keskiviikko 15. tammikuuta 2014

I wish....

Haluaisin olla sellainen henkilö joka herää joka aamu sellaisen 1,5 h ennen töihinlähtöä. Heräisin levollisena ja hyvin nukkuneena ja suihkun kautta kipittäisin aamiaispöytään kylpytakissa. Tekisin itselleni ihanan ja maittavan aamiaisen (jotain jugurttia ja hedelmiä) ja keittäisin itselleni kivalla kahvikoneella jonkun hyvän kahvin. Sitten nauttisin rauhassa siitä aamupalasta lukien samalla Ipadilta päivän uutiset. Sen jälkeen (rauhallisesti) taas valmistan itselleni lounaan mukaan otettavaksi, mieluiten jonkun kivan ja raikkaan salaatin johon pilkon jos jonkinsorttista juttua. Tämän kaiken jälkeen meikkaan itseni rauhassa ja valitsen kivat vaatteet töihin (vaatekaapista jossa on vain kivoja vaatteita). Lähden ulko-ovesta ulos juuri ajallaan rauhallisesti ja heränneenä.


Arvasitteko jo etten ole kuvauksen oloinen tyyppi? Herätyskello soi klo.06.45. Siitä pistän torkun päälle vielä ja herään seiskalta. Nousen ylös sängystä raahautuen pikasuihkuun (jos jaksan) jonka jälkeen yritän tunkea jotain meikkiä naamaan niiden puoliummessa olevien luomien alta. Sen jälkeen rupean metsästämään ympäri asuntoa juttuja jotka pitää ottaa mukaan mutta olen taas sijoittanut ne jonnekin ihan muualle kuin pitäisi. Sen jälkeen yritän valita jotkut vaatteet sieltä vaatekaapin, purkamattoman matkalaukun ja toisessa huoneessa sijaitsevan lipaston välistä. Yleensä ensimmäinen valinta on aina huono ja totean etten voi lähteä ulos sen näköisenä ja vaihdan vaatteet. Tässä vaiheessa kello on jo yleensä n.7.30 ja pitäisi lähteä ovesta ulos. Onneksi poikaystävä on yleensä heittänyt laukkuun yhden banaanin aamupalaksi. Ovesta lähdetään ulos kiireellä ja poikaystävä heittää asemalle. Ilman lounasta tietysti. Banaanin syön junassa jossa yleensä torkahdan uudestaan.


Joka aamu vannon että seuraavana aamuna herään aikaisemmin. Ehkä mun uuden vuoden lupaus pitäisi olla se että heräisin aamuisin aikaisemmin ja saisin myös enemmän aikaa. Ja lehmät lentää....

Arvaattekin varmasti että kuvat on viime viikonlopulta jolloin heräilin vasta kymmenen aikaa ja rauhassa valmistin creppi-aamiaisen.

17 kommenttia:

  1. Heraan joka aamu 5:15 - useimmiten ennen parempaa puoliskoa, joka on se aamu uninen taalla. Vaikka hanen pitaakin olla toissa 6:30 mennessa. Lahden juoksulenkille, ja loppujen lopuksi se kiva, rauhallinen aamiainen useimmiten jaa haaveeksi sitten kuitenkin....
    Mutta sama taalla, jonain aamuna minulla on aikaa lukea uutiset, syoda aaminen ja nauttia siita aamusta. Sen verran olen jo oppinut, etta katson vaatteet ja kaiken muun illalla valmiiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi vitsit, en kyllä ole varma pystyisinkö ihan noin aikaisin heräämään vaikka kaikkeen tietysti tottuu ja rutinoituu! Se oliskin aika ihana aloittaa aamu juoksulenkillä, siitä saa ihan erilaista virtaa päivään!

      Toi vaatteiden valikoiminen edellisenä iltana on hyvä vinkki, yritän sitä aina välillä tehdä koska huomaan että se kyllä helpottaa niitä aamuja valtavasti!

      Poista
    2. Olen oppinut siihen aikaiseen heraamiseen, kun parempi(?) puolisko on armyssa ja aloittaa paivansa aikaisin. Tosin nyt se on sitten mennyt jo toisinpain, kun olen niin pahasti running addict.

      Jos aamulla valikoin niita vaatteitani, niin siina menee pari tuntia ennen kuin paasen ovesta ulos.... se vain taytyy ottaa ilta routineksi, etta samalla kuin harjaa hampaat yms, niin laittaa vaatteet, korut yms valmiiksi - ja aina samaan paikkaan! :)

      Poista
    3. 'Samaan paikkaan' on muuten hyvä huomio :). Juurikin niin, että kaikki tarvittavat ovat paikassa mistä ne heti löytää, ettei tarvi käyttää aikaa tavaroiden etsimiseen väsyneenä. Jos on esim. tapana vaihtaa laukkua usein, niin lompakko, meikit, bussikortti ym. kannattaa vaihtaa kanssa jo illasta uuteen laukkuun.

      Poista
    4. Joo, toi sama paikka on kyllä ihan oleellinen juttu, mä yleensä etsin avaimia ympäri kämppää kun olen ne edellisenä iltana vaan laskenut ne "jonnekkin"....

      Nina, voitko lähettää vähän tota sun juoksu energiaa myös mulle tänne Englantiin ;)? Ei tekis pahaa mulle lähtee juoksemaan!

      Poista
    5. :-) Kirjoittelen juoksumotivaatiota lisaavan blog entryn tassa muutaman paivan aikana, jos se auttaisi? Tai enta se, etta tulin juuri 6-miles trail run lenkilta? :) Nyt voikin loppupaivan keskittya koulukirjoihin....

      Poista
    6. Mä olen ekana lukemassa sitä blog entryä!

      Poista
  2. Itsekin heräisin mielelläni ainakin sen 1,5 tuntia ennen kuin ovesta pitää lähteä ulos. Minulla ei ole kovinkaan säännöllisiä aamuherätyksiä, joten tämä onneksi toteutuukin usein.

    Mutta oikeasti aikaisina aamuina herään mieluummin jopa vähän viime tingassa kuin liian ajoissa, jotta saan nukkua niin pitkään kuin mahdollista. Jos en saa oikeasti tehdä rauhassa, niin sitten suosiolla nukun niin pitkään kuin voin ja teen automaatiolla aamun toimet.. Laitan esimerkiksi kaiken illalla aamua varten valmiiksi, vaatteet penkille, kahvin keittimeen, aamupalan (ja lounaan) eväsrasiaan, repun eteiseen ja herättyäni voin vielä unihiekat silmissä pukeutua, pestä hampaat ym. ja jatkaa unia bussissa / junassa jos siltä tuntuu :). Mutta joo, elän epäsäännöllistä elämää, joten aamut ovat itselleni ilta/yövirkkuna sen verta vaikeaa aikaa varsinkin talvella, että pyrin helpottamaan niitä niin paljon kuin mahdollista. Jos vain jaksaa kaiken laittaa illalla valmiiksi niin kyllähän siinä aikaa aamusta säästyy. Mutta se on sitten eri asia onko kivaa illasta alkaa seuraavan päivän salaatteja tms. vääntää, itsellä se meinaa välillä jäädä kun haluaisi vaikka keskittyä kirjaan tai leffaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä ihan totta että välillä ei jaksa illalla vaan vääntää. Olen miettinyt monta kertaa että laittaisin lounaan valmiiksi edellisiltana mutta yleensä sohva, kirja ja telkkari voittaa! Vaikka niinkuin sanoit, kyllähän se aikaa säästäisi paljon aamulla että illalla tekisi kaiken valmiiksi.

      Mullakin on tapana sellaisina todella, todella aikaisina aamuina nukkua ihan viime tinkaan että maksimoi unen määrän :)

      Olen ehkä hiukan kateellinen täältä talven pimeydestä että saat herätä Espanjasta tällä hetkellä!

      Poista
  3. Voi kun osaisikin herätä 1,5h ennen töihin lähtöä. Niin se vain valitettavasti menee, että herään 6.45 ja olen 7.07 jo ulkona ovesta. Aamupala jää haaveeksi, syön sen yleensä töissä. Ja usein hiukset ja naamakin näyttää siltä, että olen lähteny suoraan sängystä liikenteeseen. Yöunet on yleensä 7h mittaisia, mutta usein niistäkin tingin, koska en vain malta mennä nukkumaan ajoissa. Arki on välillä tuskaista, mutta kyllä sitä vaan joka päivä pääsee sängystä ylös :D

    Onneksi on rauhalliset viikonloppuaamut, jolloin herää levänneenä ja raukeana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla että joku muukin kärsii samasta aamuongelmasta :D Ja se on ihan totta, vaikka ne arkiaamut on ihan tuskaisia välillä niin silti sitä onnistuu joka aamu kapuamaan sängystä ulos....Onneksi kohta on taas viikonloppu ja herätä rauhassa!!

      Poista
  4. Mustakin olisi ihana herätä aamusin 1, 5 tuntia ennen kouluunlähtöä. Mun tapauksessa se tarkoittaisi kyllä heräämistä siinä puoli kuuden aikaan eli ei... :D
    Yleensä saan itseni sängystä ylös n. 15 - 20 min ennen kouluun lähtöä, mikä tarkoittaa sitä, että ehdin laittaa päälle, käydä vessasa (ja yleensä myös ottaa pienet torkut). Aamupala jää yleensä syömättä. Onneksi kouluni lähellä on pari ruokakauppaa, jotka pelastavat aamuni ;)
    Kyllä en ole aamuihminen enkä tule varmaan koskaan olemaankaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lohduttavaa kuulla että monet muut kärsii samasta ongelmasta. Mä en kestä lukea niitä blogeja jossa nautiskelleen rauhassa sängyssä aamupalaa täysin heränneenä....minäkin haluan!!

      Tsemppiä sinnekin aamuheräämisiin, onneksi enää yksi arkiaamu/kouluaamu ennen viikonloppua!

      Poista
  5. Mä herään lähes joka aamu kuudelta ja 6:40 olen jo ulkona ovesta, mun aamujen huomattavin helpotus on ensimmäisen kommentoijan mainitsema vaatteiden valinta. Se on mulla jo ihan samanlainen rutiini iltaisin kuin hampaiden pesu :D Toki viikonloppuisin en sitä tee. Mä en vaan kesätisi ajatusta vaatekriisistä ennen klo 7 aamulla ja sitten kiiressä tulisi vain valittua jotain sinnepäin ja sitten koko päivän vaatefiilis olisi huono. Mutta kelpuuttaisin kyllä tuon kuvissa näkyvän aamupalan jokapäiväiseksi rutiiniksi, milloinkohan olisi varaa palkata aamupalakokki :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi vaatteiden valinta edellisenä iltana on kyllä paras kikka kolmonen. Tein sen nimittäin eilen iltana että laitoin vaatteet odottamaan tuolille valmiiksi ja heti helpotti aamutoimia! Säkin heräät niin aikaisin että ei siinä kyllä yhtään huvita vaatekriiseillä ennen töihin menoa.

      Aamupalakokki olisi kyllä ihan paras, mistäköhän niitä saisi ilmaiseksi :)?

      Poista
  6. Minäkään en ole enää niin aamuihminen kuin ennen (Berliini, mitä olet tehnyt!), mutta joinain aamuina herään jo kuudelta ja lähden salille. Silti tulee kiire ehtiä töihin yhdeksäksi ja se yleensä aina epäonnistuu, onneksi en koskaan ole silti niiden viimeisten tulijoiden joukossa. Lounas kannattaa kyllä ehdotomasti valmistaa ja purkittaa jo edellisenä iltana, aamulla se on ihan toivoton yritys! Ja tämän hetken lounasvinkkini ovat kaikenlaiset burgundi/quinoa ja linssi/papu -sekoitukset: Terveellistä ja jos osaa maustaa niin myös hyvää (itse en oikein osaa maustaa).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aamusali on kyllä aikamoisen kunnioitettava teko!! Voi kun minäkin kykenisin siihen :)

      Täytyy varmaan alkaa tekee lounasta todella jo edellisenä iltana että sen voi vaan sitten ottaa mukaan aamulla. Linssit ja pavut kuulostaa kyllä hyvältä, tosin epäilen omia taitojani ja että osaisin tehdä ne oikein :)

      Poista

Kiva kun kommentoit!