maanantai 21. tammikuuta 2013

Matkamessut

Luulen etten ole matkamessuihminen. Siihen lopputulokseen tulin sunnuntaina vierailun jälkeen. En tiedä minkälainen ihminen on matkamessuihminen mutta minä se en ole. Onneksi seura mukana oli loistavaa joten meillä oli ihan hauska parituntinen reissu Messukeskukseen.

Kuten sanoinkin edellisessä postauksessa, olin vähän ennakkoluulo erkki messuja kohtaan ja täytyy sanoa että ennakkoluulot kyllä piti tällä kertaa paikkansa. Tosin pelkäsin että Messari olisi ihan tupaten täynnä mutta onneksi sunnuntai aamuna siellä mahtui hyvin liikkumaan ja oli raikasta ilmaakin jota hengittää. Siitä pointsit.

Muuten olin vähän pettynyt. Mukaan tarttui vaan miljoona esitettä sekä Mondon tilaus koska olen markkinoinnin uhri (myyjä sekä tarjous oli kyllä hyviä). Paikalla oli paljon pelkästään maakohtaisia pisteitä ja me ei ainakaan löydetty mitään isoja lentoyhtiöitä paikalta kuten esim. Finnairia tai Norweginia?Ymmärsin kuitenkin että aikaisimpina vuosina olisi ollut erilaisia messutarjouksia mutta tänä vuonna ei ollut mitään esim. lentodiilejä (ei sillä että minnekään olisin päässyt lähtemään).

Tottakai se oli mukava kierrellä niitä maapisteitä ja unelmoida erilaisista kohteista, mutta itse kun ainakin jo tiedän minne matkustan tänä vuonna ei se tuonut oikein mitään uutta. Varsinkin kun nykyään kaiken tiedon saa kätevästi netistä niin ei oikein kaipaa edes paperisia versioita (vaikka onhan niitä hauskempi lukea). Mutta messujenhan tarkoitus onkin varmaan inspiroitua paikan päällä, eikä etsiä tietoa netistä yksin kotona istuessa.

Kaikenkaikkiaan siis hieman pettymys, mutta kuten sanottu, oli meille kuitenkin ihan kivaa kaverin kanssa.

Suurimman shokin aiheutti kuitenkin kustannukset: 9 euroa parkkiin, 16 euroa pääsylippuun ja siihen päälle vielä 2,5 erkin narikka. 27, 5 euroa yhteensä 3 h vierailusta. Melkoisen kallista.

Menisinkö uudestaan? En, ellen saisi ilmaiseksi lippuja. Joten tällä kertaa Matkamessut eivät kyllä saaneet mua  ihastumaan :)

Pinterestistä taas..

4 kommenttia:

 1. No näinpä juuri. Yhdetkään messut ei kyllä taida olla maksun arvoiset :) Mä luulen, että ne on vaan ne alan ammattilaiset, jotka sieltä oikeesti voi saada jotain irti, networkingia tai jotain muuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjamessut oli tosi kivat! Tosin siellä köyhtyi ihan liikaa :D

   Poista
 2. Hauska kun kirjotit tästä. :) Mä olin siellä perjantaina klo 12-19 ja musta oli ihan kivat messut tällä kertaa (kolmas kerta). Toi lentoyhtiöiden vähyys yllätti mut myös, yleensä siellä on just Finskin ja Blue1:n ja muiden isojen messutarjouksia. Mutta siellä oli tosi mielenkiintoisia puheita ja esityksiä, ja itse osallistuin vanhan koulun alumnitapahtumaan siellä sekä tapasin yhden kontaktin. Ehkä se on tosiaan vähän erilainen kokemus matkailualan "ammattilaiselle" ja vaan inspiroitumaan tulleelle. Ja mähän sain siis ilmaisen lipun, muuten en olisi itsekään mennyt. ;)

  Toivottavasti ensi vuonna on enemmän lentoyhtiöitä paikalla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olen ihan varma että ammattilaisena saa siitä enemmän irti, juurikin varmasti sitä arvokasta verkostoitumista! Se oli todella iso pettymys että lentoyhtiöt ei ollut paikalla, tosin bongasin Norwegianilta hyvän mainoksen (oiskohan ollut Mondon takakannessa): "Meillä ei ole messutarjouksia, meillä on aina tarjouksia" :D

   Poista

Kiva kun kommentoit!