sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Englantilaiset maalaishäät

Eilinen ilta vietettiin hääjuhlissa Leicesterin ulkopuolella ihanalla maatilalla. Oltiin saatu kutsu työkaverini häiden iltajuhlaan. Hääjuhlat pidettiin omalla maatilalla ja aivan upeat juhlat ja puitteet olikin kyseessä. Ja mikä tietysti parasta, hääjuhlat oli aivan parin näköiset. Meillä oli mielettömän hauska ilta ja hotellille kömmittiin reippaasti vasta puolenyön jälkeen - merkki siis hyvistä bileistä!

Häät oli todella keskellä ei mitään ja pellolla oli pystytetty iso markiisi jossa itse juhlat oli. Korkkareilla olikin hauska toikkaroida pehmeällä pellolla, näytti siltä että oli tullut muutama drinksu nautittua jo ennenkuin pääsi itse juhlapaikalle...Sääennuste oli luvannut aivan karseata keliä mutta hääparin ja vieraiden onneksi ilta oli upea, kuulas ja kaiken kruunasi upeat sateenkaaret. Jos se ei tuo onnea niin en tiedä mikä!



Tältä kengät näytti illan jälkeen....


Paikalla oli myös kunnon bändi joten korkkarit lensi nurkkaan aika nopeasti ja tilalle vaihtui ballerinat. Morsiamen perhe oli myös nähnyt ison vaivan ja tehnyt upeat kakut, peräti seitsemän erilaista sellaista. Kaikki oli järjestelty niin upeasti että sisäinen esteetikkoni ihan huokaili ja pakkohan pari kuvaa oli ottaa.


Oli myös todella suloista että hääparin koira oli mukana juhlinnoissa ja se oli kyllä ihan samalla tavalla huomion keskipisteenä kuin itse hääpari - ja nautti siitä täysin rinnoin!


Takana oleva peltomaisema loi myös aivan upean taustan kuville joten niitä tuli otettua aika monta.


Alotettiin näiden kuvien ottaminen ensin sillä että poikaystävä kipusi aidalle, mutta ottaen huomioon että hän on normistikin jo 20cm meikäläistä pidempi, näytti se aika koomiselta. Sit piti mut saada korkkarien, keikkuvan aidan ja piikkilanka aidan päälle. Se oli mielenkiintoinen näky mutta nopeasti saatiin kuitenkin muutama hyvä kuva poimittua...


Aidalta alastulo ei ollut kuitenkaan yhtä eleganttia...


Häät ovat aina hauskoja ja onnellisia juhlia ja erityisen mielenkiintoista on päästä käymään erilaisissa häissä joissa myös se kulttuuri näkyy. Tänä vuonna olen päässyt käymään jo skottilaisissa, pakistanilaisissa ja nyt englantilaisissa häissä ja kaikki on ollut hyvin erilaisia. Näitä häitä on tietysti hankala verrata suomalaisiin häihin koska olen sellaisissa ollut viimeksi 14-vuotiaana,  mutta muutaman jutun voisin näistäkin häistä nostaa esiin joka mielestäni ehkä eroaa suomalaisista häistä.

Ensinnäkin Briteissä aika usein tunnutaan kutsuvan vieraat joko osaksi koko hääpäivää tai sitten vaan iltajuhlaan. Meidät olit kutsuttu todella vaan iltajuhlaan, tällä kertaa alkaen klo.19.00. Iltajuhlassa keskitytään enemmän luonnollisesti sitten tanssimiseen ja juhlimiseen, vaikka pientä syötävää onneksi tarjottiin myös.

Myös alkoholijuomat (muut kuin ruuan kanssa saatavat viinit) ostetaan itse baarista. En tiedä ollaanko Suomessakin siirtymässä tähän trendiin että hääpari tarjoaa vaan viinit ruuan kanssa ja loput juomat ostetaan sitten itse. Tämä tuntuu kuitenkin olevan normi Briteissä (ikäänkuin voisin normista puhua kun olen ollut kahdessa eri hääjuhlassa täällä). Tässä on tietysti varmaan se ero että juomat on silti vielä halpoja Briteissä vaikka kyseessä on yksityisjuhla, voisin kuvitella Suomessa tilanteen olevan hieman eri.


Kerrassaan hieno ilta siis ja tälläiset maalaishäät on kyllä ihan munkin juttu!

12 kommenttia:

  1. Onpa tunnelmallisen nakoiset haat. Hienoja myos nuo kuvat teista ja sun mekko on kerrassaan divine! Tykkaan just tuollasista klassisista ja musta tuntuu, etta taalta on ihan mahdotonta loytaa sellasia, edes "kypsempien" naisten kaupoista. Minaria, makkaraa, tekokuitua, printtia ja ties-mita-horheloa on senkin edesta, etenkin haihin.

    Itsekin maalais- tai multaisen maan haita kokeneena ilahduin tasta ideasta http://www.weddingbee.com/2012/06/01/heel-protectors/#more-240243. Jos mulla ois omat haat maalla, niin laittaisin autoportille ja vastaanottoon noita ison kulhollisen! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Irina! Britit on kyllä kanssa makkarankuorien luvattu maa mutta onneksi täältä kyllä löytyy sellaisia nättejä mekkojakin joissa helma ylettyy vesirajaa pidemmälle :D

      Tollaset olis kyllä ollut loistoidea, itseasiassa muistelisin että olisin nähnyt noita jossain täälläkin....Nyt kyllä hääpaikan nurmikko sai vieraiden korkkareiden ansiosta sopivasti ilmausta :)

      Poista
  2. Aika kivat puitteet häille ja todella upeita kuvia:) Ihan mieletön tausta ja valo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marika! Puitteet oli kyllä kerrassaan hienot, varsinkin kun kävi vielä niin hyvä tuuri sään kanssa. Olen itsekin yllättynyt kuinka hyvin nämä kuvat loppuenlopuksi onnistui vaikka ne on otettu Iphonen-kameralla!

      Poista
  3. Ihana hääpaikka! Olen ihan kade sulle kun saat käydä häissä, mä en ole ollut vuosikausiin missään eikä tiedossakaan ole. Vaikuttaa, että nämä häät oli ihanan persoonalliset ja todellakin keskellä ei mitään..?? :D Ihanan söpöjä nuo teidän kuvat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella keskellä ei mitään, jouduttin venaa taksia keskellä yötä about tunti keskellä pimeyttä, melkeinpä lehmien kanssa pellon reunassa :D Mutta persoonalliset ja ihananasti hääparin näköiset häät kyllä oli! Haha, mä olen kuule odottanut kanssa jo monta vuotta että häitä alkaisi ilmaantumaan kun ne on niin hauskoja juhlia ja nyt viimein tänä vuonna niitä koitti sitten oikein olan takaa :)

      Poista
  4. Mäkin toivon kovasti, että tuttavapiirissä järjestettäisiin häitä, en ole päässyt lapsuuden jälkeen kuin pari kertaa häihin. Omat kaverit eivät tunnu olevan vielä valmiita menemään naimisiin, kun taas poikaystävän kaverit ovat jo melkein kaikki naimisissa!
    Tammikuussa kun oltiin Lontoossa poikaystävän kaverin häiden iltajuhlassa siellä oli tehty niin, että baarin taakse oli pantu £2000, eli sen edestä vieraat sai juoda ilmaiseksi, ja loput maksettiin sitten itse. Aika hyvä kompromissi! Tykkään myös tuosta päiväjuhla-iltajuhla-vierasjaottelusta, sillä tapaa ei tarvitse karsia porukkaa jos ei ole varaa maksaa kaikille sit down dinneriä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ootas vaan, mä olen varma että sun kaikki kaverit rupee menemään ryppäissä naimisiin ja sit niitä häitä onkin oikein olan takaa :D Näin olen ainakin kuullut että se tapahtuu ;)

      Toi olikin aika hyvä idea hääparilta pistää jo valmiiksi vähän rahaa baariin, toimi varmasti hyvin! Mä itse alkuun vierastin vähän tätä että osa vieraista kutsutaan koko päiväksi ja osa sitten illaksi, nyt tosin jo alan tottumaan ajatukseen ja toimiihan se ihan hyvin käytännössäkin. Tosin en tiedä miten itse toimisin jos olisi omat häät kyseessä...

      Poista
  5. Näyttää ihan täydellisiltä maalaishäiltä. Jännä kyllä, että siellä joku uskaltaa järkätä "ulkohäät", kun ei Suomessakaan varmaan kukaan uskaltaisi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ulkohäät on kyllä ihana idea mutta noikin olisi ollut varmasti ihan erilaiset tunnelmaltaan jos vettä olisi tullut kaatamalla. Kaikkien olisi ollut pakko olla markiisin alla koko ajan ja nyt todella osa viehätyksestä tuli juuri siitä että pystyi tepastelemaan myös pellolla...

      Poista
  6. Rakastan käydä häissä, vaikka itselleni en häitä sitten halunnutkaan ollenkaan. Mutta jos jotain häitä olisin viettänyt, olisi se voinut olla juuri tuollaista! Täydelliset puitteet ja upean näköistä! Tosin sateen sattuessa olisi saattanut olla tunnelmakin hieman toinen... mutta onneksi ilta oli noin kaunis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haat on kylla kivoja juhlia ja niissa on kiva olla vieraana ja vain nauttia tunnelmasta! Voisin itsekin kuvitella viettavani tallaisia haita - kauniit, rennot ja leppoisat juhlat tunnelmaltaan!

      Poista

Kiva kun kommentoit!