lauantai 24. elokuuta 2013

Brysselin kivat illanviettopaikat

Sain tässä taannoin eräältä lukijan kivan postausidean, eli mistä löytyy Brysselin kivat pubit/baarit/illanviettopaikat. Brysselissähän on vaikka mitä kivoja baareja, ja varsinkin näin kesällä kaikki kokoontuvat eri aukioille istuskelemaan iltaa - ihan parasta! Joten viikonlopun kunniaksi ajattelin jakaa omat vinkkini.

Bryssel on loppuenlopuksi mun mielestä aika laajalle levittäytynyt siinä mielessä että täällä ei ole vaan yhtä ainoata oikeata aluetta missä käydä ulkona. Täältä löytyy jokaisesta kaupunginosasta viehättäviä aukioita ja alueita joissa on söpöjä baareja. Vuodenaika on myös varmasti vaikuttanut siihen että eniten aikaa on juuri tullut vietettyä näillä terasseilla klubien sijaan, joten valitettavasti siitä missä käydä talvella ei minulla ei ole antaa kauheasti vinkkejä.

Place Chatelain

Kauniina keskiviikko iltana kannattaa suunnata ehdottomasti Place Chatelainin markkinoille. Siellä on ihanan rento meno ja voit joko ostaa safkat ja juomat markkinakojuista ja valita paikaksi jonkun aukion lukemattomista baareista. Ehdotan kuitenkin ensin tutustumaan ruokakojuihin ja ottamaan lasin viiniä ja sitten siirtymään niihin aukioita reunustaviin baareihin (jotka ovat auki myöhään yöhön) kun markkinat sulkeutuvat. Place Chatelainistahan juuri kirjoitin enemmän täällä.

Place Chatelain

Place Luxembourg

Tänne kokoontuu sekalainen sakki Brysselissä työskenteleviä ulkomaalaisia aina torstaisin. Hieman lihatiski meininki mutta omassa hyvässä porukassa jos aikaa viettää niin sillähän ei ole väliä. Tämä on mun mielestä myös hyvä paikka tutustua kavereiden kautta uusiin tuttavuuksiin. Baarien ulkonaoleva väkimäärä kertoo aika hyvin mitkä niistä paikoista on suosittuja. Aukion toisella puolella oleva Fat Boy's näyttää yleensä MM-lätkää (tärkeä huomio).

Mojitot Brussels Beachilla

Place St.Boniface/Matonge

Matongen alueelta löytyy paljon hyviä afrikkalaisravintoloita ja siellä on vilkas ilmapiiri. Place St. Boniface täyttyy myöskin kesä-iltaisin ja kulman takaa voisinkin esim.suositella paikkaa nimeltä Stam jossa on kiva ilmapiiri ja oluen saa kolmella eurolla. Afrikkalaisraflat löytyy Rue Longue Vieltä. Esimerkiksi Soleil D' Afriqueta saa mahan täyteen 7 euron lautasella täynnä ruokaa ja mojiton kyytipojaksi.


Place Jourdan
Sablon

Sablon on alueena hieman laajempi eli se ei sinänsä koostu vaan yhdestä aukiosta. Sieltä löytyy lempipaikkani eli Club Havana, jonne me aina päädymme jos haluamme oikeasti mennä jonnekin klubille. Happy Hour on pe-la klo.21-24 ja sitä kannattaa hyödyntää sillä heidän mojitot on todella hyviä. Sisäänpääsy on 6 egeä. Musiikki on sekoitus lattarirytmejä ja uusimpia listahittejä, ja kun tanssilattia alkaa käydä ahtaaksi, kannattaa nousta baaritiskille, jossa tanssiminen on ihan sallittua.

Melko Havannan läheltä löytyy paikka nimeltä Le Fusion, joka on myös klubi. Itse en ole siellä käynyt, mutta kuulemma siellä on hyvä meno perjantaisin.

Club Havana

Place Jourdan

Place Jourdanin miellän itse sellaiseksi rennoksi hengailupaikaksi jonne mennään töiden jälkeen parille drinkille. Täällä ei saada parhaita läpi yön kestäviä bileitä aikaiseksi. Tämä aukio on aivan yksi lemppareistani - sieltä löytyy hyviä ruokapaikkoja ja erityisesti Wine 13 on todella kiva viinibaari. Muistattehan että tältä aukiolta saa niitä Brysselin parhaita ranskalaisia, eli jos niitä tekee mieli, kannattaa piipahtaa Maison Antoinetessa.


Place Jourdanin ranskalaiset

Place Flagey

Place Flageylta löytyy Brysselin melkein kulttimaineeseen noussut Cafe Belga.  Se ei ole kovin kummoisen näköinen itsessään, mutta sieltä saa ruokaa, sunnuntaisin soi jazzmusiikki ja paikka tuntuu olevan aina auki. Perjantaisin raivataan tilaa tanssilattialle ja silloin paikalla on kova meno. Me eksyimme tänne viime perjantaina ja oli muuten hauskaa! Kaveri oli mennyt myös lauantai-iltana myös paikanpäälle mutta silloin siellä oli kuulemma ollut todella hiljaista.

Gay Pride

Koottuja vinkkejä:

 • Jos kuulette bileistä nimeltä Antitapas, suosittelen menemään
 • Vaikka Deliriumista löytyy enimmikseen Brysseliin eksyneitä reilaajia (ja muita turisteja), kannattaa siellä käydä edes kerran. Löytyy ihan keskustasta ja varmasti laajin olutvalikoima hetkeen.
 • Yksi Brysselin parhaista etiopialaisista ravintoloista on keskustassa sijaitseva Kokob. Ihan mahtavaa ruokaa! Suosittelen ehdottomasti varaamaan pöydän etukäteen.
 • Jos olet Brysselissä MM-lätkän tai itsenäisyyspäivän aikaa, Etterbeekissä sijaitseva Confusion Bar näyttää Suomen pelejä (ja kuulemma myös itsenäisyyspäivän vastaanoton) Mertsin selostuksella!
Kesä sangriat
Tästä tuli nyt vähän tälläinen sekametelisoppa, mutta toivottavasti vinkeistä oli jollekin apua!

6 kommenttia:

 1. Oot jo ihan brysselilaistunut :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkeistä! :) viikko vielä Brysseliin lähtöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleppa hyvä! Toivottavasti näistä oli jotain apua ja tervetuloa Brysseliin :)!

   Poista
 3. Kiitos vinkeistä! :)
  Jotain noita täytyy mennä testaamaan, kun seuraavan kerran Brysseliin eksyn :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos vaan näistä oli hyötyä jollekkin! Täällä on kyllä monia kivoja ruoka/illanviettopaikkoja!

   Poista

Kiva kun kommentoit!