maanantai 2. joulukuuta 2013

Home sweet home

Minun on pitänyt tässä jo jonkin aikaa tehdä postaus asunnostamme mutta se on osoittautunut yllättävän  vaikeaksi. Siis vain ja ainoastaan sen takia että meillä on harvoin ihan supersiistiä, hehe. Yksi lauantai päätin siis siivota asunnon huone kerrallaan ja ottaa samantien kuvat. Ihan hyvä niin koska heti kun olin siivonnut niin eikös niitä ihme tavaraläjiä kerääntynyt ympäri asuntoa. Ja joo, mun siivous ei ole mitään turhantarkkaa, yksi vaatekasa lensi suoraan vaan ovien taakse piiloon...

Ei mitään hajua paljon tässä meidän asunnossa on neliöitä (luku jota en ole koskaan nähnyt asuntoilmoituksissa täällä) mutta meillä on siis se perus olkkari, keittiö, kylppäri ja sitten kaksi makuuhuonetta.

Sisäänkäynti asuntoomme näyttää siis seuraavanlaiselta. Tämä eteiskäytävä todella vaatisi vielä jonkin todella kapean hyllykön johon voisi laskea avaimia ja muuta sälää, sekä jonkinlaisen kenkärekin. Ongelma on todella se että käytävä on yllättävän kapea ja en halua siitä yhtään ahtaampaa änkeämällä siihen paljon tavaraa, mutta se kenkärekki olisi todella kätevä.


Ensimmäinen ovi vasemmalle johtaa keittiöön joka on täynnä ties mitä purkkia ja purnukkaa. Ja kaikkia tarroja joita innostuin tekemään mun uudella tarrakoneella.


Keittiöstä olen tykännyt todella paljon (kuten kylläkin koko asunnosta muutenkin), se on sopivan kokoinen meille vaikka välillä toivon että jääkaappi olisi isompi. Mun tunkemistaidoilla viikon ruuat mahtuu sinne juuri ja juuri...Nämä maustepurkit on mun uusi rakkaus lähinnä noiden kivojen tekstitarrojen takia jotka sähelsin niihin!



Seuraavaksi on vuorossa olkkari joka näkyy suoraan ulko-ovelta. Olkkarissa sijaitsee myös meidän ruokapöytä, joka on aika kätevä, se on tuommoinen klaffipöytä joten se saadaan isommaksi myös tarvittaessa. Se on poikaystävän edellisen kämpän jäämistöä ja saatiin se ilmaiseksi messiin kun luvattiin raahata se pois sieltä nurkista.


Kuten näkyy seinät ammottavat vielä tyhjyyttään. Haluan ehdottomasti jotain kuvia seinille mutta halutaan miettiä tarkkaan mitä niille tulee ennenkuin ruvetaan tilaamaan ja iskemään nauloja seinille. Tämän hetkisenä ideana olisi teettää canvas-tauluja tuolle sohvan seinustalle meidän omista matkakuvista. Ongelmana on vain ettei osata päättää mitkä kuvista teetettäisiin. Niiden pitäisi olla kuitenkin värimaailmaltaan yhtenäiset. Nää on taas näitä niin tärkeitä ongelmia...





Seuraava vuorossa onkin sitten meidän makkari. Täällä on jo tilanne ihan hyvällä mallilla, nuo tuolit tuolla nurkassa ei ole kyllä siellä jäädäkseen. Täälläkin tarvittaisiin siis joku lipastosysteemi säilytystilaksi. Toisella sivustalla on isot peilikaapit mutta siellä on vain pitkät tangot joten niille viikattaville vaatteille olisi ihan kiva saada joku oma lipasto. Ja samalla taas lisää laskutilaa myös makkariin. Makkariin olen sitä maailmankartta-seinätarraa haaveillut mutta en edelleenkään osaa päättää minkä kokoisen ja värisen haluan. Pitäisi ehkä vaan tilata ja mennä fiiliksellä.



Kylppäri on kylppäri, siitä ei kai ole sen erikoisempaa sanottavaa. Siellä on vaan yksi hana mikä saa minut vieläkin iloiseksi! Tosin sinne on nyt alkanut ilmestymään home-itiöitä joten täytyy yrittää päästä niistä jotenkin eroon...


Ja viimeisimpänä tämä meidän murhekryyni huone eli toinen makkari. Ollaan ajateltu tekevämme siitä ns. toimisto kun kuitenkin tuo meidän sohva toimii sitten sänkynä jos vieraita tulee. Tällä hetkellä tuo toinen makkari tulee kipeästi tarpeeseen nimenomaan säilytystilana. Sieltä löytyy meidän 5 matkalaukkua, poikaystävän lätkäkamat, rekki takeille ja vaikka mitä muuta sälää. Saa nähdä koska saadaan hankittua joku työpöytä tänne. Pahoittelut viimeisen kuvan huonosta laadusta, jostain syystä Blogger temppuilee taas näiden kuvien kanssa.


Sellaiselta näyttää siis meidän asunto! Olen ollut yleisesti todella tyytyväinen tähän asuntoon joka löydettiin vaikka aluksi meinasi vallata epätoivo. Asunto on kuitenkin Brittistandardeilla moderni, toimiva ja suhteellisen hyvin eristetty! Se on meidän koti ja ihana sellainen!

23 kommenttia:

  1. Todella kivan näköistä!

    Muutin nykyiseen soluuni vasta 2kk sitten ja nyt aamulla huomasin ikkunalaudalle kertyvän hiljakseltaan juuri tuota hometta. Kysyin hetki sitten kämppikseltäni, että kertyykö hänen ikkunalaudalleen hometta. Katsoi vain minua kummastuneena, että "Kyllä, kertyy?". Olinpa siinä sitten vaan, että selvä, eli on siis normaalia. Kuulemma ikkunalaudalla on hometta estävää maalia. Hmph, ärsyttää tuo homeen aikkialle kertyminen täällä! Nukun jopa aikalailla sen homeisen ikkunalaudan vieressä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenni! Joo, tää homejuttu on kyllä niin "normaalia" tälle saarella että en ole suoraan sanoen yllättynyt....Mun kämpässä Aberdeenissä oli kanssa aika paljon hometta, se oli tosin todella vanha asunto ja ylipäätänsä huonosti eristetty ja lämmittetty...Ajattelin nyt et pitää käydä kaupassa etsimässä jotain tehokasta home-itiöitä tappavaa ainetta. Voishan siitä tietty valittaa vaan meidän vuokran-antajalle mut ne varmaan vaan putsais ja laittais uutta maalia päälle, saman voin tehdä itsekin :D

      Poista
  2. Kivan näköinen kämppä! :)
    Harmi vaan nuo kylppärin homeongelmat :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia, kyllä täällä alkaa olemaan nyt aika kodikasta :D Ja joo, näitä home-ongelmia näistä asunnoista löytyy aina halusi tai ei :)

      Poista
  3. Kivalta näyttää ja jotenkin musta tuntuu, että näyttää myös aika Lauramaiselta? :) Tykkään tosi paljon tosta tähti-matosta. Ja purkit on ihanat! Oih, oispa mullakin oma kämppä... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, kyllä tää on aika Lauramainen :D Mutta onneksi myös toisen mieleen, eli ilmeisesti myös meidän näköinen :D Täytyy sanoa että olen tosi onnellinen että on vihdoinkin oma asunto jota voi kutsua kodiksi toivon mukaan vähän pidemmäksi aikaa!

      Poista
  4. Tosi kivan oloinen kämppä, keittiö ainakin vaikuttaa tosi tilavalta ja mukavalta :) ja vessakin näyttää niin modernilta!

    VastaaPoista
  5. Kiva sisustus! Aika lähellä omaa makuani, niin on helppo kehua. ;)

    Mä olen kanssa miettinyt canvas-taulujen tilaamista, mutta en ole päässyt vielä edes niin pitkälle, että olisin ruvennut katsomaan läpi valokuvia. Tähän mennessä taulut ovat kertyneet aika heräteostoksina ympäri maailmaa, eikä niissä ole mitään yhteistä lankaa.

    Maailmankartasta, en tiedä millaista tarraa olet miettinyt, mutta itse tein teininä niin, että tilasin netistä maailmankartan ja liimasin sen kiinni nastatauluun, jonka jälkeen pystyin nastoilla merkkaamaan paikat, jossa olin käynyt tai asunut. Ei ehkä maailman siistein toteutus, mutta näin ideana, jos olet kiinnostunut kartan lisäksi merkkaamaan siihen paikkoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, sullahan on sit kanssa hyvä maku mitä tulee sisustukseen ;)

      Toi maailmankartta noin on kanssa hyvä idea, itse olin nyt ajatellut vain sellaista simppeliä versioita kun itseasiassa yksi sellainen kartta löytyy jo johon on nuppineuloilla merkattu paikat jossa ollaan käyty!

      Ja joo, se kuvien läpikäyminen on aika karseeta, minä en ole myöskään aloittanut sitä vielä :D

      Poista
  6. Kiva koti teillä. Omasta nykyisestä näkökulmasta ultramoderni ja mahtavan avara! Etenkin keittiön fiksuus ja toimivuus teki vaikutuksen. Luonnonvaloa sekä paljon kaappi- ja työtilaa, niitä kaipaan omaltakin keittiöltä. Oon myös samaa mieltä. että yksi hana ja "irtosuihku" ovat ilon aiheuttajia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on minunkin näkökulmasta moderni, varsinkin kun tietää tämän maan asuntojen yleiset standardit :D Kaappi ja työtilaa kyllä tarvitsee, varsinkin kun tykätään kokata kyllä aika paljon!

      Poista
  7. Kivan kodin olette löytäneet ja sisustaneet! Mä odotan kovasti, että me päästäis muuttamaan ekaan yhteiseen kotiin, toivon mukaan viimeistään kesällä - tosin sitten saattaa tulla kompromissin paikka itse kullekin sisustuksen suhteen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenni, ollaan kyllä oltu todella tyytyväisiä tähän! Haha,joo, meillä on onneksi aika samanlainen maku mitä tulee sisustukseen, tosin jos asuisin yksin niin mulla olisi kyllä enemmän vaaleanpunaista asunnossa :D

      Poista
    2. Meidän keskustelut on tähän mennessä ollu tyyliin: "Mitä, enkö mä sitten saa laittaa mun wrestling mask -kokoelmaa esille olkkariin?" "No et." "No entäs vinyyli- ja kirjakokoelmat?" "No ne sallitaan, järkevissä määrin." "No mulla olis joku 3000 vinyylia ja useampi sata kirjaa..." haha. Mutta onneks tolla miehellä on myös tietty "whatever makes you happy" -puoli, että eiköhän me päästä johonkin sopivaan yhteisymmärrykseen :D

      Poista
    3. (siis noi mainitut kokoelmat on kaikki poikaystävän omistuksessa, ei mun, pakko selventää :DD )

      Poista
  8. Ihanan oloinen asunto! Etenkin keittiö vaikuttaa ihan hyvän kokoiselta! :) Nuo homeongelmat on toisinaan täälläkin riesana, meidän on aina pakko tuulettaa kämppää, että ilma vaihtuisi ja tuo kosteus lähtisi, mutta nyt talvella ei tekisi yhtään mieli päästää läpivetoa asuntoon. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riia! Keittiö on kyllä kiva ja toimiva, juuri sopivan kokoinen meidän tarpeisiin! Home-ongelmat on ärsyttäviä, meillä ei ole ikkunaa kylppärissä että voitais siten tuulettaa joten joudutaan laskee ihan vaan kylppärin oman tuulettimen varaan joka ei näköjään toimi kamalan hyvin :)

      Poista
  9. Onpas teillä kiva koti! :) Varsinki keittiö on ihanan tilavan oloinen!

    Toi kenkärekki-ongelma on kyl hankala, kun ei tarpeeks kapeeta tunnu löytyvän. Ikeasta löytyis kuitenki kenkähyllyjä (http://www.ikea.com/fi/fi/search/?query=Kenk%C3%A4kaapit) ootko tälläsii miettiny? :) siin sais samalla sen tasonkin avaimille yms muulle tilperhöörille, mitä eteisiin aina tuntuu kertyvän... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Lotta! Ja itseasiassa Ikeassa noita kenkahyllyja kateltiinkin kun just ajateltiin et ne olis katevia myos laskutasona mutta todettiin etta ne on oikeastaan kaikki liian leveita kun toi meidan kaytava on loppuenlopuks ihan hurjan kapea!

      Poista
  10. moi! missa pain lontoota asutte ja paljonko maksatte vuokraa (suurin piirtein)? kivan nakoista ja ihanan tilavaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa ja kiitoksia! Ei asuta Lontoossa, sen takia meillä näin tilavaa varmaan onkin :D Asutaan Derbyssä joka sijaitsee East Midlandin alueella joten täällä on vuokrataso ihan eri luokkaa Lontoon kanssa!

      Poista

Kiva kun kommentoit!