keskiviikko 21. elokuuta 2013

Turistikierros Brysselissä

Perjantaina lähdettiin kävelemään poikaystävän kanssa ympäri Brysseliä, joka ei ollut koskaan aikaisemmin kaupungissa käynyt. Hyvän ystäväni toimesta muistin nyt tämän kävelyreitin joka aika hyvin näyttää erilaisia nähtävyyksiä Brysselissä.

Aloitimme siis kävelemällä mun luota kohti Parc Cinquantenairea ja ihastelemassa sen näkymiä...Puistosta matkamme jatkui kohti Place Luxembourgia ja Euroopan Parlamenttia (must see-paikka vaikka BF ei ollut ehkä ihan vakuuttunut)...


Hetken Parlamenttia töllistyämme suuntasimme kohti Troonin metroasemaa ja siitä edelleen kohti Parc Royalia ja kuninkaanpalatsia.


Palatsissa on muuten tällä hetkellä avoimet ovet yleisölle, muistaakseni aina syyskuun alkuun saakka. Täällä on ilmeisesti tapana tehdä siten, että kuningasperheen lomaillessa he avaavat tämän palatsin ovet yleisölle joka pääsee ilmaiseksi pällistelemään tätä vaatimatonta pytinkiä. Ihan kiva idea minusta.


Tästä kävelimmekin sitten kohti keskustaa ja Grand Placea joka oli melkoisen täynnä turisteja tuona aurinkoisena päivänä. Huolimatta sen turistileimasta, on se mielestäni kuitenkin yksi kauneimpia keskusta-aukioita, siinä on sellaista mahtipontisuutta!Yhtenä tärkeänä missiona oli tietysti tutustuttaa poikaystävä Belgian ruokakulttuuriin joten voitte vaan arvella mihin mentiin seuraavaksi? No tietty raneille! Ihan keskustan ranepaikkoja välttelisin mutta Boursen kulmalta löytyy herkullinen ranepaikka (nim. Laura joka on testannut kaikki tärkeimmät ranepaikat Brysselissä).


Seuraavaksi kävimme bongaamassa pissaavan tytön (Bryssel ja sen omituiset nähtävyydet), joka loytyy ihan Deliriumin kulmalta, ennenkuin jatkoimme ruokakulttuuriin tutustumista....


Tietysti suklaan merkeissä!


Oikein hyvä päivä siis takana, nähtävyyksiä ja herkkuja - ihan toimiva konsepti sanoisin! BF:n mielestä Bryssel vaikutti ihan kivalta ja jopa kauniilta kaupungilta joten ei kai tämä niin ruma ole kuin kaikki väittää!

16 kommenttia:

 1. Bryssel on ihana kaupunki <3
  Grand Place on hieno aukio, ihan niinkuin on Lontoon Trafalgar Squarekin :)
  En tiennyt, että Brysselista löytyy Manneken Piss:in lisäksi myös pissaava tyttökin XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kylla tykastynyt Brysseliin kaikkine omituisuuksineen ja likaisine metro-asemineen :) Ja jeps, taalta loytyy kuulemma vaikka mita pissaavia patsaita, esim. joku pissaava koirapatsaskin pitaisi jossain olla! :)

   Poista
 2. No joo, mut Brysselin metrot ei vedä vertoja kyllä Pariisin metrolle... Se haju!!!!! :( Siellä ihan normaalia, että melkein astut (vahingossa) pissan ja oksennuksen sekoituksen päälle, koska kukaan ei viitsi sinulle mitään asiasta sanoa. Mutta jälkeenpäin ymmärrät todella hyvin, miksi ne 3 parikymppistä jätkää tuijotti niin oudosti. :( Eivät vaan millään voineet sinulle mitään sanoa siitä pissasta ja oksennuksesta siellä metron lattiasta. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei kuulostaa ällöttävältä, voin vaan kuvitella tilanteen!! Mä olen tainut vaan kerran Pariisissa metroa käyttää ja muistan silloin vaan ajatelleeni että se metrokartta oli tosi sekava verrattuna Lontoon metrokarttaan :)

   Poista
  2. Siis olin kielikurssilla ja miellä oli hotelli sellasella alueella, joka just ja just näky Pariisin turistikartassa XD keskusta-alueella ne metrot oli paljon siistimpiä ja hajuttomampia :)

   Poista
  3. Haha, noh paasit sit ainakin kunnolla tutustumaan pariisilaiseen elamanmenoon ja metroihin ;)

   Poista
 3. Hahhah Belgiassa noita ranskalaisia kyllä myydään ihan joka puolella! :D Helppo ja edullinen välipala, jos haluaa kunnon nälkää pidätellä hetken. Ja noi vanhat rakennukset näyttää ihanilta! Ihan samanlaisilta kuin Antwerpenissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä valitettavasti turvaudun noihin ranskalaisiin vähän liiankin usein :D Olisin niin halunnut kanssa ehtiä käymään Antwerpenissä mutta aika ei taida enää riittää ennenkuin lähden täältä, harmi, täytyy vaan katsella sun kuvia :)

   Poista
 4. Brysselin parasta antia on kyllä suklaa. Mä käytin usein siellä viikonloppuni vaan kiertelemällä suklaakauppoja :D Kaupunkina tykkäsin enemmän Antwerpenistä, mutta kyllä Brysselikin näyttää taas kivalta noin "kesäkuosissaan" ! Talvisin se tosin on aika ankean kylmä kaupunki...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kylla ihan totta, suklaa on taalla vaan niin hyvaa! Olen itseasiassa menossa viikonloppuna Neuhausin suklaaoutlettiin, se voi olla tuhoisa reissu :) Harmikseni en ole ehtinyt Antwerpenissa kaymaan, olen kuullut kavereilta etta se on paljon natimpi kaupunki kuin Bryssel. Voin vain kuvitella kuinka harmaata ja ankeata taalla on talvisin :)

   Poista
 5. wau, suklaaoutlet kuulostaa ihan sun (ja mun!) paikalta :) haastan sut etsimään sen pissaavan koirapatsaan ennen Brysselistä lähtöä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pelkaanpa etta suklaaoutlet tulee olemaan ihan liian petollinen paikka. Siella saa kuulemma kaiken lisaksi maistella kaikkia makuja (monta kertaa!!) ennenkuin tarvitsee paattaa etta mita haluaa mukaan. Apua :D Haha, ehka mun taytyy nyt lahtea metsastamaan pissaavaa koiraa!

   Poista
  2. Vähän mä olen daiju.. me käveltiin sen patsaan ohi kesäkuussa mun luokkakavereiden kanssa. Mulla on siitä kuvakin! :D

   Poista
  3. Haha, no sithän sä voit kertoa missä se on ;)

   Poista
  4. Nyt siitä on kuva mun blogissa.. hehe. Se löytyy Rue des Chartreux'ilta, sieltä läheltä missä kerroin että oltiin syömässä sillon perjantai-iltana. Kun siitä kulmapaikan ranskiksilta jatkoi eteenpäin missä kerroit baarien sijaitsevan. Sori, en enää muista mitään paikan nimiä :D

   Poista
  5. Haha, damn it, harmi että jäi nyt näkemättä pissaava koira :D

   Poista

Kiva kun kommentoit!