maanantai 4. maaliskuuta 2013

New York I love you

Pitempään blogiani seuranneet tietävät rakkauteni yhtä tiettyä kaupunkia kohtaan. Nimittäin New York, New York kuten lauluissa lauletaan. Siinä kaupungissa on jotain sellaista maagista vetovoimaa ja huomaan kaipaavani sinne säännöllisin väliajoin takaisin. Olen tänne blogiinkin kirjoitellut vaikka kuinka monta tälläistä samantyyppistä New York-kaipaus postausta. Sen lisäksi viime aikoina olen vielä lukenut muiden blogeista kuinka ihana kaupunki New York on.





Kävin Nykissä ensimmäistä kertaa kun taisin olla 15-vuotias, silloin vanhempien kanssa. Ihastuin kaupunkiin ensi silmäyksellä. Sen jälkeen seuraavat kolme reissuani Nykkiin tapahtuikin silloin kun olin vaihdossa Kanadassa. Yöbussi kuljetti kätevästi (ja halvalla) Torontosta rajan yli Nykkiin sellaisessa 13 tunnissa. Hyvin kätevää ja kukkarolle suotuisaa. Kyseessä siis sama Megabusin serviisi joka kuljettaa mm. Aberdeenistä Lontooseen ihmisiä. Harmi kun tuo ihana kaupunkin on sen verran kaukana Suomesta katsottuna että sinne ei noin vain lähdetä.






Uusi vuosi 2008-2009 vaihtui Nykissä, tosin ei luoja kiitos ängetty itseämme Times Squarelle. Pari kertaa tuli tehtyä sinne tyttöjen reissut ja kerran olin liikkeessä poikaystäväni ja muutaman muun pojan kanssa jolloin Nykissä vietettiin hyvin tehokas 24 h. Sen aikana nähtiin mm.  kosinta Rockefeller Centerin luistelukentällä. Poikien mielestä se oli ihan "lame" mutta mun romanttinen sydän oli pakahtua.


En oikeen edes osaa sanoa mikä Nykissä viehättää. Mikään muu kaupunki (paitsi Lontoo) ei oikein paini mun mielessä samalla linjalla Nykin kanssa.Siinä on vaan jotain sellaista mikä vetoaa muhun. Olen ennenkin paasannut tästä mutta mun mielestä jokaisella on varmaan joku kaupunki johon on rakastanut ja jossa haluaa käydä vaan uudelleen ja uudelleen. Ja mieluiten vaikka muuttaa sinne.


Mikä sai nyt taas tämän palavan Nykki-kuumeen aikaiseksi? Noh, kuten olen saattanut mainita (haha, sori), olen todella menossa sinne Montrealiin kohta (jos kaikki menee niin kuin suunniteltu) ja suunnitelmissa on tehdä hieman road-trippiä ja siihen kuuluisi myös visiitti Nykissä. Olin hieman innoissani tästä mahdollisuudesta. Sanoin poikaystävälle että kaikki muu on melkeen ihan sama kunhan Nykki kuuluu kuvioihin kanssa :) Joten toivotaan että tämä toteutuu - fingers crossed!


Onko teillä jotain lempparikaupunkia jonne kaipuu uudestaan ja uudestaan on kova?
 

14 kommenttia:

  1. Voi ihan kuin olisi omia ajatuksia lukenut :) Olen myös parantumaton New York -fani, jonka sydän halajaa sinne koko ajan. Olen aina innoissani, kun tapaan sukulaissieluja.

    Tämä on kiva blogi, löysin sattumalta tänne vasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nykistä voisi puhua koko ajan, kunhan vaan löytää sukulaissieluja jotka jaksaa kuunnella :) Se kaupunki on vaan niin ihana!!! Ja kiitoksia, kiva kun löysit tänne ja toivottavasti eksyt myös uudestaan :)

      Poista
  2. En ole vielä päässyt käymään Nykissä, mutta se on ollut pitkään listan huipussa. Ehkä tuo pidempi reissu ei ole onnistunut sen takia, että ramppaan koko ajan rakkaassa Lontoossani <3 Äitinikin on rakastunut Lontooseen, joten tänä vuonna käymme siellä yhdessä neljättä kertaa. Itsehän en osaa edes enää laskea montako kertaa olen siellä käynyt (lähinnä sen takia, että asumiset sekoittavat laskuja). Myös Edinburgh on nykyään hirveän rakas paikka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eihän Lontoon voittanutta ole :) Mun mittarilla Lontoo pääsee ihan samalle paikalle Nykin kanssa, mutta Lontooseen kuuluu plussana tietty ne kaikki ihanat muistot joita siellä on tullut koettua...Joten ymmärrän hyvin että käyt äitisi kanssa Lontoossa uudestaan ja uudestaan! Ja Edinbugh on kyllä todella kaunis, mä olen harmittavasti aina käynyt Edissä vain todella lyhyillä vierailuilla ja jäänyt kaupungin näkeminen hieman pintapuoliseksi :(

      Poista
  3. Mäkin tykkään tosi paljon Nykistä ja se taitaakin olla ulkomainen kapunki jossa oon käynyt eniten jos Tallinnaa ja Tukholmaa ei lasketa (eikä dommareita)... Jotenkin kuitenkin Pariisi veti voiton työharjoittelureissun seurauksena, kun pääsi sisälle paikalliseen elämään. Nykissä paikallinen elämä on vaikuttanut paljon ankeemmalta, vaikka turistina se onkin ollut mahtava paikka... mut se nyt tietty johtuu siitä kenen kodeissa oon siellä ollut...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, voin kuvitella että Nykissä asuminen ei todellakaan ole mitään sellaista Sinkkuelämää meininkiä :D Se on totta, että yleensä kaupungit jättää suuremman vaikutuksen itseensä kun todella pääsee sisälle siihen paikalliseen elämänmenoon - onhan se paljon kivempaa kuin pelkkä turisteilu kaupungissa. Ah, Pariisi Pariisi. Mulla on nyt vähän ikävät kokemukset siitä kaupungista kun muistan vaan edellisestä vierailuista ne hirveet luteet :D

      Poista
  4. Oioi, toivottavasti kaikki menee suunnitelmien mukaan :). En enää yhtään ihmettele, mikä ihmisiä kaupungissa viehättää, onhan se ihan uskomaton! Mielestäni se on tunnelmaltaan tosi erilainen kuin mikään Euroopan kaupunkikaan, meno on jotenkin niin dynaamista. Berliini ja Lontookin on ihan kivoja, mutta kyllä ne valitettavsti tuntuu jotenkin laimealta New Yorkin jälkeen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, arvaa vaan pidänkö täällä sormet ristissä että kaikki menee hyvin :) Sun Nykki-postaus kun sai tän kuumeen taas ihan uudelle tasolle! Se on ihan totta että Nykissä on jotenkin ihan eri fiilis, sinne vaan täytyy päästä uudestaan ja uudestaan...

      Poista
  5. Mä en oo mikään suurkaupunkifani, en esim. yhtään tykkää Lontoon kiireestä ja jäätävän pitkistä välimatkoista ja metroista, vaikka sieltä paljon kauniita paikkoja löytyykin. Tokio on kans huippupaikka, mutta en pysty sielläkään kovin kauaa oleen, asumisesta puhumattakaan. Nykki on vielä selvittämättä!
    Mun sydämen sen sijaan vei ihan vallan Firenze, vaikka oon viettäny siellä tasan puolitoista päivää ikinä :D mutta jotenkin tuli semmonen PAKKO-päästä-takasin -vimma. Toinen saattaa olla Kioto ja okei, puijasin vähän suurkaupungeista, koska Soulissa oli myös jotain tosi viehättävää :D Eihän tässä nyt yhtään pysty päättään mihin päin maailmaa pitäis lähteä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, se on kyllä totta että mikään ei oikein voita niitä vähän pienempien kaupunkien tunnelmaa! Ja Lontoon metro ruuhka-aikaan on kyllä sellainen juttu ettei tule ikävä :) Mä olen ollut kanssa Firenzessä vain päivän mutta ihastuin kyllä kaupunkiin heti! Eli ymmärrän sun fiiliksen että takaisin on päästävä!
      En ole ikinä ollut Kiotossa tai Soulissa, ehkä vielä joku päivä!

      Poista
  6. Mulla on monta kaupunkia, jonne haluun mennä aina uudestaan :)
    Mutta ehkä Lontoo on ehdoton ykkönen :)Haluaisin oikeesti asua siellä joskus... Lontoo tuntuu jollain tosi hassulla tavalla kodilta <3 :)
    Hyvänä kakkosena on Tukholma :)
    Myös Pariisissa on jotain käsittämättömän ihanaa! <3
    ja italiaiset kaupungit on ihan omansa luokkansa, esim. rooma, firenze ja venetsia. :) <3 <3
    New Yorkissa en ole koskaan edes käynyt, mutta haaveissa se on :D Samoin kuin Torontossa, Bostonissa, Sydneyssa, Edinburghissa, Budapestisssa, Attenassa, Madridissa, Barcelonassa, Wienissa ja Nizzassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa, no sulla on kunnon lista :) Lontoo on kyllä oikeesti niin ihana, Lontoo on aina Lontoo! Mulle siihen kaupunkiin liittyy niin paljon hyviä muistoja että jo sen vuoksi sillä on tärkee paikka sydämessä.
      Eks ole ihanaa kun voi haaveilla? Ja vielä parasta olisi kun ne haaveet myös totetuu joka päivä :)

      Poista
  7. Nycistä tykkään tosi paljon, mutta Pariisi vie kyllä voiton. <3 Tosin.. en ole ikinä asunut isossa kaupungissa. Dubai on ainoa. Ja täällä kyllä vihaan metroruuhkia ja pitkiä välimatkoja. Et en sit tiedä meniskö hermot esim. just Pariisissa? Dubaissa muutenkin kaipaan sitä eurooppalaisuutta - et voi istua ulkona terassilla ja kahvilla jne. Sitä ei oo täällä ollenkaan (lähinnä koska kesäsin on niin super kuuma!).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kyllä kanssa yhdistän Pariisin aina suhun :) Tai susta tulee aina mieleen Pariisi, kumminpäin vaan :D Mulla meni välillä hermo Lontoon liikenteeseen ja mä sentään asuin Zone 1, eli periaatteessa "keskustalueella", eli mun asumiskokemus olisi varmaan ollut ihan erilainen jos olisin asunut kauempana keskustasta. Mitä mä olen kattonut sun kuvia niin Dubaissa kyllä tuntuu autoja riittävän!

      Poista

Kiva kun kommentoit!