maanantai 23. syyskuuta 2013

Day 1: From Glasgow to Fort William

No niin, se olisi sitten ensimmäinen reissukertomus eetteriin.

Road tripin ensimmäisenä päivänä ajettiin todella Glasgowsta Fort Williamiin joka olisi varmaan oikeasti parin tunnin matka mutta me ajettiin vaikka kuinka kauan koska pysähdyttiin usein ottamaan kuvia ja nauttimaan maisemista. Alla hieman (säälittävä) karttakyhäelmä demonstroimaan ensimmäisen päivän ajoreittiä (tai lähinnä niitä pysähdyspaikkoja).


Tie Glasgowsta Fort Williamiin on pääsääntöisesti pientä tietä järvien (Loch) ja laaksojen (Glen) läpi. Todella kaunista siis ja sen takia tulikin pysähdyttyä todella monta kertaa. Kapea tie ja vääränpuoleinen liikenne kyllä aiheutti ainakin sydämentykytyksiä minulle, mutta poikaystävä meni tietysti kuin kala vedessä - onhan hän tottunut siihen paremmin kuin minä!

Eka stoppi matkalla oli suloinen Lussin kylä Loch Lomondin varrella. Loch Lomondilla olen aikaisemminkin käynyt, mutta kun kyseessä on aika iso lätäkkö niin siellähän tietysti riittää nähtävää enemmänkin.



Kuten kuvista näkee, siellä satoi. Siis Suomen mittakaavalla satoi ihan kunnolla, Skotlannin mittakaavalla satoi ihan vaan tihuttaen. Ja Loch oli aika hyvin sumun peitossa mikä kyllä teki maisemista aika makean näköiset!




Matka jatkui kohti Glencoeta ja sen uskomattoman hienoja maisemia. Korkealla kohoavat jylhät vuoret ja niiden välissä kiemurteleva pieni kapea tie saivat minutkin pysymään hereillä autossa (vaikka melkein aina nukahdan). Glencoen maisemissa on kuvattu mm. uusimman Bondin Skyfallin Skotlanti kohtaukset. Täydelliset maisemat kertakaikkiaan. Glen tarkoittaa laaksoa "Skotlannin kielellä" (eng. Scottish word, en oikein keksi sopivaa suomennosta).





Tuntuu että kuvien välityksellä on ihan mahdotonta yrittää kertoa ja näyttää näitä maisemia ja kuinka upeita ne olivat. Take my word, ne oli henkeäsalpaavia!


Nähtiin myös reissumme aikana joka päivä sateenkaaria alkaen Glencoen ylläolevasta.



Illaksi saavuimmekin Fort Williamiin jossa satoi vettä vielä enemmän. Joten paljoa ei tullut hengailtua ulkona muuta kun metsästyksen ajaksi jotta saimme B&B yöksi ja vähän jotain ruokaa napaamme. Meidän taktiikka oli todella selvittää majapaikka aina vasta kun pääsimme kyseiseen kaupunkiin jossa halusimme yöpyä. Kun vilkkain sesonki oli jo ohi, oli B&B majoituksissa ihan hyvin tilaa. Kesäaikaan on tilanne täysin toinen sillä Fort William sijaitsee Ben Neviksen vieressä ja sen vuoksi myös todella suosittu kohde.

Tämä oli ihana osa road trippiämme ja maisemat ovat kyllä piirtyneet mieleen ikuisiksi ajoiksi.

Kaikki kuvat poikaystävän ottamia.

15 kommenttia:

  1. Tosi hienoja maisemia, uskon että näyttää paremmalta luonnossa!
    Ainakin yks on sun ottama kun peilistä näkyy pinkkiä ja kamera ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä ihana loma ja jotenkin näytti myös Skotlannin ihan uudessa valossa! Haha, totta, unohdin että ehdin sentään yhden kuvan ottaa itse :)

      Poista
    2. Luin juuri näitä kommentteja ja tajusin, että olen siis opiskellut neljän vuoden tutkinnon Skotlannissa oppimatta, että on olemassa Skotin kieli! :D

      Poista
    3. Haha, parempi myöhään kuin ei milloinkaan? :)

      Poista
  2. Ihanan näköisiä maisemia! :)
    Wikipediassa ainakin väitettiin skotlannin kieltä skotin kieleksi: http://fi.wikipedia.org/wiki/Skotin_kieli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kurkkasinkin tuohon linkkiin ja se näyttää kuvailevan juuri sitä tapaa Skotlannin kielestä mitä minä yritin demonstroida. Kiitoksia!

      Poista
  3. Kuinka huikeita kuvia! Pysähtykääs ens kerralla täällä Stirlingissäkin. ;-)
    Vitsi, täytyis varmaan itekin suostutellat uuet kaverit vuokraan auto ja lähtemään pienelle roadtripille pohjoseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Olen itseasiassa Stirlingissä käynyt kerran, se on tosi kiva kaupunki! Suosittelen ehdottomasti vuokraamaan auton ja lähtemään road tripille, itse on todella tullut nähtyä enemmän Skotlannin itä rannikkoa ja länsi rannikko on jäänyt kokonaan unholaan mikä oli sääli koska alue on niin kaunista!

      Poista
  4. Ihania kuvia!Mä oon käynyt Glencoella joskus vaeltelemassa ja siellä oli todella upeat maisemat :) Nyt iski kyllä kova Skotlanti kaipuu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Marika! Vaeltaminen noissa maisemissa kyllä kuulostaa hyvältä, sen haluan kokea ensi kerralla! Ja Skotlanti kyllä todella näyttäytyi ihan uudessa valossa tällä kertaa!

      Poista
  5. Upean näköiset maisemat! Eikä sadekaan näyttänyt haittaavan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä ihan mieletöntä! Ja täytyy sanoa että alkuun tuppasi vähän harmittamaan sateinen keli mutta sitten todettiin että ei auta, otetaan kaikki ilo irti vaikka sataisi!

      Poista
  6. Wau! Mitä siitä, jos sataa, kun tuloksena on noin vihreitä maisemia ja lopuksi lämmin B&B illallisineen :)

    VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!