tiistai 27. marraskuuta 2012

Saapasmaa

Huomaan että alkaa taas levottomat jalat vipattamaan kun vanhojen matkakuvien katseleminen lisääntyy. Tällä kertaa eksyin parin vuoden takaiseen Rooman matkaamme ja niiden ihaniin kuviin.

Olen päässyt käymään Italiassa aika montakin kertaa ja tykkään aina palata sinne. Ihana maa, ihana ruoka ja ihana elämänmeno. On tullut piipahdettua Roomassa pari kertaa, Sorrentossa, Napolissa, Venetsiassa ja Firenzessä. Italia kiehtoo, vaikka en voisi ehkä kuvitella asuvani siellä.

Pari kesää sitten teimme todella perheen naisten matkan Roomaan viikonlopuksi. Mukana minä, äiti, mummi ja täti. Ja hauskaa oli!


Olimme paikalla todella kesäkuussa joten lämpöä piisasi enemmän kuin tarpeeksi (kuin myös turisteja).

Jäätelöä sillä matkalla tuli syötyä taas enemmän kuin tarpeeksi. Ohjelma meni joten kuten seuraavasti: kävelyä, jäätelötauko, nähtävyyksien katselua, ruokaa ja jäätelötauko, melkein lämpöhalvaus, jäätelötauko.Ei muuten ollut ainoa auto joka nähtiin ja joka oli ihan lommoinen...


Vatikaaniin mennessä oli edessä sitten hieman jonottelua joka paikkaan ja siltä tuo meikäläisen ilme tuossa allaolevassa kuvassa taitaakin näyttää...

Roomassa on niin paljon koettavaa ja nähtävää, mutta täytyy myöntää että yhdessä vaiheessa rupesi jo ahdistamaan se turistien määrä.


Piazza Navonalla vietettiin ihana iltapäivätauko (kyllä, se sisälsi myös jäätelöä) ja vaan nautittiin tunnelmasta. Lomamme oli ihana yhdistelmä rentoa yhdessäoloa kuin kaupunkikävelyä - paras lomamuoto mielestäni!


 
Espanjalaisilla portailla oli hippasen tuota väkeä silloin kun me sinne eksyttiin...
 

 
Voisin tietty elää pelkästään italialaisella ruualla, sitä tuli mätettyä jo ihan kiitettävästi viikonlopunkin aikana. Parhainta oli kun saimme vinkin paikallisten suosimasta pizza ravintolasta jonne paikalliset tulivat perheidensä kanssa, melu oli kiva ja pizza oli konstailettoman hyvää. Ah, rakkautta.


 
 
Ihana loma ihanien ihmisten kanssa!Koska mennään uudestaan?
 
 

17 kommenttia:

 1. Mä voisin tulla mukaan, koska en Roomaa vielä tunne! Mutta ei ehkä kesäkuussa.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. It's a deal! Joo, mäkään en toista kertaa ehkä kesäkuussa lähtis, vähän turhan kuumaa ja liikaa porukkaa :)

   Poista
 2. Ihania kuvia, Rooma on pitkään ollut mun matkalistan kärjessä mutta vielä en ole sinne päässyt :) Mäkin tulen siis mukaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee,jee, hyvä juttu! Rooma on kyllä tosi kiva kaupunki vaikka tällä kyseisellä reissulla siellä oli ihan liikaa turisteja omaan makuun!

   Poista
 3. en lähe kyllä valittaa tästä Italiassa asumisesta ;) Ite meen Rooman kattoo sitte kevväällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, voin kuvitella vaan kuinka ihanaa on asua Italiassa :) Mulle se ei sopis pitemmällä aikavälillä varmaan kun söisin koko ajan gelatoa, vois olla vähän epäterveellinen ruokavalio :D

   Poista
 4. Aaaah, täydellinen postaus! Mutta hei, oliko pakko laittaa loppuun vielä toi kuva täydellisestä gelatosta? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomaa myös, miten Italiasta puhuttaessa mun adjektiivivarasto supistuu tasan yhteen: täydellinen!

   Poista
  2. Haha, ymmärrän :) Mutta täydellinen on on aika hyvä adjektiivi kuvaamaan Italiaa. Ja varsinkin gelatoa, ah, rakkautta <3

   Poista
 5. Mäkin tuun mukaan! En oo ikinä Roomassa ollut. Mulla on aina ollut siitä "turistirysä"-kuva. Let's try to change that!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, sinne pitäis kyl yrittää sniikata jotenkin just semmoiseen aikaan et siel ei ole turisteja, kesäkuussa niitä oli ihan liikaa :)

   Poista
 6. Aaa ihana postaus! Itsekään en oo koskaan ollut Italiassa (10-vuotiaana pikkukylässä pidettyä koristurnausta lukuunottamatta), mutta aina oon halunnut Roomaan.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Rooma on kyllä ihana paikka, ehkä me voidaan tehdä yhteinen retki sinne joskus hamassa tulevaisuudessa sitten ;)

   Poista
 7. Ihanaaa, tuonne viikon päästä! Ehkä tosin hieman eri sää :D

  VastaaPoista
 8. Vaikka onkin vanha juttu, niin kommentoin silti. Me käytiin avomiehen kanssa Roomassa vuosi sitten huhtikuussa, ihan siinä alkukuusta ja ihana paikka, vaikka silloinkin niitä turisteja piisasi, varsinkin Espanjalaisilla portailla! Samalla sieltä tosin joku / jotkut olivat vapauttaneet säkkikaupalla samanlaisia palloja kuin pallomerissä pitkin portaita pomppimaan. Niiden seuraaminen oli hauskaa :D Viikko tosin oli liian lyhyt aika tuolla, tuntui että niin paljon jäi vielä näkemättä! Ja olimme tosiaan vain Rooman alueella. Nykyään vitsaillaan, jos punaviini loppuu tai kun eilen laitoimme pizzaan buffalomozzarellaa, että pitäisi varmaan lähteä Roomaan hakemaan lisää viiniä tai syömään oikeasti al dente pastaa ja vallan namia buffalomozzarellapizzaa. *pyyhkii kuolaa suupielistä* Nykyään jos ja kun käydään syömässä jossain Italialaisessa, vertaa ruokaa automaattisesti italialaisessa ravintolassa saamaansa :)

  Tykkään muuten sun blogista, mutta en tykkää sen koukuttavuudesta, miten mun olis tarkoitus saada töissä oikeesti edistettyä töitä kun vähän väliä ajattelen tehneeni tarpeeksi töitä ja voivani pitää pienen blogitauon täällä - mikä tosin saattaa pitkittyä hieman liikaa :D "Vielä yksi postaus, vielä yksi..." :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhoja juttuja saa aina kommentoida!
   Haha, voin kuvitella pienet pallot pomppimassa alas Espanjalaisia portaita pitkin! Roomassa on kyllä niin paljon nähtävää puhumattakaan loppu-Italiasta. Nythän teillä on hyvä syy lähteä uudestaan ;)
   Ja italialainen ruoka <3 Ah, ymmärrän kyllä hyvin tunteesi, mä mielelläni ottaisin suoraan pastani jossain ihanalla aukiolla Roomassa, kyllä se maistuu ihan erilaiselta!

   Ja voi, toivottavasti sait kuitenkin töitä tehtyä :) Ilahdun aina niin paljon kun kuulen että joku tykkää lukea blogiani, eli kiitos paljon!

   Poista

Kiva kun kommentoit!