maanantai 25. marraskuuta 2013

Chasworth House Christmas Market

Sunnuntaina lähdettiin aikaisin aamulla liikkeelle ja suunnattiin auton nokka kohti Peak Districtin rajamaita ja siellä sijaitsevaa Chasworth Housea. Äiti ja isä oli nähnyt tästä dokkarin tässä syksyllä ja ilmoittivat heti minulle että meidän on pakko käydä siellä kun se on niin lähellä meitä. Noh, mehän tehtiin työtä käskettyä.

Vierailu sattui sopivasti koska sunnuntaina upeat joulumarkkinat kartanon pihalla olivat auki viimeistä päivää, kunnes muut jouluaktiviteet alkavat. Kartanossa asuu Devonshiren Herttua ja Herttuatar ja dokkarin mukaan kaikki tuotto ohjautuu suoraan kartanon ylläpitoon ja kunnostukseen, mikä on helppo uskoa - niin iso pytinki ja tilukset oli kyseessä.

Vaikka sunnuntaina hieman sataa tihutti, me nautimme täysillä joulutunnelmasta joka kartanon pihamailla vallitsi.Pihalla oli meneillään todella suuret joulumarkkinat jonne jokaisen läheisen kylän asukit olivat kertyneet, koiriensa kera. Siinä oli mielestäni jotain ihanaa, todella sellainen kylämainen fiilis vaikka porukkaa oli paikalla itseasiassa todella paljon!Sain jo muutamat joululahjatkin ostettua paikalla olevista kojuista ja lähtipä mukaan kotiinkin jotain pientä kivaa. Ostettiin nimittäin tuollainen kilikello ovikranssi (näkyy ekassa kuvassa). Hieman nauratti kun ajettiin kotiinpäin ja joka kerta kun auton renkaat osuivat johonkin kuoppaan niin kellot siellä kilahteli takaluukussa.
Chasworth House käsittää itsessään kartanon, sen tilukset, farmin ja sen eläimet (tarkoitettu enemmän lapsille) sekä lukuisia ravintoloita ja söpöjä putiikkeja. Siellä siis saa ajan vietettyä oikein hyvin ja mekin siellä melkein koko päivän viihdyimme.Nautitiin luonnollisesti lämpimät Mulled Winet kävelyn ja ostoksien teon lomassa sekä todella hyvät burgerit. Tilukset on todella isot ja käveltiin ympäriinsä puutarhaa vaikka se ei kyllä tähän aikaan vuodesta kaikista kauneimmillaan ole kun kaikki lehdet ovat tippuneet jo puista ja taivas on superharmaa.


Illan tullessa syttyivät kuusiin valot ja pihat näyttivät entistä kauniimmilta. Ruokakojuista nousi ihana tuoksu ja pikkuhiljaa lähdettiin näiden maisemien läpi kotia kohti...

Kävimme luonnollisesti myös sisällä kartanossa mutta se ansaitsee ihan oman postauksensa! Siitä siis lisää seuraavaksi!

4 kommenttia:

 1. Wau, mahtavan näköinen paikka! Ja mikä ihana joulutunnelma..! Tuo kranssi ja tuo valkopunaiset kyltit olivat aivan ihania, olisin varmaan haalinut kasan tavaraa itsellekin tuolta. Ottawassa ei ole vieläkään joulutunnelmaa oikein, vaikka jotain jouluvaloja on jo puissa. Pitänee alkaa sisustaan kotia joulujutuilla, sitä se varmaan tarkoittaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla oli kyllä niin kaunista! Mulla nousi todella joulutunnelma ihan uusiin sfääreihin :D Mun mielestä joulutunnelma tulee osittain juuri siitä että saa koristella omaa kotia joten sitten vaan hihat heilumaan :)

   Poista
 2. Oi että, mikä tunnelma. Nyt tekis mieli heti päästä laittamaan kaikkia joulukoristeita omaan kotiin :) (vaikka meillä taitaa koristelut jäädä tänä(kin) vuonna aika vähälle, kun ei tää korealainen joulu ole joulu ollenkaan...^snif)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielesta se tuo aika paljon jo jouluista tunnelmaa jos koristelee oman kotinsa jouluisaksi, joten ehkä se toisi myös teille hieman enemmän joulutunnelmaa!

   Poista

Kiva kun kommentoit!