torstai 5. syyskuuta 2013

#IGTravelThursday: Koti

Vaikka olen jo muutaman vuoden ulkomailla asunut, merkitsee silti Suomi minulle kotia. Ja taas lyhyen aikaa saan nauttia koti-Suomesta ennenkuin kuin ensi viikolla suuntaan taas lentokentälle ja kohti saarivaltiota.

Olen itseasiassa huomannut viimeisten vuosien aikana että se todella mitä kaipaan Suomesta on oma kotiseutuni. En kaipaa Helsinkiä niinkään (vaikka se kesällä kaunis kaupunki onkin) tai jotain tiettyjä juttuja vaan sitä maaseudun rauhaa (joka kylläkin sijaitsee 30 min ajomatkan päässä Helsingistä). Helsinki on aivan upea kaupunki kesäisin, mutta yleensä kotiin tullessa pysyttelen visusti siellä maaseudulla, en vain jaksa lähteä kaupunkiin.


Kaipaan Suomesta viljapeltoja ja lintujen laulua....

Kaipaan niitä upeita maisemia jotka ovat pysäyttäneet minut monesti viimeisien päivien aikona. Kauniita auringonlaskuja ja niin kirkkaan sinistä taivasta...

Omaa kotia joka tulee aina olemaan "se oma koti"....

Kaipaan hevosten näkemistä pelloilla laiduntamassa ja sitä kyläfiilistä...

Kaipaan sitä että kun menen lähikauppaan, tunnen sekä kauppiaan että varmasti jonkun asiakkaista...

Tai sitä että pääsen aamuratsastukselle upeissa peltomaisemissa...


Kaipaan sitä että näen pupujussien ja peurojen loikkivan pihan poikki. En kaipaa kuitenkaan hiiriä. Ne voisivat suosiolla pysyä ulkona.

Vaikka maaseutua löytyy monesta paikkaa, on tietysti mielestäni Suomen maaseudussa jotain erityistä, sellaista mieltärauhoittavaa fiilistä.

Monelle Suomi merkitsee eri asioita. Joillekin Suomi on Helsinki ja sen maisemat, joillekin se on Lappi, tai kaikkea muuta siltä väliltä.

Minulle Suomi merkitsee sitä että pääsen kotiin maaseudun rauhaan. Enää en kaipaa niinkään paljon tiettyjä ruoka-aineita tai muita härpäkkeitä vaan sitä fiilistä mitä kotona käynti tuo. Sitä että pääsen fillarilla uimaan läheiseen järveen tai kyläkaupassa käymään. Ja tietysti perheen pariin. Nautin siitä niin paljon, että kyseistä fiilistä on vaikea edes kuvailla.


Okei, kuinka vanhalta sain itseni juuri kuulostamaan? " Tykkään maaseudun rauhasta, en kaupungeista..." Mutta Suomen maaseutu on kaunista ja rauhallista - toivon mukaan se sellaisena pysyykin.  Itse taidan olla aika maalaistyttö henkeen ja vereen ja ylpeä siitä ;)


"Instagram Travel Thursday on viikottainen kokelma blogipostauksia, ja tempauksen tarkoituksena on vahvistaa Instagramia matkainspiraation ja -tiedon levittämiskanavana, ja tuoda esille Instagramin matkailueksperttejä". (Destination Unknown)

 
Suomessa järjestäjinä toimivat Kaukokaipuu, Destination Unknown ja Running with Wild Horses.

 
Instagram: lurabella 

10 kommenttia:

 1. Hah, tiedän tuon tunteen, ja nykyään on mukava päästä itsekin rauhoittumaan kotiin kun mummi ja ukki viihdyttävät muksuja :)

  Itse kaipaan kyllä edelleenkin Suomesta karjalanpiirakoita, viiliä & muita maitotuotteita ja panttereita, ja tietenkin saunaa. Mutta toisaalta kaipaan myös takaisin Irlantiin missä asuin useamman vuoden, Sloveniaan myös, ja Ranskaan... Jokaiseen paikkaan on jäänyt jotain niitä asioita ja ihmisiä joiden haluaisi olla mukana jokapäiväisessä elämässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, unohdin tietty saunan -´sitä kaipaan aina!! Niinhän se menee, oamt tärkeät ihmiset saatta olla ripoteltu ympäri maailmaa mutta sitten on ainakin hyvä syy mennä vierailulle :)

   Poista
 2. Ihanaa, että joukossa on yksi kotimaanmatkailupostaus lisää! Ihastelin sun kuvia jo Instagramissa, joten mahtia nähdä ne myös täällä blogin puolella. (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, joo, musta tuntui etten mitään muuta olekaan tehnyt nyt Suomessa olon aikana kun ottanut kuvia kännykällä - jotenkin on vaan tullut nähtyä niin ihania maisemia että ne oli pakko ikuistaa!

   Poista
 3. Minusta on ihanaa kun ajattelet 6 vuoden ulkomalla olon jälkeen , että Suomi on yhä edelleen koti - se lämmittää mieltäni
  Äiti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se Suomen koti on tosiaan ainoa asia mikä on ja pysyy kun kaikki muut muuttuu ja väliaikaiset kodit vaihtuu muutamien kuukausien välein! <3

   Poista
 4. Voi miten kauniita kuvia, rakastan näitä postauksia jotka muistuttavat mullekkin miksi Suomi on lopulta aika mahtava paikka -etenkin tuo maaseutu kesällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Veera! Suomesta löytyy kyllä kauniita paikkoja ja erityisen ihanaksi sen tekee tietty se koti :D

   Poista

Kiva kun kommentoit!