perjantai 19. heinäkuuta 2013

Makujen maailma

Sain Eveliinalta  tälläisen hauskan haasteen jossa yhdistetään matkailu ja ruoka, tarkoituksena on vastata ensin Eveliinan esittämiin kysymyksiin ja sitten keksiä omat ja haastaa seuraava poppoo!

1. Mitä vastaat, kun ulkomailla sinulta kysytään, että millaista on suomalainen ruoka?

Mun mielestä suomalainen ruoka on puhdasta ja "vähänkäsiteltyä". Tällä tarkoitan että me ei uppopaisteta ruokia yms. Suomalainen ruoka ei ole mausteista ja me tykätään perunoista ja kalasta (erityisesti kesällä). Se on myös aika yksinkertaista.

Iskän tekemää savukalaa kotona
2. Missä maassa/paikassa on ollut mielestäsi omituisinta ruokaa?

En kyllä oikein keksi tähän mitään muuta kuin Skotlannin. Koska c'mon vain siellä voidaan keksiä täyttää lampaan mahalaukku ja syöttää se sitten herkkuna, samoin kuin vain siellä voidaan pitää ideaa uppopaistetusta Mars-patukasta hyvänä. Tai että ranejen päälle kuuluu laittaa cheddar-juustoa. Välihuomautuksena tähän kyllä voisi todeta että kaikki näitä olen kokeillut ja kyllä syön. Haggis menee kyllä, samoin ranet cheddar-juuston kanssa on tosi hyvää. Uppopaistettu Mars-patukka on jopa tälläiselle herkkusuulle hieman liikaa.

3. Entä mikä paikka on jäänyt erityisesti mieleen hyvän ruokansa vuoksi?


Taannoinen Jenkki/Kanada reissu. Ei edes sen takia että ruoka olisi ollut spesiaali hyvää, mutta koska sitä tuli syötyä ihan hirveästi. Ja tunnetusti toiselle puolella Atlanttia annoskoot ovat hieman toista mitä meillä. Joten olo oli kyllä 10 päivän reissun jälkeen kun valaalla. Niitä brunsseja kyllä kaipaan!

Brunsseilua Lace Placidissa, USA:ssa. Mielettömän hyvää, mutta järkyttävän kokoinen annos!

4. Uskaltaudutko syömään epämääräisissäkin paikoissa hyvien ruokakokemuksien vuoksi vai pysyttäydytkö ns. varmemmissa paikoissa senkin uhalla, että jäljelle jää jokin tylsä kansainvälinen pikaruoka?

Yleensä en tahdo ehdoin tahdoin itselleni potentiaalista ruokamyrkytystä hankkia jos paikka näyttää epäsiistiltä mutta kyllä sitä on tullut aika monenmoisessa paikassa syötyä. Harvemmin minnekään kv.pikaruokaravintolaan halua, ellei se sitten ole ainoa vaihtoehto. Kambodzassa ollessa käytiin "autenttisessa" ruokapaikassa syömässä, mutta väitän kyllä että sieltä se poikaystävä sen ruokamyrkytyksen sain. Minä pysyin kohtuullisesti elävien kirjoissa....

5. Oletko matkustanut jonnekin varta vasten hyvän ruoan ja juoman perässä?

En kyllä. Tottakai sitä aina miettii tietyistä paikoista, että siellä ja siellä on varmasti myös hyvää ruokaa, mutta en koskaan ole valinnut matkakohdetta ruuan vuoksi.

6. Mitä ulkomaisia ruokia kaipaat Suomessa ollessasi?

Tämä on ehkä vähän hassu, mutta intialaista ruokaa. Sillä varmaan Helsingistä niitä intialaisia raflojakin löytyisi. Mutta jotenkin yhdistän intialaisen safkan siihen että syön sitä usein Briteissä enkä sitten oikeastaan missään muuaalla. Sen syöminen tuntuu oikealta vain Briteissä (tai no tietty myös Intiassa) :) Hullua.

Kokonaista kalaa tuhoamassa Phnom Phenissä, Kambodzassa.
7. Jos saisit tuoda Suomeen jonkin ulkomaisen ketjuravintolan, mikä se olisi?

Varmaan take-away sushista tunnetun Wasabin. Hyvänmakuista ja halpaa sushia ja mun mielestä tälle olisi selvä markkinarako Suomessa!

8. Missä maassa olet syönyt parhaimmat jälkiruuat?

Kamalan vaikeita kysymyksiä :) Koska olen semmoinen herkkupeppu, niin mulla ei sovi mitkään sellaiset hienostuneet jälkiruuat jossa on yksi suklaakökkö keskellä lautasta. Mun jälkkäreiden pitää olla isoja ja suklaisia! Joten sanoisin varmaan Jenkit, koska siellä kaikki on suurta ja lihottavaa! Tai sitten kaikki ranskalaiset suklaaleivonnaiset.


Jätskiä Bathissa, Briteissä

9. Mikä on mielestäsi Euroopan paras ruokamaa?

Joko Ranska tai Italia. Ranskassa ihastuttaa ne kaikki leivonnaiset, Italiassa taas se hiilihydraattien yliannostus. Molemmista maista saa myös hyvää viiniä täydentämään makunautintoja!

10. Mihin maahan mieluiten lähtisit ruokamatkalle, Intiaan, Japaniin, Argentiinaan, Peruun vai Yhdysvaltoihin?

Varmaan Yhdysvaltoihin koska se on sellainen kulttuurien yhteentörmäys että sieltä saa sitten monenlaista ruokaa!

11. Mikä on suurin ravintola-tai ruokamoka jonka olet kokenut ulkomailla?

Mulle tulee tähän nyt vaan mieleen kokemus Kambodzasta joka ei kyllä sinänsä mikään moka ole, mutta oli hauskaa. Menimme siis jo yllämainittuun paikalliseen ravintolaan Phnom Phenissä Kambodzassa ja ruokalista oli kyllä meidän aakkosilla mutta muuten en siitä listasta ymmärtänyt mitään, sillä siinä oli vaan paikalliset nimet ruuille. Sanoin sitten että tilataan jotain varmaan kuten kalaa ja kanaa, koska en halunnut ainakaan heinäsirkkoja (jotka tuntuivat olevan paikallista herkkua). Ajateltiin sitten että jaetaan vähän meidän annoksia. Noh, saatiin sitten kokonainen kala ja kokonainen kana (varpaineen päivineen). Kala oli myös kokonainen päineen kaikkineen ja koska olen suomalainen (poikaystävän mukaan), minulle kuului sen perkaus. Minä sitten hyökkäsin veitsen kanssa sen kimppuun. Kana tuli ruohopedillä (siis ihan oikealla ruoholla) ja sen jätin poikaystävälle koska täytyy myöntää että varpaat eivät ole ihan mun juttu. Mulla kesti ikuisuus saada kalan sisukset auki, mutta se oli kyllä ihan hyvää. Kanat oli taas Kambodzassa niin laihoja että sen raukan luiden ympärillä ei ollut kyllä oikein mitään lihaa. Se oli mielenkiintoinen kokemus.

Olen myös jäänyt pantiksi pietarilaiseen ravintolaan kun heille ei käynyt kun käteinen. Minä siellä sitten istuin yksin postikortteja ja leipää mutustellessa kun iskä lähti hakemaan hotellilta käteistä.

Bagelia katukojusta Nykissä
Ja minun kysymykseni Marikalle, Lizalle ja Annikalle:

1. Mitä suomalaista ruokaa tarjoaisit ulkomaalaiselle vieraalle?
2. Mikä on omituisin ruoka mitä olet ikinä maistanut, oletko esim.popsinut heinäsirkkoja?
3. Mitä ulkomaalaista ruokaa haluaisit oppia valmistamaan?
4. Kummat on parempia, suomalaiset vai ruotsalaiset lihapullat?
5. Merkitseekö ruoka sinulle paljon matkustaessa vai pihistätkö mielummin siitä ja käytät rahat johonkin muuhun?
6. Jos saisit tuoda Suomeen jonkin ulkomaalaisen ketjuravintolan, mikä se olisi? (Oli pakko kopioida tämä!)
7. Ranskalaiset macaronsit, italialainen gelato, suomalaiset mansikat vai brittiläinen sticky toffee pudding?
8. Jos järjestäisit juhlat joiden teemana olisi tietyn maan ruoka, minkä maan valitsisit?
9. Mihin maahan lähtisit paikalliselle kokkauskurssille?
10. Minkä kahvilaketjun haluaisit Suomeen?
11. Jos saisit syödä vaan yhden maan/kulttuurin ruokaa loppuelämäsi, minkä maan se olisi?

Vika kuva täytyy tietysti omistaa Belgialaisille ranskalaisille!

11 kommenttia:

 1. Hauska :D ja hyvä kysymys toi nelonen ;)

  VastaaPoista
 2. Ruoan suurena ystavana naita kysymyksia on ollut hauska lukea eri blogeista. Tanaan voisinkin ottaa selvaa, mita eroa voisi olla ruotsalaisilla ja suomalaisilla lihapullilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kylla samaa mielta, naita on ollut hauska lukea! Ja joo, taytyy kylla nyt myontaa etta en tieda onko niilla hirveasti eroa mutta toi on joku vanha vitsi kavereiden keskuudessa, etta kummat on parempia :D

   Poista
 3. Väärä tili :p

  Mutta siis, kommenttini oli näinkin järkevä kuin "Jeiiiii, kiitos paljon haasteetsta! :)))' Mun on muuten ehkä pakko lainata sulta sun vastaus tohon sun ainaamaan kysymykseen: Wasabi vain on niin hyvää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wasabi on kyllä ihan parasta, varsinkin ottaen huomioon että se on ketjupaikka, hakkaa mun mielestä Yo sushin ihan mennen tullen! :) Ja oleppa hyvä, jään odottelemaan nyt sit sun vastauksia ;)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Munkin mielestä näitä on kyllä ollut hauska lukea, liian usein vaan tuli kamala nälkä :)

   Poista
 5. Hauska postaus ja kiitos paljon haasteesta!:)

  VastaaPoista
 6. Hei, kahlasin vanhoja postauksiasi läpi ja huomasin tämän - tää oli niin kivan oloinen haaste (ja hyvät vastaukset!) että poimin tästä vähän mukaani omaan blogiin..toivottavasti et pahastu "lainasta" :)

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!