torstai 21. marraskuuta 2013

#IGTravelThursday: Christmas time in London

Joulunaika on maagista Lontoossa, yhdessä mun lempparikaupungeista koko maailmassa. Se on ehkä vain ihanampaa New Yorkissa, mutta en ole siitäkään ihan varma. Kaikki ne jouluvalot ja ylipäätänsä se tunnelma. Olen ihan joulupöhinöissä ja innoissani kaikista tulevista (jouluun liittyvistä) jutuista ja rupesin sitten katselemaan parin viime vuoden kuvia Lontoosta....


Viime vuoden jouluinen tunnelma Lontoosta tuo mieleen erityisen lämpimiä muistoja koska kokoonnuimme kaveriporukalla juhlistamaan valmistujaisiamme 18.12 jonka jälkeen lähdimme kaikki joulunviettoihin omille tahoillemme. Käytiin Somerset Housessa ihailemassa jouluvaloja samaten kuin Trafalqar Squarella ja nautittiin mahtavasta seurasta vielä mahtavammassa kaupungissa. Valmistujaisten juhliminen jouluisessa Lontoossa oli kyllä todella kivaa vaikka aluksi harmittelin että juhlat ovat keskellä "talvea".


Sitä edellisenä vuonna saatiin nauttia joulusta Lontoosta vielä enemmän koska asuin siellä vielä silloin ja kampus oli ihan lähellä Covent Gardenin kauniita jouluvaloja, jonne teimme aika usein reissuja kun kirjastossa istuminen alkoi kyllästyttää. Silloin tosin tein sen virheen että lähdin hakemaan yhtä unohtunutta joululahjaa Oxford Streetille. Tiesin kyllä että sitä katua kannattaisi välttää kuin ruttoa mutta se oli lähin paikka ja tarvitsin sen yhden puuttuvan jutun vielä kipeästi joten lähdin sinne uhmaamaan kohtaloa. Ei olisi pitänyt. Se on kamala paikka,erityisesti lähellä joulua ja viikonloppuisin.


Rakastan Borough Marketia joulunaikaan. Rakastan sitä muutenkin, mutta sinne on ihana mennä joulunaikaan ostamaan kaikkia herkkuja ja nauttimaan tunnelmasta. Siellä myydään joulukuusia ja makoisia herkkuja. Ja samalla saat ostettua lämmittävän mulled winen shoppailujen lomassa. Ajattelin seuraavalla reissulla ostaa ainakin jotain hyviä juustoja mukaan...


Lontoossa on myös kiva käydä luistelemassa ja ihailemassa eri joulukuusia-ja valoja. Suosittelen erityisesti Somerset Housen sisäpihaa, siellä on todella kiva fiilis ja täpötäyteen ahdettu luistelukenttä jonne kannattaa ehdottomasti varata liput etukäteen mikäli luistelemaan halajaa.

Joulu on kyllä ihan mun lempparivuodenaika ja nyt onkin edessä vaikka mitä fiilistelyjä. Lauantaina lähdetään vierailulle läheiseen linnaan/kartanoon jossa pitäisi kuulemma olla kivat joulumarkkinat käynnissä ja seuraavana viikonloppuna teen pikaisen piipahduksen Berliiniin ja sen joulumarkkinoille.

Harmittaa etten pääse käymään Lontoossa useammin, meiltä on vain 1,5 h junamatka sinne mutta valitettavasti olen nyt niin vanha (!!) etten saa enää mitään juna-alennuksia joten liput ovat aika kalliita. Muuten voisi hyvin tehdä vaikka päiväreissun Lontooseen silloin tällöin.


"Instagram Travel Thursday on viikottainen kokelma blogipostauksia, ja tempauksen tarkoituksena on vahvistaa Instagramia matkainspiraation ja -tiedon levittämiskanavana, ja tuoda esille Instagramin matkailueksperttejä". (Destination Unknown)

Suomessa järjestäjinä toimivat Kaukokaipuu, Destination Unknown ja Running with Wild Horses.
Instagram: lurabella 

19 kommenttia:

  1. Ihanaa lukea juttua Lontoosta kun itse sinne kohta pitäisi siirtyä muutamaksi kuukaudeksi kunhan vaan kämppä löytyisi :D Joulutunnelma on ihan ykkönen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sulle tulee varmasti ihan superkivat pari kuukautta Lontoossa! Tsemppiä kämpänmetsästykseen, tiedän että se voi olla tuskaista!

      Poista
  2. Ihania joulukuvia! Itse tulen Englantiin, tosin taas sinne Devonin suuntaan fiilistelemään pubilounaita, mince pies & joulutoreja reilun viikon päästä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, Devon joulunaikaan kuulostaa kanssa tosi hyvältä! Fiilistely pubeissa ja joulutoreilla on kyllä parasta!

      Poista
  3. Joulu Lontoossa on kyllä kieltämättä ihan oma lukunsa; ihana fiilistellä ja muistella näiden sun kuvien kautta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä, kaupunki oikein herää eloon kaikkien jouluvalojen avulla!

      Poista
  4. Ihania kuvia kyllä! En ole kummoinen joulufani (tosin hyvin vähän olen ollut ulkomailla joulun alla), mutta joulukuu Lontoossa / Englannissa olisi kyllä varmasti hyvä idea :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen ehdottomasti vaikka reissua juuri Lontooseen ennen joulua, se on kiva aika vierailla kaupungissa, varsinkin jos säät vielä suosisi :D

      Poista
  5. Tuo Borough Market näyttää varsin ihanalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Borough Market on aivan ihana paikka! Tuntuu etten voi ylistää sitä tarpeeksi!

      Poista
  6. IG:ssä tuota lumikuvaa kattellessa kuvittelin, että siellä oli jo tullut lunta :D

    VastaaPoista
  7. Täällä on kyllä ihanaa just nyt. Jouluna Lontoo jotenkin muuttuu niin tunnelmalliseksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No se on! En malta odottaa että pääsen taas fiilistelemään sinne!

      Poista
  8. Lontoo on yksi parhaista joulukaupungeista.... Euroopassa asuaessani lensin sinne jouluostoksille. Have a great holiday season!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ah, se on kyllä kätevää Euroopassa että lentomatkat on melko lyhyitä! Ihanaa joulunodotusta myös sinne ja kiitos haasteesta!

      Poista
  9. Voi ihania kuvia! Täällä Ottawassa ollaan tosi maltillisia koristeiden kanssa..Ostarit jne on laittaneet koristeita, mutta kaupunki itse laittaa vasta jouluvalot joskus joulukuun alussa ja ne otetaan heti pois tammikuun tullen. Minusta ne voisivat valaista pimeää talvea pidempäänkin!

    Ja hei, heitin sulle blogissani haasteen, nappaa mukaan jos kiinnostaa, mutta en pahastu vaikka skippaatkin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No se kyllä kuulostaa lyhyeltä ajalta jouluvaloille, talvi on kuitenkin pimeää aikaa niin eikös se olisi kiva että olisi valoja ympäri kaupunkia!!

      Ja kiitoksia haasteesta, se vaikutti niin kivalta että taidanpa tarttua siihen :D

      Poista
  10. Sinut on haastettu: http://www.kfamilyadventures.com/2013/11/eleven-facts/

    VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!