sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Lauantai-päivä Lauran kanssa

Viimeksi tein tälläisen "päivä kanssani" tyyppisen postauksen arkipäivästäni joka oli luonnollisesti aika tylsä - herää, mene töihin,tule kotiin, nukkumaan. Ajattelinkin tehdä siis toisen tälläisen postauksen mutta tällä kertaa eilisestä lauantai-päivästäni, joka oli edes vähän jännempi :) Näitä on mun mielestä aina hauska lukea ulkosuomalaisten blogeista ja nähdä millaista se arki siellä asuinmaassa on.

8.30/ Herään pikkuhiljaa vaikka ensimmäisen kerran heräsin kunnolta jo seiskalta mutta ummistin silmät uudestaan. En jaksa kuitenkaan vielä ihan nousta sängystä vaan jään loikoilemaan ja lukemaan kirjaa. Tsekkaan säätilanteen kurkistamalla ikkunasta ulos ja totean että voidaan onneksi varmasti lähteä golffailemaan myöhemmin koska vielä ei sada.


9.15/ Saan vihdoin itseni revittyä sängystä ylös ja suihkun kautta lähden tekemään aamupalaa itselleni ja poikaystävälle. Ruokatilanne on vähän köyhä mutta kanamunia onneksi löytyy vielä joten valmistan meille omeletit.


9.30/ Aika istua yhdessä aamiaispöytään. Mietitään samalla mitä tehtäisiin tänään ja mitä halutaan syödä illalliseksi. Todetaan että kaupassa on pakko käydä vaikka inhoankin ruokakaupassa käyntiä lauantaisin. Samalla vähän suunnitellaan tulevaa Suomen lomaa koska vihdoin saatiin aikaiseksi ostettua lentoliput.


10.00/ Aamiaisen jälkeen otan rauhallisesti ja löhöilen sohvalla. Valmistin meille jääkahvit ja samalla katselen telkkaria. Avaan koneen ja lueskelen blogeja, katselen Facebookia ja sähköposteja. Totean että jääkahvi reseptiä on vielä pakko kehittää paremmaksi.


12.00/ Päästään talosta ulos ja lähdetään pelaamaan golfia. Luonnollisesti kun päästään autolle alkoi sataamaan mutta päätettiin silti mennä pelaamaan. Mentiin läheiselle ns. "pitch & putt" kentälle jossa kaikki väylät on par 3, eli todella lyhyitä. Hyvää harjoitusta mun lähipeliin ja kiva aloitus taas kaudelle koska en ole pelannut golfia pitkään aikaan. Oli hyvä aloittaa vähän kevyemmin. Peli kulki ihan kivasti ja oli todella mukava taas päästä pelaamaan golfia.


14.30/ Valmiita golfkentältä ja lähdetään käymään kaupassa. Ekaksi ajateltiin käydä vaan kaupassa pikaisesti ja ostaa välttämättömyydet mutta todettiin että samalla tässä voidaan ostaa koko viikon ruokaostokset. Meillä saattaa joskus mennä kaupassa aika pitkäänkin koska minä unohdun haahuilemaan supermarketin käytäville ja ihmettelemään kaikki kivoja ruokatuotteita (käykö kellään muulla näin?) ja sit toisen puolen ajasta menee poikaystävän ja kärryjen etsimiseen. Jos ei olla tehty kauppalistaa mietitään myös ruokakaupassa tarkasti että mitä tarvitaan ja mitä me syödään illalliseksi viikon jokaisena päivänä.


15.45/ Takaisin kotona. Minä siivoan keittiötä ja poikaystävä purkaa kauppakassit. Nälkä on jo huutava mutta päätettiin tehdä vähän tsatsikia alkuun ja pilkkoa porkkanoita jotta voidaan syödä illallista vähän myöhemmin. On myös englantilaisittain "Pimm's o'clock", joten nautitaan yhdet Pimmsit ja molemmat jatkaa sohvalla löhöilyä.


17.30/ Rupean tekemään illallista. Olin aikaisemmin aamulla ottanut meidän itsetekemät jämä pitsataikinat sulamaan pakkasesta ja siitä riittikin hyvin ainekset kahteen pitsaan. Olen löytänyt yhden superhyvän pitsataikinareseptin ja sitä hyödennetäänkin tasaisin väliajoin. Tällä kertaa pitsoihin tuli punaista pestoa pohjalle, vähän sipulirenkeitä, pepperonia ja mozzarellaa. Poikaystävän pizzaan tuli lisäksi vielä sieniä ja sit tietysti vielä yrttejä meidän omasta yrttipuutarhasta.

18.00/ Dinner time! Meillä on semmoinen sääntö että illallinen syödään aina ruokapöydän ääressä jotta voidaan keskustella päivän tapahtumista ja saada hetki yhteistä aikaa. Yleensä arki-iltaisin tämä on erityisen kiva tapa pitkien työpäivien jälkeen. Tähän sääntöön on kuitenkin pari poikkeusta, illallinen syödään sohvalla: jos illalliseksi on nachoja (koska niitä ei nyt vaan sovi syödä ruokapöydän ääressä) tai jos telkkarissa on meneillään yksi seuraavista urheilutapahtumista: a) jääkiekon MM-kisat, Suomen peli, b) futiksen MM-kisat tai c) tärkeä peli Wimbledonissa. Tämän pitkän sepustuksen päätteeksi voitte arvata että pizzat vedettiin sohvalta käsin samalla kun katseltiin Brasilian peliä. Peli olikin superjännä ja telkkarin ääreen liimauduttiin loppuillaksi.


20.00/ Peli vihdoin loppu ja aika lähteä kaverin tupareihin. Voin kertoa ettei olisi enää yhtään huvittanut lähteä minnekään mutta ei muuta kuin taksia soittamaan ja bileisiin lähtemään. Ihan kiva että tuli mentyä, oli mukava ilta loppuenlopuksi.

00.30/ Takaisin kotona ja kaatuminen suoraan sänkyyn, olin ihan superväsynyt.

Sellainen päivä oli siis täällä eilen!

12 kommenttia:

  1. Jee, arkipäivä-postaus! :-)

    Mä olen muuten samanlainen ruokakaupassa "jumittaja" ja vaikka seuraisin orjallisesti ostoslistaa, niin silti tulee välillä jäätyä sinne hyllyjen väliin pohdiskelemaan. :D Samoin törmään melkein joka kauppareissulla johonkin uuteen tai kiinnostavaan tuotteeseen, vaikka olen jo melkein vuoden asunut Belgiassa. Mies ei jostain syystä arvosta.. ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, kiva kuulla että jollain muullakin on sama "ongelma" :D Mä kanssa vieläkin bongailen vaikka mitä uusia mielenkiintoisia tuotteita ja se todella johtaa jumittamiseen. Ymmärrän kyllä hyvin että niihin hyllyjen väliin jumahtaa Belgiassa, siellä oli aina vaikka mitä kivoja ruokajuttuja!

      Poista
  2. Hauska :) Teidän omeletit näyttää tosi hyviltä!

    VastaaPoista
  3. Mulla on ihan sama juttu kun käydään isoissa ruokakaupoissa! Etenkin leipomistarvikehyllyä on kiva jäädä tutkimaan. Tosin nyt ollaan siirrytty tilaamaan viikon isot ostokset kotiinkuljetuksena Tescosta, tosi kätsyä kun yhdellä tai kahdella punnalla saa tavarat tuotua suoraan keittiöön - etenkin näin ilman autoa, vartin kävelymatkan päässä isosta kaupasta ja 4. kerroksessa ilman hissiä :D
    Oot kyllä onnekas kun voitte yhdessä sopia mitä teillä syödään, mun poikaystävän ainoa apu on "ei mulla oo väliä, syödään ihan mitä sä haluut", mikä ei auta yhtään jos en keksi mitään. Jos oikeen painostaa saa vastaukseksi enintään "fish fingers and chips" tai "beans on toast" (tota tokaa mä en edes lue ruoaksi). Että näin meillä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mäkin jumahdan erityisen pitkäksi aikaa leipomishyllyjen väliin! Sieltä löytyy aina vaikka mitä kivoja juttuja! Toi kotiinkuljetus on kyllä huippu kätevä systeemi varsinkin jos ei ole autoa, varmasti sitä itsekin käyttäisin ellei poikaystävällä olisi autoa...
      Haha, meillä menee niin päin et poikaystävä kokkaa yleensä illalliset ja minä tarjoan mielipiteeni mitä haluaisin syödä viikon aikana :D Mut joo, välillä on kyllä hankala keksiä mitä sitä söisi koko viikon aikana...Olen kyllä samaa mieltä että en ehkä itse laskisi beans on toast illalliseksi :D

      Poista
  4. Tallaset postaukset on kivoja, koska tarkemmista yksityiskohdista juuri huomaa erot omaan arkeen ja viikonloppuun. Esimerkiksi nuo erittain paljon aikaisemmat ajat missa tahansa asiassa ja kaupassa muoviin pakatut vihannekset ja hedelmat, jotka olin jo unohtanut. Taalla ostaisin vaan hatatapauksessa supermarketista tuoretavaraa, muuten aina vihanneskauppiaalta irtona.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan oikeassa kyllä olet että näistä jutuista huomaa ehkä selkeämmin miten arjet eroaa toisistaan maista riippuen - itselle kun ne tietyt arjen jutut ovat täysin itsestäänselvyyksiä ettei niitä tule edes ajateltua (esim. juuri tuo vihannesjuttu).

      Poista
  5. Näitä "päivä kuvina" on tosiaan kiva lukea muiden ulkosuomalaisten näkökulmasta, vaikka onhan se arki sitä arkea ihan ulkomaillakin, munkin arkipäivät kuvina olisi tyyliin: herää, mene töihin, tule kotiin, syö ja mene nukkumaan. :D Niin ja olen monen muun tavoin tuollainen ruokakauppahaahuilija, tai oikeastaan näin käy vähän joka kaupassa, oli kyseessä sitten kosmetiikkaliike, luontaistuotekauppa, apteekki ja mitä näitä nyt on! Poikaystävä sitten aina tuijottaa kovin tuiman näköisesti jostain hyllyjen välistä, että voidaanko hei mennä jo :D Ihana tuo pizzalautanen, kelpaisi mullekin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, arki on kyllä niin arkea, mutta siitäkin on välillä kiva lukea!
      Haha, hyvä kuulla että täältä löytyy muitakin haahuilijoita, mäkin jään yleensä kosmetiikkaliikkeisiin pyörimään ja ihmettelemään ties mitä ryppyvoiteita vaikka kuinka pitkäksi aikaa :) Mua aina käy sääliksi oma poikaystävä kun jätän hänet todella usein tekemään niitä ostoksia, lähden hakemaan jotain tiettyä ruoka-ainetta mitä tarvitaan ja sit eksyn sille tielle kun jään ihmettelemään muita juttuja...

      Poista
  6. Vau, ihanan näköistä pizzaa! Meilläkin oli pizzapäivä ihan vasta, mutta vois olla varmaan kohta taas..Kiva arkipostaus, näitä on tosiaan kiva lukea :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä näitä pizzapäiviä sattuu ehkä vähän turhankin usein, mutta kotona tehdyt pizzat on vaan niin hyviä!

      Poista

Kiva kun kommentoit!