torstai 7. marraskuuta 2013

#IGTravelThursday: Matkailu & Sisustus

Kuten tutummat lukijat tietää, tykkään sisustamisesta todella paljon ja nyt uuden kodin myötä se into on lähtenyt myös ihan uusiin sfääreihin.

Kun yhdistää kaksi ihmistä jotka rakastavat matkustamista ja jotka tulevat eri kulttuureista, niin koti on luonnollisesti myös täynnä asioita jotka ollaan kerätty yhteisiltä reissuilta. Olemme myös halunneet tuoda palan omaa kultturiamme ja kotimaatamme kotiin ja hyvin ne eri palaset tuntuvat sopivan yhteen. Kun pohdiskelin tätä meidän sisustusta ja matkailua totesin, että tämähän sopii hyvin tämänkertaiseksi IGTravelThursdayn aiheeksi! Pääsen yhdistämään mun kaksi lempiaihetta: matkailun ja sisustamisen!


Pyrimme aina tuomaan jonkun kivan, kotiin sopivan ja pysyvän matkamuiston reissuilta. Joskus ne on yhteisiltä reissuilta, joskus omiltamme. Sen vuoksi kodistamme löytyy sekä Singaporesta että Etelä-Afrikasta tuotu pullonavaaja, Saarenmaalta löydetty voiveitsi, Belgiasta tuodut King Philipin olutlasit (joihin liittyy todella hauska stoori ja aina naurattaa kun niistä juodaan) ja esimerkiksi  Kanadasta tuotu vaahterasiirappi (joka on tietysti kulutushyödyke). Okei, viimeisimmältä Italian reissultamme toimme 600 g percorino-juustoa joka on aikoja sitten hävinnyt parempiin suihin. Ei siis kovin pysyvä matkamuisto mutta kyllä sitäkin maukkaampi.


Skotlantia ja Suomea olemme taas tuoneet kotiin hieman eri tavalla. Vaikka en välttämättä mikään suomalaisen designin suuri fani ole, niin joitain tiettyjä juttuja on löytänyt tiensä kotiin saakka, pari kappaletta Muumi-mukeja. Tai esimerkiksi kuvassa näkyvä upea Aalto-tarjotin jonka saimme tuparilahjaksi minun vanhemmiltani.Ja tällä hetkellä oivasti sen päällä nököttää kunnon Skotti-viski. Sohvan päältä taas löytyy kunnon skotti tartaani viltti jonka toimme uuteen kotiin taannoiselta Skotlannin reissulta.


Minä rakastan sitä että kodistamme löytyy erilaisia elementtejä eri maista ja omilta reissuiltamme, ne on niitä parhaita matkamuistoja oikeiden muistojen lisäksi. Näiden ihan matkamuistojen lisäksi olisi tarkoitus täydentää kotimme sisustusta matkailuaiheisilla sisustusesineillä. Haluaisin esimerkiksi tyylikkään karttapallon kotiin ja tietäisin jo myös minne sen laittaisin. Toistaiseksi piheys on kuitenkin vaivannut koska kaikki kivat karttapallot mitä olen löytänyt, ovat olleet aika arvokkaita.


Haluaisin myös kovasti (tuon maailmankartta-taulun lisäksi) myös maailmankartta seinätarran. Idea lähti itseasiassa Nellan taannoisesta postauksesta, jossa heiltä löytyy tuollainen upea harmaa maailmankartta seinätarra. Minä olen myös pohtinut sellaisen tilausta, se sopisi nimittäin hienosti makkariimme mutta en oikein osaa päättää että minkä kokoisen ja värisen tarran haluan. Onpa hankalaa.

Ja kaipa minä tämänkin piirteen olen vanhemmiltani perinyt, sillä allaoleva kuva on vanhempien talosta. Myös he tuovat aina jonkun matkamuiston reissuiltansa mukanaan ja tämä kirahvi-elefantti pariskunta on ollut jo ihan suosikkini pitkään. Ne ovat reissaneet Etelä-Afrikan lämmöstä Suomen kylmyyteen.


Miten teillä näkyy matkustus kodissa vai näkyykö ollenkaan?


"Instagram Travel Thursday on viikottainen kokelma blogipostauksia, ja tempauksen tarkoituksena on vahvistaa Instagramia matkainspiraation ja -tiedon levittämiskanavana, ja tuoda esille Instagramin matkailueksperttejä". (Destination Unknown)
Suomessa järjestäjinä toimivat Kaukokaipuu, Destination Unknown ja Running with Wild Horses.

20 kommenttia:

  1. Mulla oli Turun kämpässä paljon kaikenlaista matkailuaiheista seinillä, edustettuina Pariisi, Lontoo, Skotlanti, Australia ja Uusi-Seelanti. Niistä huomasi myös, miten lempikohteet vaihtuivat - alunperin yhden seinän peitti kokoelma Pariisi-kuvia, mutta ajan myötä ne vaihtuivat Skotlanti-kuviin.

    Nyt kun asun kämppiksen kanssa valmiiksi kalustetussa vuokrakämpässä niin ei ole tullut kauheasti sisustettua, mutta eiköhän tännekin ala pikku hiljaa hiipiä kaikenlaista... Ja varmasti heti kun asun taas "omassa" kämpässä niin roudaan tänne kaiken maailman Muumi-mukeja ja Aalto-vaaseja, jotka on vielä Suomessa säilössä.

    Sängylläni asuva hairy coo -pehmolelu (Fergus :D ) ja tartan-viltti olivat toki alunperin matkamuistoja, mutta nyt kun asun taas Skotlannissa niin niillä on vähän eri funktio.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, ihana, rakastan hairy coo-pehmoleluja :D Mullakin on itseasiassa yksi Suomessa, pitäisi tuoda se tänne nyt....

      Niinhän se varmaan menee että mielenkiinnon kohtee välillä vaihtuu tai muuttuu sitä mukaan kun itse muuttaa muille maille! Mä haluaisin kanssa itseasiassa teettää sellaisin canvas-tauluja meidän seinälle taannoisesta Skotti-reissusta kun onnistuttiin saamaan sen verran kivoja kuvia. Siinäkin vaan iskee valinnanvaikeus!

      Poista
  2. Ihania sisustuskuvia! Mulla on kartta valmiina mutta nuppineulat puuttuvat... pitää ehkä sun innoittamana lähteä niitä metsästämään. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Lena! Ja nyt ehdottomasti nuppineulakaupoille ;) Se on ihana aina tökkäistä uusi nuppineula karttaan kun uusi kohde on valloitettu!

      Poista
  3. Mä tykkään kanssa kerätä muistoja matkoilta ja maailmalta. Tein taannoin pari kotipostausta jossa näkyi mm. vanha synttärilahjaksi saatu karttapallo ja muita etenkin Alaskaan ja Jenkkeihin liittyviä karttoja ja sisustusjuttuja. Ihan parhaita! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, muistankin itseasiassa sen sun postauksen vaikka en ole varma kommentoinko siihen ikinä! Matkamuistot on kyllä ihan parhaita, tosin mulla on myös se huono tapa säästää kaikkia eri lippusia ja lappusia matkoilta ja ne valtaa tälläkin hetkellä parisen laatikkoa...

      Poista
  4. Ihan parasta, että kodista näkyy rakkaus matkoja ja maailmaa kohtaan noin. Tosi kotoisan näköisiä sisustuselementtejä teillä! Taitaa toi karttojen avulla sisustaminen olla vähän reissubloggaajan ammattitauti, mutta kyllähän sellanen seinäkartta myös mun kotoani löytyy...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Amanda! Seinäkartat on vaan niin kauniita, joten ei kai se haittaa että niitä löytyisi vähän enemmänkin kotoa ;)?

      Poista
  5. Tykkään sun tavasta sisustaa :)
    Toi aalto - maljakko on upea! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Ja olen kyllä samaa mieltä että se on aivan upea! Hypin kyllä innosta kun se paljastui paketista :D

      Poista
  6. Ihana postaus! :) Kauniilta näyttää koti! Oma koti on myös hieman sellainen matkamuistomyymälää muistuttava paikka :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Veera! Ja hieman täällä on vielä keskeneräistä mutta pikkuhiljaa....Haha, voin kuvitella että sunkin reissuilta on kulkeutunut vaikka mitä mukana :)

      Poista
  7. hei saanko kysya etta kauanko olette seurustelleet ja missa tavanneet? toivoisin asuntopostausta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me ollaan nyt seurusteltu 5 vuotta (aika rientää) ja tavattiin itseasiassa Kanadassa kun oltiin molemmat siellä yliopisto-vaihdossa! Ja itseasiassa asuntopostausta on tulossa, olen vaan hieman odotellut että saataisiin vielä vähän järjestystä asuntoon ennenkuin kun otan lisää kuvia :D Eli kohta on kyllä tulossa!

      Poista
  8. Meillä Suomi näkyy kyllä yllättävinkin hyvin Marimekkona, Muumeina ja Pentik-astioina... Matkoilta muuten lähinnä tarttuu mukaan ruokaa tai teetä/kahvia/mausteita. Meillä on aika minimalisti-sisustus joka on tässä parin viime vuoden aikana täydentynyt kummasti lasten leluilla. :) Tosi kiva idea postaukseksi!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu! Muumit on kyllä pop ja varmasti vielä enemmän pop lasten keskuudessa! Ruoka-juttuja on kyllä aina hyvä tuoda matkoilta mukana, olen vaan huomannut että minä olen semmoinenkin syöppö ettei ne kauan kestä joka on sinänsä aina harmi :D

      Poista
  9. Multa löytyy hyvinkin samanlainen kirahvi, matkamuistona Ugandasta. Muuten itse yritän nykyään tuoda käytännöllistä tavaraa matkamuistona, enemmän kuin mitään koriste-esineitä, kun oon huomannut että noita matkamuistoja tuppaa kertymään liikaakin.

    Hauska postaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja se on kyllä ihan totta että olisi viisasta tuoda jotain käytännöllistä mukaan koska muuten ihan varmasti niitä matkamuistoja pursuaa ovista ja ikkunoista ulos vuosien kuluttua!

      Poista
  10. Ihana tuo sydämen mallinen taulujutska! Ootko itse tehnyt? Nyt voin tunnustaa, että häikäilemättömästi kopion tämän idean omaankin blogiin, kun matkailu ja sisustus on lähellä omaakin sydäntä :) Ja tuo ylin karttakuva, aivan ihana!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kopio ihmeessä, näitä on kiva lukea muiltakin :D Ja itseasiassa en ole kyllä tehnyt, ostin sen monta vuotta sitten jostain Britti tavaratalosta....mutta eihän tuo kyllä ole vaikea tehdä itse!!

      Poista

Kiva kun kommentoit!