lauantai 12. huhtikuuta 2014

Arkea ja blogimietelmiä

Ajattelin tulla taas tänne lörpöttelemään hieman yleisiä kuulumisia, nyt kun sitä fiilistä on. Olen niin mielettömän onnellinen näistä valoisista illoista ja kivoista kelistä! Pari viikkoa olen nyt jo hilpaissut menemään nahkatakki päällä ja hyvin pärjää. Huomaan että mielikin on paljon virkeämpi kun on niin valoisaa. Yleensä todella pääsen kotiin siinä klo.19-20 välillä ja talvisin se oli aika tuskallista kun oli niin pimeään. Nyt illatkin tuntuu paljon pidemmiltä vaikka tulen ihan samoihin aikoihin kotiin kuin ennenkin.

Töissä oli melkoisen kiireinen viikko mutta kivaa oli se, että viikkoon mahtui pariinkin otteeseen after-work drinkit jotka aina kummasti piristävät sitä perusarkea. Keskiviikkona oli aivan upea ilma ja mentiin töiden jälkeen terassille istuskelemaan ja hyvin tarkeni. Ja minä sain vielä Rekordeligin-siideriä joten ei kyllä ollut valittamista. Käytiin itseasiassa allaolevassa kuvassa näkyvässä baarissa joka sijaitsi vanhassa kirkossa Coventryssä. Oli aika makea paikka vaikka jo Aberdeenissä totuin baareihin jotka oli rakennettu vanhoihin kirkkoihin (joka oli mielestäni alkuun vähän outo juttu).


Eilen työkaveri järjesti pienet illanistujaiset ja viihdyin paikalla pari tuntia kunnes piti ottaa viimeinen iltajuna kohti Derbyä. Kotiin pääsinkin puolenyön jälkeen ja pidin sitä hyvänä tekosyynä että sain tänä aamuna nukkua pitkään. Ollaan päätetty että Tamworth, jossa kävimme viime viikonloppuna olisi varmaan hyvä paikka muuttaa, koska mun työmatka lyhenee tunnilla ja poikaystävän työmatka pitenee vain 20 minuutilla. Joten Tamworth vaikuttaa täydelliseltä kompromissilta. Meillä ei ole sinänsä mikään kiire muuttaa koska etsitään asuntoa hyvin rajatulta alueelta (ihan juna-aseman vierestä) joten eipä niitä asuntojakaan markkinoille niin usein tule. Sen lisäksi myönnän ihan avoimesti että olen todella nirso asuntojen suhteen. Meillä on niin kiva asunto tällä hetkellä etten todellakaan halua muuttaa mihinkään "huonompaan". Yleisestikin kun asuntojen taso on täällä hieman huono niin haluan, että jos ja kun uusi asunto löydetään, että se on vähintään yhtä kiva tai kivempi missä asutaan nyt.

Liityin tällä viikolla myös vihdoin Twitteriin ja olen jo ihan koukussa! Insta ja Facebook on minulla ne kaksi sosiaalisen median kanavaa jotka ovat täysin henkilökohtaisia joten Twitterin olen ajatellut pitää ns. professionaali kapasiteetissa. Ja nyt en tajua miten en ole aikaisemmin sinne liittynyt (ja ei muuten poikaystäväkään, hänen mukaansa kun se on just minunlaisille tyypeille tehty), sehän on todella kätevä paikka!


Ensi viikko onkin kiva kun kyseessä on lyhyempi viikko. Torstaina lähdetään ajelemaan kohti Cornwallia niinkuin varmaan puoli Britanniaa, toivotaan että ei jumituta ihan totaalisesti ruuhkiin. Mennään aika leppoisalla asenteella, asumiset on varattu ja muutama must-juttu päätetty tsekata, mutta muuten olisi tarkoitus vaan viettää mahdollisimman paljon aikaa ulkona ja saada oikein raitisilmaähky. Toivotaan siis että kelit olisi hyvät! Mä haluaisin mennä ratsastamaan (ja ottaa poikaystävän mukaan) joten se pitäisi varata ja vielä vakuuttaa toinen puolisko että se on ihan turvallista toimintaa ja jos nopein vauhti on ponin kävelyvauhti, niin ei siinä voi mitään kamalan vaarallista tapahtua. Ainakaan toivottavasti ;)

Pohdin tuossa juuri viime viikolla kuinka tämänkin blogin sisältö on varmasti muuttunut sitten opiskeluaikojen. Silloin kun tuntui aika helpolta tarinoida usein ihan arkisista jutuista ja opiskeluista melkein joka päivä. Ja varsinkin opiskelijana Lontoossa tuntui että oli paljon kerrottavaa. Pystyi kertomaan kuinka kävi kirjastossa, kahvitteli kavereiden kanssa, tuskaili esseiden parissa, ihasteli Lontoota....Eri asia miten mielenkiintoisia nuo jutut oli mutta niistä oli todella helppo kirjottaa. Nyt kun arki pyörii siinä että lähtee aamulla töihin ja tulee illalla takaisin ei niitä kuulumisiakaan ole niin helppo kirjoitella, kun en luonnollisesti halua/voi työjutuista sen laajemmin kirjoitella. Noh, onneksi on kuitenkin viikonloput jolloin voi tehdä jotain "jännittävämpää". Kai se on luonnollista että bloginkin sisältö muuttuu kuin kirjoittajan elämä muuttuu, silleenhän blogi elää mukana.

Inspiraatiota kirjoittamiseen kyllä löytyy (ja itseasiassa paljonkin) ja mun rakkaaseen mukana kulkevaan muistikirjaan olen kirjoittanut aina ideoita mistä voisin postailla kun lamppu syttyy päässä. Jos en kirjoita niitä ylös, unohdan ne yleensä samantien. Joten tälläkin hetkellä mulla on aika monta ideaa mistä voisin tänne kirjoitella, kuten esimerkiksi yleisellä tasolla työnhausta/työnteosta omalla alallani täällä Briteissä.

Ajattelin kuitenkin samalla tässä kysyä tässä teiltä, että olisiko teillä jotain aiheita mistä toivoisitte mun kirjoittavan? Tiedän että monet tuntuu olevan sitä mieltä että jos pitää kysyä lukijoilta ideoita postauksen tekoon niin ei kannattaisi kirjoittaa, jos se tuntuu kerran niin hankalalta keksiä itse aiheita mutta minä uskon vahvasti ideoiden vaihtoon :) Juuri viime viikolla töissä tuskailin erään dokumentin parissa kunnes kysyin kollegalta ehdotuksia ja saman tien sieltä tuli hyvä ratkaisu pulmaan. Yleensä ideoiden jako on hyvä idea kun itsellä ajatukset saattaa kiertää sitä samaa ympyrää!


Jos teillä on siis jotain postausehdotuksia/kysymyksiä niin jättäkää ihmeessä kommenttia, minä raapustan ne eteenpäin rakkaaseen muistikirjaan ja alan kirjoittelemaan niitä!

Nyt menen kuitenkin auttamaan pizzojen valmistuksessa ja ottamaan lasin punkkua kyytipojaksi. Lauantai-illat ovat kyllä aina niin kivoja!

16 kommenttia:

  1. No, sä tiedät että mä luen ihan mitä vaan :) Noi pinkit puut on niin ihania, ne on varmaan samoja mitä täältäkin löytyy. Ihan hassua, näyttää siltä, että pinkkien kukkien jälkeen tulis vihreät lehdet, tai jotain. Koska nyt täällä rupee jo näkymään sellasia puita, jossa on sekä vihreitä lehtiä, että pinkkejä kukkia. Omituista, mutta niin kaunista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, kiitos :) Noi puut on kyllä ihania, pitäisi kyllä selvittää miksi niitä kutsutaan....Mut joo, ne on ihan samoja koska näihin tulee kanssa vihreitä lehtiä sen jälkeen kun noi pinkit kukat häviää, ne on aika hauskan näköisiä!

      Poista
  2. toi työnhaku - postaus kuulostaa hyvältä! :)
    Mua kiinnostaa myös Derby, Coventry,brittiläinen työkulttuuri ja yleensäkinmbrittiläinen tapa yma. kulttuuri ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Blueferry näistä ideoista! Derbystä ja Coventrystä olenkin ajattelut kirjoitella kanssa kun vaan saan otettua joskus jotain kuvia :D Kivoja ideoita!

      Poista
  3. Mä taistelen vähän saman ongelman kanssa; työviikkojen lomassa ei juurikaan synny postausideoita, eikä ehkä ole voimia ja aikaa edes kirjoitella niin paljon. Viikonloppuisin sitten yrittää kantaa kameraa mukana, jotta saisi uutta kuvamateriaalia blogiin. Itse tykkään lukea kaikkia lyhyitäkin juttuja tai "katsauksia", listauksia ynnä muita eri maihin liittyen. Ruokapostaukset tietysti kiinnostaa aina, mutta myös kaikki sellainen omituinen tai ihmeellinen, tai jutut, jotka ovat asuinmaassa ristiriidassa suomalaisen kulttuurin / näkökulman kanssa. Mikä sinua ihmetyttää / ärsyttää / naurattaa jne. Sellaisia on aina hauska lukea, kulttuurien erilaisuus kiinnostaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että muillakin on samoja "ongelmia", mä tykkään yleensä käyttää sunnuntai illan siihen että kirjoitan yhden tai pari postausta valmiiksi viikkoa varten, toimii varsin hyvin erityisesti jos viikonloppuna tuli tehtyä jotain kivaa :D Mä itse tykkään kanssa kyllä lukea juuri noista kulttuurien erilaisuudesta, varsinkin sun postaukset niistä on aina tosi mielenkiintoisia! Kiitti näistä vinkeistä!

      Poista
  4. Jep, samojen "ongelmien" kanssa kamppailen, eli viikot menee duunissa ja töiden jälkeen ei enää oikein jaksa tai ehdi mitään kirjoitella, ja toisaalta ei siinä viikon aikana saa hirveästi mitään kuvamateriaaliakaan aikaiseksi..

    Musta on itseasiassa hauska että me taidettiin tehdä toi siirtymä työelämään suht samoihin aikoihin, eli mua ei haittaa ollenkaan että sun blogin aiheet on siinä luonnollisesti myös muuttunut, koska kyllähän se niin on että mielenkiintoisinta on lukea samoista aiheista joiden ympärillä omakin elämä pyörii :) Ja olisi todella kiva kuulla sun mietteitä työnhausta ja Englannissa työskentelemisestä. Ja koska näin lontoolaisena saattaa ehkä itsekin miettiä joskus että olisi fiksumpaa muuttaa "maalle", niin lueskelen kyllä mielelläni ihan peruselämästä Englannissa Lontoon ulkopuolella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, samat ongelmat taitaa olla monilla :D Ja vaikka jotenkin pystyisin vielä kirjoittelemaan arkipäivisiä löpinöitä viikolla niin mulla ei ole mitään sopivia kuvia postaukseen!

      Meillä on kyllä todella mennyt nämä opiskelut ja työelämään siirtymiset aika samaan tahtiin, mutta se on kyllä ihan totta että on kiva lukea niistä aiheista joiden kanssa itsekin painiskelee! Työnhausta ehdottomasti tulen kirjoittelee ja tietty myös lande-elämästä, tänään just rämmitiin keskellä peltoja lampaiden keskellä meidän sunnuntai kävelyllä :D

      Poista
  5. Musta nimenomaan tällaiset tavallisesta arjesta kertovat postaukset on niitä parhaimpia. Näin ulkosuomalaisena sitä on kiva lueskella miten muilla ulkomailla asuvilla suomalaisilla menee, miten kokee sen maan kulttuurin ja elämäntavat jne.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Maiju, arkipäivisiä postauksia tulee varmasti säännöllisin väliajoin, ne on nimittäin minullekin niitä lemppareita ja niitä on kiva lukea varsinkin juuri muiden ulkosuomalaisten blogeista, eli samoilla mietteillä mennään täällä!

      Poista
  6. Hei mäkin löysin tieni twitteriin kai viime viikolla! Tai tilin loin jo joskus aikoja sitten, mutta en käyttänyt sitä ollenkaan. Hauska vempain kyllä :)

    Ihan samaa "ongelmaa" mullakin noiden töiden ja vähemmän tapahtumarikkaan elämän kanssa :D Monesti jos ei tule mitään mieleen, niin teen listauksen jostain, esimerkiksi maista joissa haluaisin käydä, lukemistani kirjoista, parhaista kaupungeista /rannoista/ tms jne.

    Eiks nuo pinkit puut ole kirsikkapuita? Juurikin samanmoisia oli Edinburghissa paljon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Twitter on kyllä hyvä mutta samalla mietin että pitikö mun ehdon tahdoin koukuttua taas yhteen sosiaalisen median kanavaan :D

      Hei, noi listaukset olikin kivoja ideoita! Just viime viikolla mietin että missä maissa haluaisin käydä joten ehkä täytyykin alkaa kirjoittamaan blogipostausta aiheesta! Kiitos siis vinkeistä!

      Hmm...kai ne on varmaan kirsikkapuita!? Ainakin näyttää ihan samoilta kun kirsikkapuut mutta en ole ikinä ollut varma että onko ne niitä kumminkaan.. :D

      Poista
  7. Toisinaan itsekin mielellani kuulen, mita lukijat haluavat lukea. Toisinaan syyna on oma laiskuuteni - helpompi kirjoittaa, kun on aihe mielessa, ja sitten toisaalta yritan kirjoittaa aiheista, jotka voisivat olla kiinnostavia ..... itse mielellani luen ihan tavallisesta elamasta, ajatuksista regarding current events, .... Aurinkoista viikon alkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, nainhan se menee ja itse ainakin huomaan etta valilla mulla on suuria inspiraatiokausia blogin suhteen ja on monta ideaa mielessa ja valilla taas lyo ihan tyhjaa! Arkikuulumiset on kylla minunkin lemppareita, mutta valilla niistakaan ei jaksa kirjoittaa kun tuntuu ettei ole tapahtunut mitaan "erikoista" :D Aurinkoista viikkoa myos sinne!!

      Poista
  8. Jep. Itse kohtaan ihan saman ongelman, että ei oikein ole kirjoitettavaa, ja vaikka töissä tapahtuisikin kaikkea jännää, niin ei niitä asioita niin vain tulla kertomaan minnekään sosiaaliseen mediaan, etenkään, kun nykyään linkedin-tilit yleistyy ja on helpompi myös selvittää vähän turhankin paljon tietoa muista ihmisistä. Mun mielestä olisi kuitenkin kiva lukea jotain sellaista ympäripyöreää liittyen työkuvioihin, eli miten se työkulttuuri eroaa Englannissa Suomeen verrattuna, minkälaisia asioita työntekijöissä erityisesti arvostetaan, oletko itse sopeutunut sikäläiseen työkulttuuriin hyvin, tuleeko ikinä mitään kulttuurellisia väärinymmärryksiä työpaikalla jne. :) Voisin kyllä joskus itsekin näitä ihan samoja asioita pohtia omassa blogissani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tuskin kukaan oikein haluaa tarkemmin töistä kirjoiteilla, ja ihan hyvä niin. Kiitos paljon postausvinkistä, työjuttuja Englannissa yleisellä tasolla lähtee ehdottomasti toteutukseen ja olisi kyllä kiva lukea juuri samoista jutuista ja miten ne hoidetaan siellä Portugalissa myös!

      Poista

Kiva kun kommentoit!