulukuun ajaksi luonnollisesti.

Kuvat omiani ja poikaystävän ottamia

keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Kapkaupunki muistelua

Etsin eilen koneelta viime jouluisia kuvia niitä kuitenkaan löytämättä. Sen sijaan eksyin vahingossa parin vuoden takaisiin kuviin Etelä-Afrikan reissusta. Huomaan että joulu ja loma alkaa lähestymään kun niin kaihoisasti katselen kuvia tuolta edelliseltä Afrikan mantereen matkalta. Ei muuten auta yhtään asiaa että olen lähiaikoina lukenut niin monesta muustakin blogista Etelä-Afrikasta!

Kuitenkin, Etelä-Afrikassa vietin joulun ja uuden vuoden vuonna 2012 ja Kapkaupungissa melkeinpä viikon verran tuosta ajasta. Täytyy sanoa että rakastuin silloin jo Etelä-Afrikkaan vaikka tietysti näin vaan murto-osan maasta - sehän vaan tarkoittaa että sinne pitää lähteä uudestaan!





Kapkaupunki oli aivan ihana ja ihmiset todella ystävällisiä. Siellä oli jotenkin sellaista leppoisan rennon tuntuista elämänmenoa. Sopisi minullekin...Viikko meni aika nopeasti kaupungissa, yhtenä päivänä tuli käytyä Robben Islandilla, yhtenä kierreltyä ympäri kaupunkia kunnolla ja sit vähän rentoutumalla ja auringosta nauttien.

Uudenvuodenpäivänä (ja samalla vikana kokonaisena päivänä Kapkaupungissa) päätin kiipeä oppaan kanssa Pöytävuorelle. Gondolihissit eivät olleet koko viikon ajan toiminut joka liiallisen tuulen tai sumun vuoksi ja viimeisenä mahdollisena päivänä myös tuuli niin kovaa ettei ollut mitään saumaa ottaa hissiä ylös. Minä olin kuitenkin päättänyt että ylös on pakko päästä joten sinnehän sit kivuttiin. Ja tuntui muuten kyllä siltä että tuli ihan voitettua itsensä! Kolme tuntia siinä taisi mennä ennenkuin olin ylhäällä, vaikka polku olikin ihan hyvässä kunnossa. Mitä ylemmäksi kuitenkin päästiin niin hengitys meni hankalammaksi ja loppumatkan kuljin aika hitaasti. Näkymät ylhäältä oli kuitenkin ihan mielettömät - niitä ei tule hetkeen unohdettua!





Kapkaupungin satama-alue on todella kaunista ja varsinkin iltaisin siellä kävi kova kuhina päällä. Sieltä löytyi monia kivoja ravintoloita joissa pystyi nauttimaan sitä kuuluisaa ja hyvää etelä-afrikkalaista viiniä! Ja hauskinta oli että siellä laitureilla näkyi köllimässä merileijonia (vai onkohan ne hylkeitä kumminkin...) ja paistattelemassa päivää - niiden elämä näytti aika leppoisalta!







Ja iltaisin alue oli vielä upeamman näköinen kun kaikki valot syttyivät! Ja en pääse siitä yli enkä ympäri, että kyllä toi joulukuusi näytti vähän hassulta omaan silmääni noissa lämpotiloissa vaikka samalla tavalla sielläkin joulua vietetään!





Kapkaupunkiin ja ylipäätänsä Etelä-Afrikkaan lähtisin mikä päivä tahansa uudestaan. Meidän reissusuunnitelmaan kuului mm. Garden Route ja käytiin myös Kapkaupungin lähistöllä olevilla viinitiloilla. Jotenkin tämä reissu tarjosi juuri kaikkea mitä ylipäätänsä onnistuneelta matkalta voi odottaa! Tästä on hyvä lähteä fiilistelemään tulevaa joulun reissua Tansaniaan.



maanantai 24. marraskuuta 2014

Joulufiilistelyä Lontoossa

Kirjoittelinkin tuossa taannoin päivästäni Lontoossa, jossa fiilistelin niin kaupungin ihanaa tunnelmaa kuin myös niitä upeita jouluvaloja. Ajattelinkin nyt jakaa hieman enemmän näitä jouluisia kuvia - ehkä teilläkin nousee joulufiilis? Ja hei, nythän on enää kuukausi jouluun!

Lontoo mun mielestä upea joulunaikaan - kaikki ne jouluvalot ja upeat jouluikkunat saavat ainakin minun joulumielen heräämään!

Ja ilmeisesti monen muunkin...Olen aina rakastanut Somerset Housea ja sen luistinrataa, tänä vuonna sponssaajana toimii tavaratalo Fortunum & Mason. Kävelin sinne vähän fiilistelemään ja ihastelemaan upeaa kuusta ja samalla kuulin kuinka lapset lauloi sydämensä kyllyydestä Disneyn Frozenin kipaletta Let it go. Se tuntuu olevan aika suosittu tällä hetkellä ja ilmeisesti tuo luistinrata herätti lasten sisäiset laulukyvyt esiin ;)

Mietinkin että jos saisin valita minne lähteä kaupunkilomalle joulua fiilistelemään niin valitsisin juuri Lontoon tai New Yorkin. Monet hehkuttavat Pariisia joulunaikaan, mutta koska en itse ole koskaan ollut suuri Pariisi-fani niin skippaisin sen.

Mutta nyt niihin Lontoon joulufiilistely kuviin!


















Ihanaa joulunodotusta kaikille!


sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Viikkokuulumiset

Apua, pakko todeta vaan että mihin ihmeeseen tämä aika menee? Marraskuu vetelee kohta jo viimeisiään ja sitten ollaan vuoden viimeisessä kuukaudessa, ihan älytöntä.

Kuitenkin, maanantaina oli pitkästä aikaa ihan karsea päivä. En ole pitkään aikaan kokenut nyt sellaista todella huonoa maanantaita, mutta tuo viimeviikkoinen oli kyllä juuri sellainen. Kaikki meni pieleen ja kaikki ärsytti. Mielenosoituksena ostinkin sitten kolme lehteä Birminghamin juna-asemalta (koska juna Derbyyn oli myöhässä of course) ja luin niitä illallisen ääressä kun poikaystävä oli vielä Skotlannissa.


Tiistaina ihastelin Derbyn jouluvaloja, marraskuu tuntuu vaan niin paljon kivemmalta kun jouluvalot tuovat vähän valoa pimeyteen!


Keskiviikkona oli mielenkiintoinen päivä töissä sillä meille oli järkätty pieni kaupunkikiertue Coventryssä ja tutustuttiin hieman syvällisemmin sen historiaan. Todella mielenkiintoista ja oli muuten kiva päästä vähän kävelemään ja pyörimään ulkona työpäivän aikana!


Torstaina taasen Derbyn keskustassa (yhdellä söpöimmistä kaduista mitä tästä kaupungista löytyy) järjestettiin ilta-markkinat. Käytiinkin eka kotona syömässä ja sitten lähdettiin iltamarkkinoille koska ne olivat auki kymppiin saakka. Oli muuten harvinaisen kiva tehdä jotain vähän tavallisesta poikkeavaa arki-iltana, täytyy myöntää että me ollaan ihan liian kaavoihin kangistuneita mitä tulee arki-iltojen aktiviteetteihin. Iltamarkkinat olivat kivat ja samalla käytiin drinksuilla kilistelemässä kaikille hyville uutisille jota torstai-päivä toi mukanaan. 


Perjantaina me kokkikolmoset taas hieman kokeiltiin uusia reseptejä keittiössä, tällä kertaa tehtiin pizzaa mutta kukkakaalipohjalla. Ja oli muuten todella hyvää ja maistuvaa! Täytyy yrittää tänne blogiinkin pian laittaa reseptiä mutta periaatteessa se oli hieman muunneltu pohja tästä reseptistä. Kaveriksi vähän valkkaria ja hyvä perjantai-ilta oli taattu. Kutsukaa mua vanhaksi mutta mun mielestä perjantaisin on aina ihana nollata viikkoa joko kokkaamalla hyvää ruokaa kotona tai sit menemällä ravintolaan syömään ja ottamaan lasi viiniä. Loppuillaksi voikin sitten tulla kotiin katsomaan leffaa!


Lauantaina lähdettiin poikaystävän kanssa iltapäivästä taas pienelle maaseuturetkelle. Muuttaminen on koko ajan takaraivossa ja toivotaan että kohta päästään oikeasti tekemään jotain konkreettisiä päätöksiä sen suhteen. Paikkakunta on vielä kuitenkin avoin mutta lauantaina tehtiin road-trip pieneen Lichfield-nimiseen kaupunkiin josta oltiin kuultu paljon hyvää monelta eri kaverilta. Ja se olikin todella suloinen ja viehättävä kaupunki. Täynnä hurmaavia pikkukauppoja ja kauniita kahviloita. Lichfield sai meiltä äänet ja voikin olla että seuraavaksi harkitaan muuttoa sinne.


Sunnuntaina mentiin Chatsworth Housen joulumarkkinoille ja ne oli taasen aivan ihanat, ja nyt alkaa olemaan joululahjaostokset jo aika hyvällä mallilla! Niistä markkinoista kuitenkin lisää seuraavassa blogipostauksessa...



Mukavaa viikkoa kaikille!

keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Helppoa ja hyvää arkiruokaa osa.1 - Kesäkurpitsa "pasta"

Monella tulee jossain vaiheessa viikkoa se fiilis, että mitä ihmettä tänään syötäisiin? Nälkä on kova ja pöytään olisi hyvä saada nopeasti jotain terveellistä ja hyvää safkaa. Me ainakin välillä tuskaillaan ja syödään niitä samoja ruokia päivästä toiseen. Joskus taas tulee kausia kun kokeillaan mahdollisimman monta uutta reseptiä viikon aikana. Ja yleensä ainakin yksi niistä resepteistä jää ns. säännölliseen käyttöön.

Meillä menee usein niin, että poikaystävä kokkaa illalliset, hän nauttii kokkailusta kun taas leipominen on enemmän omaa alaani. Tietyt ruuat kuitenkin valmistan aina minä (luultavasti siksi koska ne on todella helppoja). Allaoleva resepti on yksi niistä.

Kuitenkin, ajattelin nyt "lanseerata" tälläisen minipostaus-sarjan missä jaan ne meidän helpoimmat arkiruokareseptit. Sharing is caring, ihan siis sen takia jos joku muukin välillä tuskailee ja miettii mitä laittaa illalliseksi. Minulle helppous ja hyvät ainesosat on ihan ykkösjuttuja ruokaa tehdessä, en jaksa todellakaan rupea kikkailemaan turhan paljon, jätän sen osan mielummin poikaystävälleni. Sen takia nämäkin reseptit tulee olemaan helppoja ilman, että tarvitset valmistukseen miljoona eri ainesosaa.

Reseptipostaukset on sinänsä omasta mielestäni vähän hassuja, koska harvoin jaksan niitä itse lukea blogeista. Minulla on pari tiettyä blogia joiden reseptipostaukset kahlaan aina läpi, yleensä muuten sivuutan ne, ellei se satu kuulostaamaan super hyvältä (ja helpolta!!). Katsotaan nyt näiden kanssa, toivottavasti joku jaksaa lukea nämä läpi :)

Kesäkurpitsa pasta (resepti 2 hengelle)

2 isohkoa kesäkurpitsaa (tai kolme jos syöjä on iso mies joka lappaa ruokaa suuhunsa kuin hevonen)
Pestoa
Mozzarellaa (maun mukaan)
Rasia kirsikkatomaatteja

Tämän reseptin bongasin The Londoner-blogista josta löytyy myös muita mielettömän hyviä reseptejä. Tämä on varmasti maailman helpoin ja nopein ruoka valmistaa, ainut "erityinen" juttu minkä tarvitse tähän on ns. Julianne raastaja (kuva) jolla saat leikattua/raastettua/suikaloitua kesäkurpitsat noodelimaisiksi suipoiksi. Tämä ei myöskään tarvitse mitään kokkausta mikä on aika kiva! Tässä siis mitä tarvitse alkuun...



Tätä ei voi melkein edes kutsua reseptiksi kun tämä on niin helppo valmistaa. Suikaloit siis ensin molemmat kesäkurpitsat isoon kulhoon sillä Julianne raastajalla. Niitä ei siis kokata mitenkään ja lopputuloksena kulhossa pitäisi olla suurinpiirtein tämän näköistä "pastaa".



Tämän jälkeen sekoitat peston joukkoon mukaan ja lopuksi ripottele päälle maun mukaan mozzarellaa ja kirsikkatomaatteja (meillä tämä tarkoittaa sitä että sitä mozzarellaa laitetaan ainakin kaksi isoa palloa ja kokonainen kirsikkatomaattirasia). Helppoa, maukasta ja nopeaa! Suosittelen! Tämä on jäänyt meidän vakkarireseptikirjoon ja yleensä syödään tätä vähintään kerran viikossa.

Oliivit kuuluvat toiseen reseptiin...


Tämä on myös siitä hyvä resepti että tätä on helppo varioida. Kesäisin maistuu juuri tämä versio, nyt talvea vasten ollaan tehty lämmin kastike - tänään esimerkiksi sekoitettiin tomaattikastiketta, oliiveja, valkosipulia, chiliä ja vähän oliiviöljyä ja keitettiin se pannulla kastikkeeksi kesäkurpitsa pastan päälle. Oli super hyvää!


maanantai 17. marraskuuta 2014

Täydellinen päivä Lontoossa

Mä olen sellainen tyyppi joka tarvitsee säännöllisin väliajoin ns. "omaa aikaa". Joten kun poikaystävä lähti viikonlopuksi Skotlantiin ja omat suunnitelmani muuttuivat hieman, päätin lähteä vähän extempore käymään päiväseltään Lontoossa. Olinkin halunnut käydä siellä vielä ennen joulua ja tajusin vasta perjantaina, että aika käy vähiin ja sinne on mentävä nyt jos haluaa kaupunkia nähdä ennen joulua...

Miltä näytti sitten minun täydellinen "oma päivä" Lontoossa?

Aloitin nauttimalla aamiaisen Borough Marketin Le Pain Quotidienissä

Tämä on jotenkin yksi omista lempipaikoistani Lontoossa (siis Borough Market ja tämä kahvila), toin tänne aina vieraat kun asuin Lontoossa ja tykkään siitä että se on vähän syrjässä päähulinasta. Nautin aamupalani rauhassa ja luin kirjaa - täydellinen aamunaloitus.



Jatkoin aamuani kävelemällä ympäri markettialuetta ja ihastellen eri myyjien tuotoksia

Borough Marketilla vierailu saa minut haaveilemaan aina täysipäiväisestä leipurin urasta! Tälläkin kertaa mukaan tarttui suussasulavaa fudgea, en vaan voinut vastustaa tämän kojun tarjontaa!



Ihasteltuani Borough Marketia tarpeeksi, kävelin Thamesia pitkin aina Somerset Houseen ihastelemaan jouluvaloja.

Somerset Housen luistinrata on avautunut ja tänä vuonna sitä sponssaa Fortnum & Mason tavaratalo. Heillä oli aivan ihana kauppa myös paikanpäällä josta löytyi vaikka mitä ihania joululahjaideoita.



Tämän jälkeen jatkoin kävelyreittiäni Covent Gardenin läpi jossa ihastelin lisää kauniita jouluvaloja ja söpöjä ravintoloita jotka olivat selvästi saaneet ihanan jouluisen asun.

Tiedän että Covent Garden on turistirysä mutta olen aina nauttinut siellä kiertelystä. Siellä vallitsee jotenkin kiva fiilis joka muuttuu heti kun kävelet liikaa Leicester Squaren suuntaan (jota inhoan). Mutta Covent Garden saa mun pisteet!



Vietin paremman osan seuraavasta tunnista maailman ihanimmassa matkakirjakaupassa Stanfordissa.

Suosittelen lämpimästi käymään tässä upeassa kirjakaupassa (Covent Gardenin ja Leicester Squaren välissä), jos tykkäät matkustamisesta ja kirjoista niin tämä on taivas sinulle. Minulta katosi ajantaju täysin ja vaan uppouduin maailmaan kunnes sain ostokset rajoitettu kahteen juttuun ja raahautumaan kaupasta ulos.



Kävin myös ihastelemassa Libertyllä, myös yksi lemppari tavarataloistani Lontoossa.



Nälkä alkoi pikkuhiljaa yllättämään ja pysähdyin johonkin aika summanmutikkaiseen sushi-paikkaan syömään - hyvää oli kuitenkin!



Illaksi kotiin, samalla ihastellen St Pancrasin upeaa joulukuusta!

St Pancras on kaunis joulunaikaan ja siellä vallitsee sellainen hyvänlainen lähdön fiilis!



Kaikin puolin siis täydellinen päivä Lontoossa!

sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Perinteiset viikkokuulumiset

Maanantain vietin vielä Berliinissä, lento kotia kohti oli vasta myöhemmin päivällä joten aamulla päätin lähteä aikaisin hotellilta ja kävellä keskustaan ihmettelemään. Koko kaupunki oli ihanan hiljainen (ja roskainen) kaikkien juhlintojen jälkeen ja paljoa ei edes turisteja näkynyt. Kahvihammasta alkoi kolottaa joten koukkasin Starbucksiin hetkeksi (ilmaisen wifin perässä joka ei tietysti toiminut) ja maistoin vuoden ensimmäisen joulukahvin, eli Lebkuchen Latten. Ihan ok, mutta ei paras maku ikinä.


Fiilistelinkin jo aikaisemmin viikolla kuinka ihanaa oli olla taas kotona. Suurinta iloa taisi herättää (poikaystävän näkemisen lisäksi tietysti) kunnon kotiruoka. Poikaystävä oli innostunut kokeilemaan uusi reseptejä, joten tiistai-iltana saatiin maistella Aubergine melts, jotka oli tosi hyviä!


Olen yrittänyt ottaa itseäni taas niskasta kiinni liikunnan suhteen. Minusta ei ikinä tule mitään himoliikkujaa joka harkitsee tarkkaan joka suupalansa, rakastan ihan liikaa ihania herkkuja, että minusta siihen olisi. Fakta on kuitenkin että istun päivät pitkät tietokoneen ääressä sen 8 h joten totesin että olisi oikeasti ihan hyvä tehdä edes vähän jotain liikunnallista 2-3 kertaa viikossa. Päätin aloittaa reippailla kävelylenkeillä, näköjään täysin pinkkiin verhoutuneena. Kuvasta ei tietysti näy, mutta myös lenkkarit mätsää asuun ;)


Olen suorittanut hyvin empiirisia tutkimuksia viikon aikana eri joulukahvien suhteen - olen ehtinyt maistaa niin Starbucksin kuin Costan joulukahveja ja kyllä Costan kahvit voittaa ihan kirkkaasti. En ole mikään suuri Starbucksin Gingerbread Latten fani mutta Costalta löytyy taas aivan ihania kausimakuja kuten Praline Cappucino tai Sticky Toffee Latte.


Poikaystävä lähti viikonlopuksi Skotlantiin joten minä sain koko kodin itselleni! Perjantai-iltana kun pääsin kotiin muistinkin kuinka kivaa on se että joku on kokkaamassa kotona ;) Onnistuin kuitenkin väsäämään itselleni salaatin ja pääsin vihdoin käsiksi uuteen lehteen jonka olin ostanut jo hetki sitten mutta nyt vasta ehdin avaaman sen. Tälläiset illat on parhaita pitkän viikon jälkeen, tästä oli hyvä lösähtää sohvalle ja mennä aikaisin nukkumaan!


Lauantai-aamuna heräsin pirteänä jo seiskalta ja päätin ottaa kahdeksan aamujunan Lontooseen (siitä myöhemmin lisää). Siihen aikaan aamusta en jaksanut kävellä puolta tuntia asemalle (ja saatoin ehkä herätä liian myöhään) joten soitin tutulle taksiyhtiölle. "Tuttua" tarkoitan sillä että kun kerroin osoitteeni sieltä huikkasi iloisesti "Oh, is that Laura?". Jeps, saatetaan käyttää kyseistä yhtiötä ehkä hieman liian usein kun siellä tiedetään jo nimeltä (niin, siis meidän edestä ei mene mitään bussia ja bussi olisi itseasiassa samanhintainen kuin taksi). Noh, junassa oli hyvä heräillä kahvin avulla ja lukea hömppäkirjaa (joka tosin sai matkakuumeen taas heräämään, haluan Nykkiin!)


Tällä hetkellä katselen juuri Top Gear-ohjelmaa ja mietin että mitä kaikkea pitäisi jaksaa tänään tehdä. Ehkä hieman siivota, tehdä pari hommaa mitä en ehtinyt viikolla tekemään, ja iltapäivällä käydä kaverin luona teellä ja rapsuttelemassa hänen uusia lemmikkejensä (ilmeisesti kania ja yhtä marsua). En tiedä enää mitä tehdä sunnuntai-iltaisin kun Downton Abbey loppu jo tältä kaudelta! Kääk!

torstai 13. marraskuuta 2014

Pohdintaa lentokentistä

En tykkää hengata turhaan lentokentillä pitkiä aikoja, yleensä yritän ajoittaa lentokentälle menon siten että voin melkein vain suoraan kävellä koneeseen. Olen tässä nyt lähiaikoina taas oleskellut eri kentillä mikä on saanut minut monesti pohtimaan että minkälainen olisi täydellinen lentokenttä?  Kun niissä tuntuu aina olevan jotain vikaa...Erityisesti nämä pohdinnat palasi mieleen Berliinin Tegelillä lentoa kotiin odottaessa, sillä kentällä kun ei ole oikeasti mitään tekemistä, joten pohdinta-aikaa oli aika paljon....

Manchester, UK


1. Ilmainen wifi

Mun mielestä tällä vuosituhannella jokaisella lentokentällä tulisi olla ilmainen wifi johon on helppo yhdistää. Siis ymmärrän ettei sitä wifiä löydy jos puhutaan maasta jossa muutenkin nettiyhteys on huonosti saatavilla, mutta noin periaatteessa sellaisissa maissa jossa nettiyhteys on kaikkialla niin se pitäisi myös kentällä olla. En suoraan sanoen ymmärrä minkä helkkarin takia wifistä pitäisi laskuttaa tai luoda todella komplisoituja rekisteröinti systeemejä ennenkuin siihen pääsee käsiksi. Helsinki-Vantaa on ihan huippu mitä wifiin tulee, klik ja klik ja auta armias olet kahdessa sekunnissa jo ilmaisessa wifi verkossa. Mansen kentällä sen sijaan saat ilmaisen wifin tunniksi ja senkin vasta sen jälkeen kun olet eka rekisteröitynyt täyttämällä maailman ärsyttävimmän lomakkeen jossa kysellään melkein kaikkea nimestä kengänkokoon. Siis VOI LUOJA mä en halua vastata niihin kaikkiin kysymyksiin! Ja tämänkin jälkeen se wifi on niin tempperamenttinen ettei siltikään toimi. Ainiin, ja sanoinko jo että kun olet rekisteröitynyt heidän sivuillaan wifi verkkoon alat saada vielä ärsyttävämiä uutiskirjeitä sähköpostiisi? Ja se uutiskirje on pakko tilata jos sen ilmaisen wifin haluaa. RAIVOSTUTTAVAA!

2. Ravintolat

Lentokentillä on tietysti aika paljon erilaisia ravintoloita ja kahviloita.Matkustan aika paljon loppuenlopuksi yksin ja tiedättekö mikä on rasittavaa? Se että tuntuu siltä että niin monessa lentokenttäravintolassa pitää itse mennä tiskille tilaamaan ruuat ja juotavat! Sit joudut raahaamaan ne kaikki kamat mukana sinne tiskille, ottamaan juoman ja viemään kaikki kamat tasapainoillen viinilasin kanssa takaisin pöytään. Eikö se voisi olla enemmänkin sääntö kun poikkeus että kaiken ei tarvitsi olla itsepalvelua vaan näissä tilanteissa ravintola tulisi sun luokse pöytään ottamaan sen tilauksen?

3. Kirjakaupat

Hyvällä lentokentällä on parikin kirjakauppaa joissa on oikeasti laaja valikoima! Esim. Manchesterin kentältä löytyy parikin eri kirjakauppaa ja siellä voisi viettää tunteja kun kirjat vaan jatkuvat ja jatkuvat hyllyittäin. Ihanaa, koska ennen matkaa on vaan pakko saada kirja! Itseasiassa olen aina ollut vähän pettynyt Helsinki-Vantaan non-Schengen puolen kirjakauppaan koska mielestäni siellä on aika pieni valikoima (ellen ole missannut jotain?).

Heathrow



4. Hyvät ja mukavat penkkivalikoimat

Siis luulisi että lentokentän ollessa kyseessä siellä olisi tarpeeksi niitä penkkejä jonne sen takamuksensa voi läntätä ja ne olisi vielä kaiken lisäksi mukavia. Mutta ei, annetaan niiden asiakkaiden vaan seisoa, kyllä ne siellä lennolla ehtii sitten tarpeeksi istumaan. Tegelillä niitä penkkejä ei todellakaan ole tarpeeksi ja ne tuntuu olevan katoava luonnonvara (varsinkin jos on vielä turvatarkastuksen toisella puolella).

5. Kaupat

Mua ei henk.koht kauheasti huvita kaupoissa kierrellä kentillä, harvoin olen sellaisessa mielentilassa että jaksaisin niitä meikkejä ihmetellä. Yleensä reippaasti kaappaan Briteistä tullessa parit viskit iskälle ja that's about it. Eniten mua ärsyttää kuitenkin koska tuntuu että niin monella lentokentällä on vaan niitä luksusmerkkien kauppoja. Löytyy Guccit, Pradat, Mulberryt sun muut. Sorry nyt vaan, mutta mä tuskin lentokentällä ollessa haluan yhtäkkiä hetken päähänpistosta pistää jotain tonnia johonkin laukkuun. Mietin juuri että minkäköhänlaisissa kaupoissa jaksaisin kierrellä kentällä, mutta en oiken keksinyt mitään. Ehkä jos löytyisi jotain kohtuuhintaisia kauppoja, ja jotka olisi vähän erilaisia niistä massaketjuista niin niissä saattaisi jaksaa pyöriä. Ehkä.

Saatan olla hieman puolueellinen mutta Helsinki-Vantaa tulee varmasti aina olemaan lempikenttä. Tykkään myös Heathrown terminaali kolmosesta ja vitosesta.

Heydar Aliev, Baku


Mikä teitä ärsyttää lentokentissä? Mitä kaikkea kentiltä pitäisi löytyä? Onko teillä joku lemppari lentokenttä?