keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Kesäpäivä Lontoossa

Kuten jo edellisestä postauksesta taisi käydä ilmi, oli viime viikonloppuna upeat kelit täällä Englannissa. Lauantaina oltiin sovittu että tehdään päiväretki Lontooseen koska norjalainen ystäväni tuli lomalle tänne. Junamatkahan Derbystä Lontooseen on vain sen 1,5 hr joten päiväretki on helppo tehdä (kuljenhan joka päivä tuplasti tuon matkan töihin) mutta hinta aina kirpaisee. En enää saa nuorisoalennusta joten päivälipusta joutuu yleensä pulittamaan sen 60 puntaa mikä aina hieman kirpaisee. Ärsyttävää.

Lähtökohta oli allaoleva kuva, junaa odottelemassa Derbyssä kello kahdeksalta aamulla. Väkisinkin hymyilytti kun jo kasilta aamulla oli aivan upea ja lämmin keli!


Lontooseen päästiin puoli kymmeneltä ja meillä oli vähän mukavaa luppoaikaa kunnes oltiin sovittu että tavataan puoleltapäivin kaverin kanssa. Aurinkoisen aamun kunniaksi oli pakko käydä hakea frappucinot ja nauttia ne ulkona penkillä istuen. Sama hymy jatkui!


Mun oli pakko käydä hakemassa Libertystä uusi muistikirja edellisen tilanne kun se on melkein lopussa ja nämä heidän vihkonsa ovat vain parhaita. Suuntailtiin sen jälkeen sivukatuja pitkin Hyde Parkia kohti ja huokailin taas ääneen kuinka Lontoo on vaan niin kaunis ja ihana kaupunki. Näiltä sivukaduilta löytyy ne kivoimmat paikat! Tälläisinä hetkinä tulee se suuri kaipuu Lontooseen takaisin.


Suunnattiin Hyde Parkin läpi Suomen lähetystöä kohti ja tavattiin nämä hepat kävelemässä puiston teitä pitkin. Olen kerran käynyt ratsastamassa Hyde Parkissa ja se oli kyllä mielettömän kivaa, ensi vierailua varten pitäisikin taas varata ratsastus jo etukäteen. En ihan heti keksi kivempää ympäristöä ratsastaa kuin Hyde Park (paitsi ehkä Windsor Park).


Puoleltapäivin treffaatiinkin kaverin kanssa jotka juhlistivat lauantaina Norjan kansallispäivää. Liityttiin tietysti juhlintaan mukaan, mikäs sen parempaa kuin istua yhdellä Covent Gardenin ravintolan terasseista ja juoda proseccoa. Asiat olisi voineet olla huonomminkin! Istuttiin kyseisellä terassilla varmaan kolmisen tuntia kuulumisia vaihdellen. Ihan mahtavaa että olen onnistunut ystävääni tapamaan niin usein, viimeksi maaliskuussa Pakistanissa, nyt Lontoossa ja toivon mukaan pääsisin vielä käymään tämän vuoden puolella Bergenissä.


Covent Gardenistä löydettiin Muumipeikko jonka kanssa oli pakko päästää poseeraamaan! Muumi oli niin pehmoinen että olisin hyvin voinut jäädä halimaan häntä pidemmäksikin aikaa. Mahtoi olla tukavat oltavat tuossa puvussa niillä helteillä. Saatiin myös hyvät naurut kun kertailtiin muumien nimiä norjaksi, suomeksi ja enkuksi. Olisikohan toi kiva työ olla Muumina päivät pitkät?


Muumitreffailuiden jälkeen jatkettiin matkaa yhteen Lontoon lukuisista puistoista, itseasiassa vanhan yliopistoni viereen jossa korkattiin vielä yksi skumppapullo Norjan kunniaksi. Muisteltiin ystävän kanssa yhdessä niitä lukuisia hetkiä joita tässä puistossa tuli vietettyä, täällä makoiltiin kirjasto maratonien lomassa ja nautittiin pienistä kesähetkistä ennenkuin piti mennä takaisin lukemaan tentteihin. Samaisessa puistossa juhlittiin kokeiden loppumista ja lopputyön palauttamista. Täällä nautittiin mansikoita, syötiin sushia ja puhuttiin tulevasta. Hyviä aikoja.


Matkaa jatkettiin Fiztroviaan syömään. Tykkään tuosta alueesta hirmuisesti koska siellä on monia kivoja ravintoloita ja istuskelupaikkoja ja siellä on elämää ja kuhinaa. Varsinkin kyseisenä lauantai-iltana kun lämpöä piisasi pitkälle iltaan saakka.


Kahdeksalta oli aika ottaa metro kohti St Pancrasta ja juna kotia kohti. Aurinko paistoi kauniisti katon läpi ja olo oli onnellinen. Junaan päästessä nukahdin heti. Mukava päivä kera ystävien - ei tälläisiä päiviä voita mikään!


Tämä blogipostaus on osa Instagram Travel Thursday- tempausta jonka järjestäjinä toimivat KaukokaipuuDestination Unknown ja Running With Wild Horses.

21 kommenttia:

  1. Tama oli toinen blog talla viikolla Lontoosta, ja nyt ihan oikeasti on Englantia (ja Ranskaa) ikava...... noh, kateellisina taalla luen seikkailuistasi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha voi ei! Sun taytyy tulla nyt Eurooppaan kesalomalle! Euroopassa on kieltamatta se hyva puoli etta valimatkat ovat melkoisen kohtuullisia!

      Poista
    2. Joo, katson lentojen hintoja melkein joka paiva ..... ihan pitka viikonloppu vaikka Lontoossa tai Parisissa olisi tosi kiva :)

      Poista
  2. Ihanan kesäistä sielläkin! Kun tultiin takas reissusta, odotti jopa Oulussa lämmin keli, joka on jatkunut tänne torstaille saakka. Itse olen ollut niin flunssainen (ja siitepölyallerginen vielä päälle), että olen joutunut olemaan sisätiloissa :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa harmi etta joutuu olemaan sisatiloissa kun Suomessakin on kerran kauniit kelit! Nyt taalla on jo ilmat mennyt vahan huonompaan suuntaan mika on tosi harmi :(

      Poista
  3. Vastaukset
    1. St Pancras on kylla todella kaunis asema, ihan ehdottomasti mun lemppari juna-asema!

      Poista
  4. Tästä postauksesta tuli ihan sellainen tunne, että minäkin haluan Lontooseen! Täältä ei valitettavasti oikein voi mennä vain päiväksi, mutta etukäteissuunnittelulla ja junan "nuorisokortilla" voisi saada liput ihan ok-hintaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se nuorisokortti antaa kylla tuntuvan alennuksen ja Edista voi loytaa ihan hyvia lentodiilejakin Lontooseen vaikka sit tietty rahaa menee hotelleihinkin kun ei todella paivaretkea oikein voi tehda. Mutta Lontoon on kylla aina yhta ihana!

      Poista
  5. Ei mitkä kelit.. Täällä Italian Alpeilla on alkanut sade, ja on sen verran viileää että saa nähdä muuttuuko vielä lumisateeksi... Juuri nyt haluaisin skumpalle ja piknikille puistoon!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taytyy kylla myontaa ettei taallakaan enaa niin upeat kelit ole, mutta toivottavasti ne tulee pian takaisin ettei Brittein kesa jaanyt tahan!

      Poista
  6. Ihastelinkin näitä kuvia Instassa, just sillon on se helleaalto kun olen itse poissa. :D Ihania kuvia Lontoosta, harmittaa kyllä kun tuo Norway-day jäi väliin... norjalaiset kaverit olivat saaneet ison porukan kasaan ja juhlineet ihan urakalla. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä ihan poikkeuksellisen hieno viikonloppu! Ja norjalaisia oli ihan kamalasti liikkeellä, koko Covent Garden oli täynnä heitä :)

      Poista
  7. Joku kommentoikin jo, että tästä postauksesta tulee heti sellainen olo, että pakko päästä Lontooseen. Ihan totta! Juurihan minä siellä vietin viikonlopun, mutta nyt näiden kuvien jälkeen houkuttelisi lähteä pian uudelleen. Ihana Lontoo. Ja ihana sinä. Onneksi meille molemmille sattui hyvä sää Lontoo-vierailulle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan totta koska mäkin haluan nyt jo Lontooseen uudestaan! Tosin kelit saisi vähän parantua, harmittavaa kun oli niin upeat kelit ja nyt taas sataa vain vettä :( Innolla odottelen myös sun kuvia Lontoosta!

      Poista
  8. Aika hävytön hinta tuo 60 puntaa tosiaan, mutta teillä näyttää olleen aika upea päivä. :) Ja millä todennäköisyydellä Lontoosta löytää Muumipeikon?!?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se kyllä aika tuskainen hinta päiväreissusta, ihan ärsyttää mutta minkäs teet. Ja itseasiassa tossa todennäköisyys on aika suuri koska muumipeikko löytyi Muumi-kaupan edestä joka on Covent Gardenissa :)

      Poista
  9. Hui, olin ihan järkyttynyt tosta 60 punnan hinnasta! Onks se joku nopea juna, vai kallis vaan koska menee Lontooseen? Eihän Skotlannissa noin kallista ollut, vai oliko? :)
    Just Cinque Terrella oli yks norjalaispariskunta poseeraamassa lipun kanssa ja pyysivät ottamaan kuvia. Kansallispäivä selitti sen lipun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyl Skotlannissakin junat oli kalliita, mutta tohon tuli ihan oma Lontoon lisänsä, liput Lontooseen on aina kalliimpia kun muihin kaupunkeihin!
      Oli ihan normi hidas junakin!

      Haha, aika hauska, norjalaiset kyllä ylpeinä heilui lippujensa kanssa Lontoossakin!

      Poista
    2. Lontoo-lisä.. oho.. no se selittää ton huisin hinnan :D

      Poista
    3. Joo, siis ottaen huomioon että matka on samanmittainen kun menisin Coventryn (1,5 h) ja päivälippu Coventryyn maksaa 20 puntaa...

      Poista

Kiva kun kommentoit!