torstai 26. syyskuuta 2013

#IGTravelThursday: Scottish edition

Viimeisimmän reissun aikana (joka siis suuntautui sinne Skotlantiin) tuli myös jonkun verran nappailtua puhelimella kuvia Skotlannin upeasta luonnosta, ja onnistuinpa niitä myös päivittelemään Instaan vaikka nettiyhteys oli vähän niin ja näin. Joka päivä oli kuitenkin jostain pakko metsästää wifi, koska vaikka nettipimennössä eläminen on joskus ihan tervetullutta, odotimme molemmat paria tärkeätä sähköpostia joten mailit piti jossain vaiheessa aina tarkastaa.


Skotlanti ei varmasti tule heti ensimmäisenä mieleen potentiaalisena matkakohteena. Skotlanti ei kuulosta kamalan "eksoottiselta" ja siellä myös tuntuu satavan usein. Myönnän etten itsekään varmasti varta vasten suunnittelisi lomaa juuri Skotlantiin, onhan maailmassa niin paljon muutakin nähtävää joka tuntuu meille suomalaisille paljon mielenkiintoisemmalta.


Olen opiskellut Skotlannissa sen kolmisen vuotta ja sinä aikana tuli enemmänkin kierrettyä itärannikkoa vaikka muuallakin ehdin käymään. Käytiin Edinburghissa, pohjoisessa Invernessissä ja yritettiin nähdä Loch Nessin hirviötä. Glasgowssa tuli käytyä tiuhaan tahtiin ja myös suloisessa Stirlingin kaupungissa. Kerran teimme kesälomalla lyhyen reissun jossa piipahdimme myös Highlandsien puolelle.


Periaatteessa kuitenkin länsirannikon kunnolla koluaminen jäi ja täytyy myöntää että itseäni harmitti etten ikinä ehtinyt käymään Isle of Skyella asti. Noh, tällä viimeisimmällä reisulla tilanne muuttui kun pääsimme ajamaan rannikkoa pitkin aina juurikin kyseiselle saarelle saakka joka ainakin hurmasi minut täysin. Näin taas Skotlannin täysin uusin silmin. Siellä asuessa ei oikein niihin pieniin juttuihin välttämättä kiinnittänyt huomiota, mutta nyt taas tajusin kuinka upeaa luontoa sieltä löytyykään. Ihmiset ovat ystävällisiä ja Skotlanti todella tuntuu (ainakin minulle) ihan eri maailmalta verrattuna esimerkiksi Englantiin. Ja ei meidän suomalaisten ja skottien välillä nyt loppuenlopuksi niin paljon eroja taida olla, molemmat ainakin tuntuvat olevan kansoja jotka ovat super ylpeitä omasta kotimaastaan ;)


Suosittelisin siis ehdottomasti miettimään Skotlantia matkakohteena, mahdollisuudet ovat loputtomat. Joko voit pyrähtää esimerkiksi lyhyellä kaupunkilomalle Edinburghiin, tai lähteä vaellusretkelle Isle of Skyelle. Skye ainakin ihastutti meikäläisen täysin ja sinne pitää kyllä ehdottomasti mennä joskus uudestaan.


Upeat linnat, sateinen keli, kaunis ja vehreä luonto, viskitislaamot, ystävälliset ihmiset, haggis, B&B:t, lampaat ja road trippailu - niistä meidän loma koostui ja ihanaa meillä olikin!

Alla yksi ehdottomista lempikuvistani koko reissusta - Länsiylämään terrieri jolla oli skottilainen tartan takki päällä. A.P.U.A. Liian söpö!


"Instagram Travel Thursday on viikottainen kokelma blogipostauksia, ja tempauksen tarkoituksena on vahvistaa Instagramia matkainspiraation ja -tiedon levittämiskanavana, ja tuoda esille Instagramin matkailueksperttejä". (Destination Unknown)

Suomessa järjestäjinä toimivat Kaukokaipuu, Destination Unknown ja Running with Wild Horses.
Instagram: lurabella 

12 kommenttia:

  1. Tuo sateenkaari kuva on aivan mahtava, vaikka täytyy tosiaan myöntää että suosikiksi nousee terrieri myös :) Itse olen aina halunnut käydä Skotlannissa, oli vähällä että en lähtenyt sinne opiskelemaan kun sain paikan yliopistosta Glasgowista. Dublin kuitenkin vei voiton loppujen lopuksi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sateenkaaret oli kyllä ihan mielettömiä, ja itseasiassa (en tajua miten) huomasin nyt vasta että siinähän on tuplasateenkaari!
      Skotlanti on kyllä kiva paikka, mutta en usko että Dublinkaan olisi ollut kamalan huono valinta ;) Sitten vaan reissu suunnittelemaan Skotteihin päin!

      Poista
  2. Ihania kuvia! Itsekin asuin Skotlannissa sen kolme vuotta, enkä siltikään päässyt saaristoa tutkimaan juuri ollenkaan. Poikaystävä koittaa kovasti myydä Skotlannin reissua ensi kesälle, ehkä tässä pitäisi sittenkin suostua ja mennä fiilistelemään takaisin. Nähtäväähän siellä kyllä riittää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä totta että Skotlannissa on todella paljon nähtävää! Sitä ei jotenkin silloin hirveästi ajatellut kun siellä asui, tai minä ainakin aina ajattelin että onhan tässä aikaa reissata ja sit humps, olinkin jo valmistunut!

      Poista
  3. Voih :) Mulla oli aikoinaan kaksi tuollaista ihanan ärhäkkää westiä. Koiruuksien nimet olivat Oskari ja Kasperi. Nyt mulla on joskus portugalinvesikoira lainassa ja ostelen sille Ceasar koiranruokia ihan sen kuvan takia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun ihanat nimet sun koirilla on ollut, voin vaan kuvitella ne mielessä nyt :D
      Mä rakastan niitä Ceaser mainoksia, ne on aina niin hellyyttäviä!

      Poista
  4. Voi mitä kuvia, tosi kauniita! Kiva että olet taas mukana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Veera! Ja jeps, nyt oli taas kiva lähteä mukaan kun oli aikaa ja materiaalia :)

      Poista
  5. Komppaan Satua, sateenkaarikuva on huikea! Ja mä rakastan Brittejä, joten Skotlanti on houkutellut mua jo tosi pitkään. Ihana postaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nella, kiva kuulla että tykkäsit! Ja nyt sitten vaan matkaa suunnittelemaan kohti Skotlantia ;)

      Poista
  6. mää oon kyllä pitkää haaveillu skotlannin maisemista mut silti ne liput varraa aina Lontooseen. Seuraavalla kerralla kyllä pittää lähtee tsekkaa nuo paikat!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seuraavalla kerralla sun pitää siis ehdottomasti kyllä suunnata Skotlantiin, siellä on kyllä upeita paikkoja nähtävänä :)

      Poista

Kiva kun kommentoit!