keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Hills of Islamabad

Islamabad on kukkuloiden ympyröimä kaupunki. Kauniiden ja vehreiden kukkuloiden. Heti kun saavuin kaupunkiin, kaikki ulkomaalaiset häävieraat kuiskuttelivat tästä upeasta ravintolasta hienoilla näköaloilla juuri noiden kukkuloiden päällä. Päätettiin että sinne on pakko päästä! Monta kertaa jouduttiin siirtämään retkeämme huonon ja sumuisen sään vuoksi, mutta onneksi viimein lauantaina, viimeisenä kokonaisena päivänä, pääsimme lähtemään sinne!

Matka kukkulan päälle kesti reilu puolituntia ja se oli yhtä kiemuraista ja pelottavaa tietä. Siis itse tie oli hyvässä kunnossa mutta autot ajoivat ihan keskellä kaistoja ja meidän minivani putputteli eteenpäin välillä niin hidasta vauhtia että pelkäsin että me ruvetaan valumaan takaisinpäin. Tuli myös ehkä vähän huono olo, vaikken korkeanpaikankammosta kärsi niin tien reunan ja rotkoon pudotuksen välissä ei ollut turhan montaa senttiä välissä.

Mutta se oli ehdottomasti vaivan arvoista sillä Monal Restaurant kukkulan päällä oli aivan ihana ja saatiin niin hyvää ruokaa! Ja maailman parhaimmat lime-lemonadit. Näkymät kukkulan päältä olivat myös aivan ihanat, vaikka pieni sumupilvi kaupungin päällä leijuikin.
Koska ollaan Pakistanissa, me otettiin luonnollisesti alkuun libanonilainen meze platteri. Libanonilainen ruoka on vaan niin hyvää, ja seurueestamme löytyi myös tyttö joka oli kotoisin Beirutista. Voin sanoa että hän nostatti kyllä samalla hirmuisen kuumeen päästä käymään siellä! Ruoka oli mielettömän hyvää ja maittavaa, mikäs siinä nautiskellessa korkeuksissa.

Viihdyttiinkin ravintolassa hyvä tovi koko seurueemme kera, aurinko lämmitti ja juttua riitti. Pohdittiin pitkään että mitä tai ketä tämä allaolevassa kuvassa oleva vartija oikeasti vartioi. Hänen takanaan oli keittiö ja edessä vain pusikkoa. Ravintola sijaitsi ihan liian korkealla että hän olisi voinut sinne tähdätä. Mietittiin että ehkä heidän ruokansa on erityisen kallista kunnes selvisi että hän vartioi edessä olevaa pusikkoa. Jos joku vaikka päättää hyökätä sieltä.


Pian huomattiinkin että kello lähenee jo kuutta ja meidän pitäisi olla jo seitsemän jälkeen häävastaanotolla. Hups, aika rientää kun on hauskaa!


12 kommenttia:

 1. Ihana ravintola! Tuollainen lounas kelpaisi minullekin :) Tuo vartija ja hänen sijaintinsa kyllä vähän ihmetyttävät, mutta kai sieltä puskistakin voi sitten joku hyökätä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi oli ihan mahtava paikka, voisin teleportata sinne itseni heti uudestaan! Ja toi vartija oli kieltämättä hieman mysteeri, en edelleenkään usko että kukaan tuolta puskista hyökkäisi mutta eihän sitä todella ikinä tiedä :)

   Poista
 2. Mulle tuli kauhea hinku lähteä Pakistaniin :D

  VastaaPoista
 3. How awesomely cool! Beautiful place <3

  VastaaPoista
 4. Mun äiti on käynyt Beirutissa ja oli kuulemma tosi kiva ja kaunis paikka! :)
  Mä haluisin kanssa käydä joskus Libanonissa ja /tai Pakistanissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, äitisi on onnekas että on jo päässyt käymään Beirutissa, mä luulen että se menee juuri nyt mun toteutettavien matkojen listalle!

   Poista
 5. Näyttää aivan upeelta paikalta ja toi ruoka.. lähden sun kanssa koska vaan Beirutiin. Edellisestä kerrasta onkin jo kohta 17 vuotta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielesta meidan pitaa kylla ehdottomasti sinne menna - meilla on niin monta hyvaa syyta ;)

   Poista
 6. Oi mitkä maisemat ja ei noissa ruoka-annoksissakaan mitään valitettavaa ole! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maisemat oli kylla vertaansa vailla, voisin teleportata takaisin tuonne juuri nyt :D Ja mielellaan saada myos noi ruoka-annokset :)

   Poista

Kiva kun kommentoit!