keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

#IGTravelThursday: Rule Britannia

Sori vähän liian patrioottisesta otsikosta mutta ei runosuoni ei oikeen taas sykkinyt. Vaikka Britit yleensä mielletään yhteiskuntana joka on oikeasti jumittunut jonnekin sinne edellisen vuosituhannen puolella (ja monessa asiassa tämä onkin totta). Moni juttuhan täällä on todella vanhanaikaista ja välillä saattaa mennä ihan hermo. Mutta usein kannattaa jo ihan oman verenpaineen vuoksi keskittyä niihin positiivisiin puoliin. Elämä on paljon kivempaa silloin! Varsinkin kun tuntuu että ärsytyslevelit on noussut ihan uusille tasoille parin viime viikon aikana, joten parempi miettiä jotain muuta kun mikä ärsyttää.  Tässä postauksessa ei siis keskitytä suuriin, yhteiskunnallisesti merkittäviin asioihin vaan niihin pieniin juttuihin jotka tekevät arkielämästä aika kivaa täällä sateisella saarella.

Briteissä asuminen on kivaa koska...

Vasemmalla Derby, oikealla Trafalqar Sq Lontoo
Voin ostaa kukkia kotiin huokeaan hintaan.

Meidän asunto alkaa kohta muistuttamaan pientä kukkatarhaa. Rakastan että kotona on tuoreita leikkokukkia ja sitten sellaisia purkkikukkia (en tiedä mikä niiden oikea nimi on, mutta sellaisia jotka elää kauan, kyllä, mulla on selvästi ura hortonomina edessä). Kuitenkin Suomessa on mielestäni kukat todella kalliita mutta täältä saa onneksi marketista aika kivan puskan kahdella punnalla. Voin hyvin sijoittaa juuri sen summan kukkiin jotka kestää hyvänä 1,5 viikkoa ja tuovat iloa minulle.

Samaten kuin hedelmiä kuten mustikoita ja vadelmia jotka ovat lemppareitani...

Pensasmustikat ovat onneksi ihanan edullisia kuin myös vadelmat. Niitä ostankin kotiin joka kauppareissulla. Ne on yleensä myös tarjouksessa eli saat kaksi pakettia yhden hinnalla. Helppo syödä paljon hedelmiä päivässä kun mustikat on sen verran edullisia.

Edullinen hintataso myös monessa muussa asiassa (kuten elämääkin tärkeämmässä kuivashampoossa)...

Briteissä on onneksi monet asiat mielestäni kivan edullisia, lähinnä tietysti kulutustavarat. Asuminen voi olla aika kallista, riippuen missä päin Brittejä asuu. Kuivashampoo josta olen riippuvainen maksaa täällä niin paljon vähemmän kuin Suomessa!

Coventry
Ihmiset on niin kivan kohteliaita...

Ihmiset on yleensä todella ystävällisiä ja vaikka välillä kaikki honeyt, ja dearit saattaa mennä vähän yli, mutta kun niihin on jo tottunut on se aika kivaa. On myös mukavaa kun ovia pidellään auki, laukkuja autetaan alas hattuhyllyltä (ne on yllättävän korkealla) ja taksissa voidaan pitää yllä small talkia säästä. Se tuo sellaista arjen positiivisuutta kehiin, olen vieläkin yllättynyt kun joku tarjoaa apuaan.

Kaupat on auki pitkään ja myös sunnuntaisin...

Mikään ei ärsyttänyt mua enemmän Belgiassa asuessani kuin se että kaupat oli kiinni sunnuntaisin. Ja varsinkin se että useimmat ruokakaupat oli kiinni. En ole mikään suunnittelija luonteeltani ja varsinkin kun on täällä tottunut asumaan niin olen myös tottunut siihen että kaupat on auki melkeinpä aina. Meidän lähellä on Asda joka on auki 24 h vuorokaudessa, tosin sunnuntaina se joutuu lakien vuoksi menemään kiinni klo.16 ja avaamaan ovensa taas keskiyöllä.

Birmingham New Street , yksi mun lempparikuvista
Kevät tulee aikaisin!

Tämä on tehnyt minut niin iloiseksi viimeisien viikkojen aikana! Ulkona on valoisaa pidempään, ja kukat puskee jo maasta ulos. Ehdottomasti positiivisin puoli Briteissä asuessa (ja tämän maan harmaassa talvessa) on se että kevät tulee onneksi jo aika aikaisin!

Paljon nähtävää ja koettavaa oman maan rajojen sisällä!

Kuten olen aikaisemminkin todennut, Briteissä on paljon nähtävää ja täällä onkin hyvä harrastaa kotimaanmatkailua. Meidänkin lähellä on jo monta kulttuurillisesti/historiallisesti merkittävää kohdetta ja niitä onkin kiva samoilla viikonloppuisin. Pääsiäiseksi ollaan suunniteltu matkaa Cornwalliin ja Wales on sen verran lähellä että sinnekin olisi pakko päästä.

Pubikulttuuri

Viimeisimpänä mutta ei suinkaan vähäisimpänä on brittiläinen pubikulttuuri. Tykkään siitä ihan mielettömästi ja kaikista parasta on sen rentous. Pubi on kavereiden ja perheen kohtauspaikka. Siellä viihtyy kaikki lapsosista vanhuksiin. Itseasiassa Lena kirjoitti hyvän postauksen brittiläisestä pubikulttuurista viime viikkoisessa Instagram Travel Thursdayssä.

Molemmat kuvat Coventrystä

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday-kampanjaa, joka kokoaa viikottain blogipostauksia yhteen aiheesta Instagram ja matkailu.  Suomessa järjestäjinä toimivat Kaukokaipuu, Destination Unknown ja Running with Wild Horses. Minut löytää Instagramista nimeltä @lurabella.

37 kommenttia:

 1. Kiva postaus! Taidan "lainata" joskus omaankin blogiin... Tuo Belgian kauppojen sunnuntaikiinniolo oli kyllä käsittämätöntä! Eikös sunnuntai ole just SE päivä viikosta, kun olis kerrankin aikaa käydä kaupassa?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisikin kiva lukea samantyyppinen postaus myös sulta!! Ja niinpä, en kyllä tajua niitä Belgian kauppojen aukioloaikoja, se oli ihan super raivostuttavaa. Varsinkin kun lauantaina oli aina yleensä parempaa tekemistä kun luuhata kaupoissa!

   Poista
 2. Edullisia kukkia ja mustikoita. Tykkään !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, voisi olla huonomminkin asiat, mustikoilla ja kukilla pääsee jo aika pitkälle :)

   Poista
 3. "Voin ostaa kukkia kotiin huokeaan hintaan." Voi kun niin olisi täälläkin!

  Mä kävin eilen ostamassa valkoisia tulppaaneja, jotka maksoivat neljä ja puoli euroa. Kyllä harmitti, mutta rakastan kukkia niin paljon, että ostan niitä monta kertaa kuukaudessa kotiin.

  Ihana postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nella! Tulppaanit on kyllä ihania mutta ne tuppaa olemaan täälläkin kalliita. Mutta ne on kyllä niin ihania keväisiä kukkia ettei niitä voi olla ostamatta!

   Poista
 4. Haha you read my mind - mä oon jo pitkään suunnitellut tällaista postausta, ja juuri eilen otin lehtiön käteen aikomuksena ruveta keksimään tähän ideoita (mutta sekin keskeytyi sitten). Mutta oli kiva lukea sun näkökulmaa, kiva positiivinen postaus!

  Mä rakastan tulppaaneja yli kaiken, ja harmittaa kun ne on mun mielestä täällä kalliimpia kuin Suomessa. Mutta onneksi niiden tilalle voi ostaa jotain muita kukkia, eikä viitisen puntaa tulppaaneistakaan ole mikään kauhea summa jos sen parin viikoin välein maksaa, niistä on kuitenkin niin paljon iloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, nyt odotan sit vaan sun postausta tasta aiheesta Jenni ;) On kiva kuulla mista jutuista muut tykkaa Briteissa!

   Tulppaanit on kylla kalliita taallakin, ma yleensa ostan vaan niita Tescosta loytyvia markettikukkia jotka kestaa hyvana yllattavan pitkaan eika maksa paljon!

   Poista
 5. "Ihmiset on niin kivan kohteliaita"

  Tätä mäkin alan aina ensimmäisenä kaivata, kun palataan USA:sta Suomeen. Tuntuu, että Suomessa kaikilla on aina huono päivä, ja ketään ei saisi häiritä mistään syystä. Viikon sisällä siihen tottuu, mutta kyllä mä pidän paljon enemmän amerikkalaisten positiivisuudesta ja iloisuudesta. Vaikka en itse vieläkään ole mikään erityisen luonteva small talker, tykkään vuosi vuodelta enemmän siitä juttelun keveydestä ja iloisuudesta. :)

  -Tytti
  travelswithcare.wordpress.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon etta vastakohta tassa asiassa amerikkalaisten ja suomalaisten valilla on aika suuri Tytti. Amerikkalaiset on kylla hyvia siina small talkissa, varmaan viela parempia kuin Britit!

   Mulle tulee aina kovimpana shokkina se ettei kukaan jaa pitaa ovia auki kun olen Suomessa :) Taalla olen niin tottunut siihen vaikka valilla tuntuu etta se ovien auki pitaminen menee ihan liiallisuuksiin.

   Poista
 6. Just eilen mietin, että onko Briteissä ihmiset paljon ystävällisimpiä kuin täällä vai muistanko vaan väärin ja aika kultaa muistot. Täällä kaikki asiakaspalvelu on niin peestä, sitä olen taas harmitellut viime päivinä. Onhan se typerää, jos yksi kauppareissu saa päivän pilalle, mutta näin se joskus menee :D
  Niitä Tescon halpoja mustikoita ja vadelmia on usein ikävä.. ja halpa kuivashampoo olis ehkä hyvä syy muuttaa Brittehin, jos sellaista käyttäisin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ma olen niin koukussa kuivashampoohon, sama merkki on Suomessa about 4 euroa kalliimpaa!

   Siis kyllahan taalla on asiakaspalvelijat ystavallisia mutta samalla varmaan muistat etta ne on joskus tosi teennaisia ja avuttomia ;) mutta tassa kirjoituksessa piti keskittya positiivisiin puoliin joten sanotaan etta asiakaspalvelu on melkein aina hyvaa :D

   Poista
  2. Mutta ehkä pienen avuttomuuden voi antaa anteeksi, jos sen seurana tulee hymy. Tuntuu, että täällä on in avuttomuus & nyrppäily yhdessä! :P

   Poista
 7. Ihana blogi! Olen itse lähdössä syyskuussa opiskelemaan maisteriohjelmaan Cardiffiin, joten on tosi kiva lukea muiden kokemuksia opiskelusta ja Briteistä :) Kun olet itsekin suorittanut postgraduate-tutkinnon siellä, niin haluaisitko vähän valoittaa mahdollista työmäärää kurssien suhteen? Ehtiikö harrastaa yhtään mitään, vai meneekö kaikki aika kirjastossa? Olen toki varautunut jo tiukkaan opiskelutahtiin ja läsnäolopakkoihin yms, mutta silti vähän hirvittää, kun olen istunut koulun penkillä viimeksi vuonna 2011 ja viime vuosien duunikin on ollut aika leppoisaa (ts. ei deadlineja tai paljoakaan tekstin tuottamista)...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia!! Ja onnea maisteriohjelmaan paasysta!
   Hmm...taytyy kylla sanoa etta postgraduate kurssin tyomaara oli paljon suurempi kuin mulla oli undergraduate tutkinnossa jonka tein myos Briteissa. En tieda siis siita jos olet tehnyt perustutkintosi Suomessa etta miten sen siihen vertaa, mutta oli se tyomaara aika rankka. Toisaalta, samalla kun sanon taman, ma en ikina henk.koht syista tehnyt kouluhommia viikonloppuna vaan tein ne kaikki viikolla joka tarkoitti et vietin aika pitkia aikoja kirjastossa. Kylla ma salilla kavin viikolla eli sanoisin et kun hyvin tasoitat tyomaaran niin ei siihen huku (paitsi kun deadlinet lahestyy!)

   Toivottavasti tasta oli jotain apua, sulla tulee varmasti olemaan kivaa Cardiffissa, olen kuullut vain positiivista kyseisesta kaupungista!

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta! Olen siis tehnyt kandin Suomessa, mutta nyt veri veti ulkomaille joten tein jatko-opiskeluiden suhteen tämän ratkaisun :) Eiköhän näillä vinkeillä pärjätä, varsinkin jos olen valmis opiskelemaan vähän myös viikonloppuisin. En malttaisi millään odottaa, mutta pian se syksy sieltä tulee ja toivottavasti Cardiff täyttää odotukset!

   Poista
  3. Varmasti syksystasi tulee ihan mahtava, itse ainakin nautin taysilla maisteriopiskeluista vaikka se vahan enemman tyota vaatikin ;)

   Poista
 8. Mahtava postaus! Kaikki hyviä syitä muuttaa sinne :). En ole itse siellä asunut, mutta monesti Briteissä käynyt ja ihastunut näihinkin asioihin siellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teea! Ja joo, kylla tama ihan kiva maa on vaikka yleensa Briteista keksitaan vain valitettavaa :D

   Poista
 9. Kiva postaus! Tällaisen voisi tehdä joskus itsekin ;) Mutta voi kun täältäkin saisi edullisesti mustikoita! Mansikat ovat kyllä todella edullisia, mutta mustikat ei, kun ei niitä täällä voi luonnonoloissa kasvattaa. Tosin muuten kaikki hedelmät ovat ihan ylihalpoja ympäri vuoden ja etenkin jos osaa ostaa sesonkiaikaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olis kylla kiva lukea samanlainen postaus myos Portugalin hyvista puolista Riia! Taalta saa sit vuorostaan mun mielesta tosi huonoja mansikoita, ne on tosi isoja ja mauttomia. Voin kylla kuvitella etta hedelmat on siella kivan edullisia, olen ehka vahan kade :D

   Poista
 10. Ihana postaus! Luettelit juuri kaikki syyt siihen, miksi pidän Isosta - Britanniasta maana niin paljon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kylla tasta maasta loytyy monta hyvaa juttua - tassakin oli vaan osa jutuista jotka keksin ekana :)

   Poista
 11. tää oli super kiva :) ja heitin sua myös haasteella blogissani! http://nellikochanie.blogspot.fi/2014/03/liikaa-minusta-eli-yksitoista-faktaa-ja.html

  VastaaPoista
 12. Hahah, tuo kauppojen aikaisin kiinnimeno Suomessa on jotain, mitä en ikinä muista! Ja aina se jaksaa ihmetyttää :D Ja toinen asia mitä en myöskään muista Suomessa kaupassa käydessäni, on hedelmien punnitus. Ihan joka kerta meen kassalle ja kassaneiti pyörittelee hedelmiä, et missäs tässä on se tarra..oops!! Nykyään äiti ja sisko koittaa muistuttaa ennen kassalle menoa, että niihin pitää laittaa se lappu. Kaikkea sitä pitää muistaa..!

  Kiva postaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JOO!! Siis toi hedelmien punnitus on ihan raivostuttavaa! Mä en myöskään ikinä muista sitä joten tunnen sun tuskan :)

   Ja kiitos!

   Poista
 13. Kuulostaa niin kivalta! Leikkokukkia haluaisin omaankin kotiin mutta ei viitsi mennä kerran viikossa kymppiä tuhlaamaan kukkakauppaan. Pubikulttuurista olen kyllä kateellinen briteille, sitä ruokaa kävisin mielelläni syömässä pari kertaa viikossa, tunnelma on hiukan eri kuin suomalaisissa lounaspaikoissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukat on kylla valitettavan kalliita Suomessa, tosin taallakin ne on aika kalliita jos menee ihan kukkakauppaan, mutta marketeista todella onneksi saa puskia edullisesti :) Pubit on kylla ihan parhaita paikkoja, rentoja ja kotoisia!

   Poista
 14. Just niin! Samoja asioista löytyis omalta listaltakin :)

  Ja täällä tosiaan on paljon kaikkea nähtävää. Oon muuten tykännyt ihan hurjasti noista sun "kotimaamatkailu" -postauksista. Kiva nähdä muutakin kuin Lontoota (vaikka näin vaan blogikuvien kautta), ja on kyllä herännyt himo käydä itsekin kotimaamatkailemassa. Täytyykin katsoa ne postauksesi läpi tässä lähiaikoina jos löytyis jotain vinkkiä mikä ei olis turhan kaukana kotiseuduilta niin vois viedä tuon ipanankin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kylla ehdottomasti suorittamaan kotimaanmatkailua jos vaan mahdollisuus tulee, vaikka toisaalta Lontoossakin riittaa niin paljon tekemista ettei sielta tarvitsisi lahtea mihinkaan :) Mutta Briteissa on kylla paljon kivoja paikkoja ja varsinkin todella kaunista luontoa! Ja kiva muuten kuulla etta niista tykataan kun aina valilla mietin et ne on niin "landea" taynna etta tuskin kukaan saa niista mitaan hyvia vinkkeja :D

   Poista
 15. Joo oon huomannu että Briteissä on harvinaisen kiva käydä kaupoissa. Ja onhan briteillä ihan erilainen peruskohteiliaisuus kuin kellään muulla eurooppalaisella. Oikeesti! Pitäiskin päästä sinne puolen käymään tässä lähiaikoina... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänne vaan kaikki :) mun mielestä kohteliaisuus ja toisten huomioonottaminen on todella suuri plussa tälle saarelle vaikka aina niitä happamampiakin tyyppejä löytyy :)

   Poista
 16. Olen täysin samaa mieltä tuosta että keskittymällä niihin positiivisiin asioihin elämä on paljon mukavampaa! Itse lisäisin tähän listaan Riverfordista tilatun vihannes- ja hedelmäboksin joka tuotiin kotiovelle joka viikko, sitä on kyllä ikävä! Tuli kokeiltua ihan uusien rehujen kokkausta kun koskaan ei tiennyt mitä boksista löytyi. Niin ja pubit. Ne on Englannissa (ja Irlannissa) ihan parhautta... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outoa, kommenttisi oli alunperin mennyt roskakoriin ja vasta nyt sen sielta huomasin poimia!

   Vihannes-ja hedelmaboksi ovelle kannettunna kuulostaa kylla hyvalta, sellainen kelpaisi minullekin! Ja pubit ovat kylla ihan parhaita paikkoja sosialisoimiseen!

   Poista
 17. Tässä oli niin monta pätevää syytä, että nyt harmittaa olla asumatta Briteissä :D

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!