torstai 12. joulukuuta 2013

It's beginning to look a lot like Christmas!

Sain Ninalta  kivan haasteen (kiitos!!) jonka pelisäännöt menee jotakuta näin (joo, en jaksanut kääntää suomeksi):

1. Tell 11 facts about yourself
2. Answer the 11 questions asked by the person who invited you
3. Come up with 11 questions for the new participants
4. Select 11 new bloggers for the challenge

Minä päätin tehdä tästä nyt ihan jouluteemaisen ja ensin keksiä 11 jouluista faktaa minusta ja sitten vastata Ninan esittämiin 11 joulukysymykseen!


1. Yksi maagisimmista jouluperinteistä oli aikoinaan kun heppa kuului vielä perheeseemme ja aloitimme joka jouluaaton vierailulla talleille ja jouluratsastukselle. Oli aivan ihana tunne mennä aikaisin tallille, rapsuttaa omaa heppaa, syöttää sille pipareita ja nauttia joulun fiiliksestä heppojen keskellä. Sitä perinnettä kaipaan!

2.  Eniten vaalin joulussa juurikin joulun perinteitä. Kuusi koristellaan yhdessä perheen kesken, koirille kääritään nakit papereihin, iltapäivällä käymme joulukirkossa ja joulupäivä kuuluu viettää uudessa pyjamassa.

3.  Pari joulua sitten meinasi käydä köpelösti kun meidän hella meni rikki aattoiltana. Äitiä ei kamalasti naurattanut vaikka minä ja iskä vitsailtiin siitä :) Loppu hyvin kaikki hyvin, kävimme hakemassa varastosta kannettavan uuni/hella systeemin ja ruuat saatiin joulupöytään.


4. Olen viettänyt vain kaksi joulua poissa kotoa (ainakin niin että muistan sen). Joulun 2008 jolloin olin vaihdossa Kanadassa ja lähdimme Annikan kanssa Kuubaan jouluksi, sekä viime joulun jolloin olimme perheen kesken reissussa.

5.  Vaikka lahjat eivät tällä iällä olekaan enää niitä tärkeimpiä asioita, on aina mukava saada uusi pehmeä oloasu/yöpaita sekä kirja jota voi lueskelle joulupäivänä!

6. Mitä vanhemmaksi tulen, sen enemmän tulen näköjään jouluhulluksi. Siis lähinnä sen suhteen että haluan koristella kotia kauniiksi ja suunnitella vaikka mitä herkullisia ruokia!

7. Olen todella tarkka mitä tulee joululahjojen antamiseen. Haluan että lahja on tarkkaan mietitty ja on saajan näköinen ja tämä saattaa välillä tuoda mukanaan hankaluuksia. Tänä vuonna olen kuitenkin löytänyt jo täydelliset lahjat kaikille, paitsi poikaystävän lahjasta puuttuu vielä yksi osa...


8. Mun mielestä kirjat ovat ihania joululahjoja. Tiedän että joidenkin mielestä ne ovat tylsiä ja mielikuvituksettomia lahjoja mutta mielestäni ne ovat aivan mahtavia lahjoja!

9. Vaikka en lentokentistä muuten oikein välitä niin täytyy sanoa että jouluna rakastan niitä (kunhan ei tule mitään ongelmaa jotta joutuisi jäämään sinne kentälle). Vaikka kuinka monena jouluna nyt olen assosioinut jouluisen kentän siihen että pääsen jouluksi kotiin perheen luokse. Kentät ovat koristeltu kauniisti ja kaiuttimista raikuu joulumusiikki. Ihana fiilis.

10. Joulukuusi tuodaan yleensä pari päivää ennen aattoa sisälle ja koristellaan yhdessä perheen kesken samalla kun koira nuuhkii ja tönii kuusta ja ihmettelee koristeita.

11. Piparien leipominen kuuluu tietysti myös perinteisiin ja olen vihdoin viime vuosien aikana hionut taitojani piparkakkutaikinan teossa. Viime sunnuntaina loihdittiin siis poikaystävän kanssa vaikka kuinka monta pellillistä pipareita joita ollaankin nyt sitten viikon aikana yritetty kuluttaa mahdollisimman paljon.



Ja sitten kysymyksiin...

1.) What is your favourite Christmas memory?

Täytyy sanoa etten kyllä osaa nimetä tähän yhtä lemppari joulumuistoa. Joulu on ihanaa aikaa koska saan viettää sen rakkaimpien kanssa ja se on jo itsessään minulle lemppari joulumuisto.

2.) Wrapping paper of gift bags?

Molemmat. Briteistä saa aivan hurmaavia lahjapapereita mutta myös todella kauniita lahjakasseja. Päällys riippuu myös lahjasta, en ole nimittän mikään velho mitä tulee lahjojen paketointiin. Kirjat ja jotkut vaatteet pystyn juuri ja juuri paketoimaan paperiin mutta kaikki hankalan muotoiset lahjat heitän aina pusseihin.

3.) What is your favourite Christmas movie?

Tämä on oikeasti on tosi vaikea mulla on nimittäin neljä lempi joululeffaa ja jokainen on paras juuri siihen tiettyyn tilanteeseen. Eli Love Actually, The Holiday ja Home Alone 1&2. Home Alonet toimii parhaiten itse jouluna ja kaksi muuta toimii hyvin siihen joulunodotukseen.

4.) Favourite Christmas songs?



5.) Time for confession: have you ever recycled Christmas presents?

En :)

6.) Do you send christmas cards? Mail or email? Do you buy them from a store, make yourself....?

En valitettavasti. Haluaisin lähettää mutta suoraan sanoen en ikinä saa aikaiseksi. Jos lähettäisin niin ostaisin joko kortit täältä Briteistä josta saa aivan ihania kortteja tai sitten tekisin itse.

7.) Is there anything annoying about this time of the year? If so, what is it?

Mä inhoan värikkäitä jouluvaloja. Ne särkee mun silmiä :) En myöskään tykkää liiallisesta hössöttämisestä ja siitä kireästä tunnelmasta joka kaupoissa vallitsee. Joulu on ihanaa aikaa ja toivon että ihmiset eivät stressaisi siitä niin paljon.

8.) What do you usually serve on Christmas dinner?

Meillä on perheen kesken tarjottu aina alkuruuaksi Ukin savukalaa, silliä ja sen semmoista. Pääruuaksi perinteinen kinkku ja laatikkoa, tosin tänä vuonna aiotaan tehdä jotain muuta. Jälkiruuan suhteen ei ole suurempia perinteitä, tosin iskän herkkua on jäädyke joten ajattelin loihtia meidän pöytään tänä vuonna jonkun super eksklusiivisen jäädykkeen!


9.) What are your some favourite Christmas decorations that you are going to put up?Do you prefer themed or homey Christmas tree?

Meillä on aina tietyt joulunallet jotka tulevat esille ja todella tykkään niistä. Rakastan sellaista laulavaa ja liikkuvaa muovista joulupukkia jonka iskä on tuonut jostain reissulta koska meidän koira saa aina hepulin kun se kuulee sen alkavan laulaa. Se on hauskaa katsottavaa :D

10.) What kind of tree topper you have?Angel, star or something else?

Tähti sen olla pitää!

11.) What are some of your most important Christmas traditions?

Uskon vahvasti perinteisiin ja mielestäni jouluaatto tulee viettää aina samalla kaavalla. Aaton aamuna mennään yleensä joulusaunaan, sitten kuunnellaan joulurauhan julistus ja nautitaan glögit jonka jälkeen lähdemme joulukirkkoon. Ilta kuuluu jouluateriaa nautiskellessa ja lahjoja avatessa ja koirien kanssa peuhatessa.


Tällä hetkellä aivot ovat kuumentuneet joulujutuista hieman liikaa joten laitan saman haasteen samoineen kysymyksineen eteenpäin Marikalle ja Suklaasydämelle jotka ovat molemmat olleet hyvin jouluisissa tunnelmissa blogeissaan!

10 kommenttia:

  1. Ihania pipareita, varsinkin porot ja eiffeli! Ehkä munkin pitäis oppia tehdä piparitaikinaa vielä joskus. Ja just latasin eilen Love Actuallyn ja kysyin Nicolta varovasti onko se jo nähnyt sen? muistaakseni katsotutin sen sillä viime jouluna, mutta hyvin voidaan uusia se näinä päivinä, jos saan höynäytettyä sen sohvan ääreen. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Porot ja eiffelit on kyllä mun lemppareita mutta ne oli tosi hankala saada ehjänä pellille, varsinkin poron sarvet tippui aika usein :) Hahaa, kuulostaa hyvältä suunnitelmalta, mä tilasin just Home Alonet Amazonilta kun en löytänyt netistä mitään järkevää ja ajateltiin just alkaa katsoa niitä...Seuraavaks sit Love Actually :)

      Poista
  2. Oi, jouluratsastus kuulostaa ihanalta, vaikka itse en olekaan itse ikinä ratsastunut (siis niin, että olisi itse ohjaksissa). Tässä postauksessa oli muutenkin niin mukava tunnelma! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli kyllä aivan ihana perinne ja toivon kyllä että vieläkin pääsisin tekemään sitä! Kiitoksia, mä olen niin innoissani joulusta että se varmaan tulee joka postauksesta läpi :D

      Poista
  3. Love Actuallya suloisempaa jouluelokuvaa ei olekaan! Olisiko sulla jakaa meille lukijoillekin hyvaksi hioutunut piparitaikina? Sain juuri postitse piparimaustetta ja vaikka yksi vahan sinne pain mennyt piparinteko on takana, ei se meinaa, ettenko voisi onnistua tana vuonna :) Siirappia taalta ei saa, joten jos sen korvaamiseen on ideoita, nekin olisi tervetulleita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voihan kökkö jos siellä ei siirappia löydy...Mä tein taikinan nyt tämän ohjeen mukaan:
      http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/44233/Piparkakkutaikina/
      Ja olin kyllä tyytyväinen taikinaan, siitä tuli juuri oikeanlainen koostumukseltaan!

      Yritin vähän googletella että pystyisikö piparitaikinaa tekemään ilman siirappia ja yksi vaihtoehto minkä löysin olisi yhdistää fariinisokeri ja hunaja keskenään korvaamaan siirapin. En kyllä tiedä miten se toimisi käytännössä, arvokasta piparimaustetta ei kannata tuhlata taikinaan jos ei ole varmuutta että se toimii (mä niin toivon että mulla olisi ollut piparimaustetta ettei olisi tarvinnut pelleillä niiden kaikkien mausteiden kanssa)!

      Katsoin juuri Home Alone 2 niin seuraavaksi pitää kyllä katsoa Love Actually!

      Poista
    2. Kiitos linkista! Vaikuttaa jarkevalta ohjeelta.

      Arvelinkin, etta Englannissa on siirappia, mutta aina kannattaa kysya kanssaulkosuomalaisilta :) Fariinisokeria taalla ei myoskaan ole, mutta tuttu kertoi kayttaneensa pipareihin leivontakaupan sokerilienta, joka on paljon juoksevampaa ja lapinakyvaa. Miksei piparimausteella voi piristaa vaikka muffineitakin :)

      Poista
    3. Totta! Mä tein piparimuffinsseja tuossa taannoin ja ne oli tosi hyviä! Että sehän on hyvä idea, leipomaan vaan ja fiilistelemään piparintuoksua ja joulua :D

      Poista
  4. Ihanan jouluinen postaus :) Piti kysymäni noista pipareista, oletko tehnyt ne Suomesta hommatulla siirapilla, vai jollain vastaavalla? Koetin viime jouluna tehdä jollain ihme melassisiirapilla ja niistä tuli ihan hirveitä :P Ja sitten unohdin Suomessa ollessani ostaa siirappia, joten nyt näyttää taas piparittomalta joululta...niisk!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja voi ei, tosi ikavaa! Ma kaytin ihan normaalia siirappia mita taalta Enkuista saa, ja niista tuli kylla maukkaita pipareita! Voi harmi, eks sielta sais mitaan normaalimpaa siirappia kuin melassista?

      Poista

Kiva kun kommentoit!