sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Picnic in Calke Abbey

Hallelujah, kesä on virallisesti täällä! Ja ennenkaikkea tänään oli aivan upea keli. Vihdoin, viikon sadekauden jälkeen aurinko näytti naamansa. Nykyään yleensä herään automaattisesti viimeistään kasilta viikonloppuisinkin ja auta armias kun tänään avasin silmäni niin johan tuli tähänkin kroppaan liikettä. Rykäisin verhot syrjään sellaisella vauhdilla että poikaystävä ihmetteli mitä tapahtuu. "Nyt ylös, ulkona paistaa aurinko!". Tämän jälkeen lähdin keittiöön puuhailemaan ja kymmeneltä olin väsännyt meille karkkipiirakan ja tomaattisalsa-salaatit. Edellisenä iltana olin tehnyt jo suolaisen piirakan koska vähän enteiltiin että tänään olisi hyvä keli. Eikun piknik-kamat kassiin ja menoksi!

Paikaksi valikoitu tälläkin kertaa National Trust kohde, nimittäin Calke Abbey, joka sijaitsee n.20 min ajomatkan päästä meiltä. Kyseessä on ns. estate-kohde, eli iso päätalo ja paljon maata ympärillä. Tosin Calke Abbey on siitä erityinen että se on jätetty siihen kuntoon jolloin se aikoinaan tuli National Trustille, ja sitä vaan ylläpidetään eikä edes yritetä kunnostaa. Maata ympärillä oli ihan järkyttävästi joten oli aika helppoa löytää hyvä piknik-paikka.



Calke Abbey ja sen ympäristö on todella kauniita, me kierreltiin ensin tiluksia ympäriinsä kunnes asetuttiin juuri passelin näköiseen piknik-paikkaan keskellä peltoa. Se oli lammasvapaa paikka silloin kun siihen istahdettiin mutta otin pienet päiväunet ja heräsin ihan korvanjuuresta kantautuvaan määkintään. Lampaat oli päässeet hiljaa hiipimään ihan meidän lähellä ja karitsat oli uteliaana tutkimassa että mitä me tehtiin keskellä HEIDÄN peltoa!

Sieltä löytyy myös jumalattoman suuri aidattu alue peuroille jotka kuitenkin nyt olivat ystävällisesti tulleet aidan viereen jotta mekin heitä nähtiin.




Löydettiin juuri sopiva piknik-paikka pellon keskeltä josta oli kivat näkymät myös itse Calke Abbeylle. Siihen sitten jämähdettiinkin varmaan ainakin viideksi tunniksi. Piknikin jälkeen olo oli niin täysi että otin todella pienet nokkaunet, poikaystävästä kun seuraa ei ole, hän on täysin uppoutunut Game of Thrones-kirjoihin ja meidän keskustelut elää nykyään tasolla "luen vaan tämän kappaleen loppuun". Mikään ei ole tosin parempaa kun nukahtaa auringonpaisteeseen, kevyeen tuulenvireeseen ja ja ihanaan hiljaisuuteen. Ja bonuksena lampaiden hajuun.



Olin aika ylpeä meidän piknik tarjoiluista, kaikkien perinteisten kaupasta ostettujen oliivien, hummuksen ja mustikoiden lisäksi olin todella leiponut superhelpon piirakan ja tehnyt vielä tomaattichili-salaattia. Sen lisäksi otettiin mukaan superhyvät jämäjuustot jotka oltiin jo ostettu (ja osittain tuhottu) edellisiltana. Oli sen verran tukeva lounas että todella tuon jälkeen hieman väsytti.




Tälläisistä jutuista on kesäpäivät tehty, nyt tuntuu että kesäkausi on kunnolla avattu! Noh, huomiseksi onkin taas ennustettu sadetta jonka pitäisi jatkua koko viikon...


17 kommenttia:

  1. Tosi herkullisen näköiset eväät; kyllä noilla kelpaisi itsekin viettää päivää lampaiden kanssa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä kiva päivä ja mikäs siinä lampaiden kanssa sopuisasti pikniköiden :) Tosin ne lähestyi meidän piknik-koria selvästi pahat mielessä :D

      Poista
  2. Aivan ihania kuvia taas! Eiko olekin kiva, kun on kaunis saa? Siita saa niin paljon extra energiaa. Oikein hyvaa viikkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nina! Ja ehdottomasti, heti mieli kohenee ihan hurjasti kun ulkona on upea keli, eilisestä sai ihanasti energiiaa uuteen työviikkoon! Ja kiitos, samoin myös sinne!

      Poista
  3. Kuulostaa ihan täydelliseltä kesäpäivältä.. täälläkin satoi koko viikon, mutta sunnuntai oli aurinkoinen. Aika samalla kaavalla mennään siis :) Helteitä saa näköjään kuitenkin vielä odotella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, ja unohdin kysyä, että mikä on karkkipiirakka? :D

      Poista
    2. Samperi, saisi kyllä kunnon kesäkelit saapui niin sinne kuin myös tänne! Suomennos oli vähän huono, mutta siis englanniksi se kulki nimellä candy pie :) Oreo-digestive pohja, päällä pilkottuja mars-patukoita ja päälle vielä kerros nutella, tuorejuusto sekoitusta....super makeaa mutta kieltämättä aika hyvää!

      Poista
    3. Oho, kuulostaa aikamoiselta pommilta :P

      Poista
  4. Hahhaa kuulostat ihan minulta tuosa tekstin alkupäässä! Herään luonnollisesti melko aikaisin ja heti jo raottelen verhoja ja herättelen poikaystävää, että ylös jo, upea sää :D Ihanat piknikeväät, kelpaisi mullekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, mahtaa poikaystävät arvostaa tätä aamuvirkkuilua :D Mutta se tulee varmasti suomalaisesta kasvatuksesta, että auta armias jos ulkona on kiva keli niin ulos on pakko päästä!

      Poista
  5. Vau minkä näköistä! Ja hei kiitos inspiraatiosta! Tänne on nimittäin luvattu viikonlopuksi aurinkoa ja hellettä, ja kaverit ovat tulossa kylään, joten taidankin perjantaina minäkin vääntää kasaan piirakan viikonlopun pikniksuunnitelmia edistämään. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että pystyin inspiroimaan ja oih, kuulostaa hyvältä suunnitelmalta! Voin suositella lämpimästi tätä piirakkareseptiä joka on supernopea tehdä: http://www.thelondoner.me/2014/04/tommy-tart.html

      Poista
    2. Kiitti! Kerropa vielä, mitä tuo Boursin on ja millä sen voisi korvata...?

      Poista
    3. Boursin on siis sellaista tosi kermasta tuorejuustoa (ma kaytin valkosipuliyrttia), tosin voisin kuvitella etta sita loytyisi Luxembourgista koska se on muistaakseni ranskalainen merkki ja ainakin Belgiassa se oli tosi suosittua. Googlasin kuvan jos se auttaisi etsinnoissa:
      http://www.finecooking.com/item/5108/boursin-cheese

      Poista
    4. Löytyi Boursinia ihan helposti kaupasta, en vaan ollut aiemmin tajunnut mistä oli kyse ja siten jäänyt rekisterin ulkopuolelle. :) Piirakka oli hyvää, mutta koska muistin tehdä sen vasta samana aamuna, se ei ehtinyt jähmettyä ennen mukaan pakkaamista. Eipä haitannut, syötiin se sitten iltapäivällä motarin vierustaisella piknikalueella jossain Saksassa. ;)

      Poista
  6. Haluan tuollaisen piknik korin... :)

    Ja nuo National Trustin kohteet ovat yleensä upeita, kuten näytti olevan tämäkin. Viiden tunnin piknik ei ole lainkaan huono saavutus! Toivottavasti kesäkelit jatkuvat siellä, Norjassa oli helle kun sieltä lähdin, ja Suomen säästäkään ei voi nyt valittaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, tämä piknik-kori on kyllä ollut mielettömän kätevä ja kivan tyylikäskin :)

      Kelit on täällä päin ollut huononpaakin huonommat mutta toivon mukaan ne vielä tästä paranisi, vielä on monta National Trust-kohdetta ja piknik-paikkaa koluamatta!

      Poista

Kiva kun kommentoit!