torstai 25. syyskuuta 2014

Kevyt sunnuntaikävely upeissa maisemissa/ Longshaw

Kuten kerroin edellisessä postauksessa, poikaystävän vanhemmat olivat täällä viikonloppuna käymässä ja sunnuntaina halusimmekin vierailla jossain uudessa paikassa - paikassa joka olisi siis uusi niin meille kuin heillekin. 

Päädyimmekin sitten pienen googlettelun jälkeen lähtemään kohti Longshaw & Eastern Moors aluetta joka on iso National Trustin koordinoima maapläntti aika pohjoisessa osassa Peak Districtiä. Olemme yleensä käyneet vain kohteissa jotka ovat Peak Districtin eteläisessä osassa joten nyt halusimme lähteä hieman enemmän kohti pohjoista, jo ihan senkin takia koska maisemat ovat hyvin erilaiset etelän ja pohjoisen osalta. Poikaystävä bongasi sellaisen 10 km kävelyreitin joka kiemurteli tuon ylängön/kangasnummen (en ole varma mikä on paras suomennos sanalle Moor) päällä ja todettiin sen olevan juuri passeli koska siellä pystyi pitämään koiraa vapaata ja puolestavälistä matkaa sanottiin löytyvän pubi!

Oli kyllä ihan mielettömän upeat maisemat kun päästiin vihdoin paikan päälle, meiltä nimittäin ajoi sellaisen reippaan tunnin kävelyreitin aloituskohtaan. Ylängön päältä näkyi hienosti takaisin alas laaksoihin ja maisemat oli jotenkin karun hienoja. Ja mahtava aloitus kävelyretkellä tuli kun ensimmäisen 10 minuutin aikana bongattiin kaksi todella isoa peuralaumaa ylhäällä nummilla. Ne olivat todella kaukana kyllä ja poikaystävän kameran kunnon linssikään ei riittänyt kuvaamaan kuin vaan ääriviivat upeasta uros peurasta jonka sarvet yli todella massiiviset! Oli hienoa nähdä peurat luonnontilassa nummilla vaikka ne kaukana olikin (tarkkasilmäiset saattavat bongata sarvipään allaolevasta kuvasta).


Koko pointti meni kyllä vähän tästä aktiivisesta kävelylenkistä kun pysähdyttiin puolivälin kohdalla todella siihen tauko-pubiin :). Olen varmasti monta kertaa maininnut että rakastan brittiläistä pubikulttuuria ja kuinka pubeihin toivotetaan tervetulleeksi niin ne pienemmät perheen jäsenet kuin myös karvaiset. Koirat sai tännekin pubiin ottaa sisälle joten me lämmiteltiin ihanan pubin sisätiloissan ja tilattiin fish & chips lounaaksi. Yksi pieni siideri kyytipojaksi ja olisi tehnyt mieli sanoa miehille että kävelkää te se 5 km takaisin autolle ja tulkaa hakemaan meidät pois täältä pubista! Mutta reippaasti ne rämmittiin takaisin ulkoilmaan ja onneksi tehtiin se koska se toisen 5 km ajan maisemat olivat vielä upeammat. Varsinkin koska sää oli selvennyt hieman ja todistettiin todella kaunis auringonlasku ylänköjen yli.

Maisemat olivat ihan mielettömät ja kun vielä aurinko laski niin eihän siinä voinut kuin ihastuksesta huokailla. Upea hetki. Ja selvästi erittäin suosittu alue paikallisten keskuudessa koska tältä alueelta löytyi niin kiipeilijöitä (näytti hurjalta), valokuvaajia tripodeineen, söpöjä pareja kuin myös nuorisojoukkoja nauttimassa illasta. Nyt tulee vähän kuvalatausta mutta monet näistä onnistui mielestäni niin hyvin!
Kuten sanottu, auringonlasku oli aivan upea ja autolle kävellessä en voinut olla ottamatta kuvaa näiden neljän nuoren siluetista. He olivat tulleet nauttimaan aurinkoisesta sunnuntai-illasta kavereiden kesken.Ja vielä viimeisenä oli pakko esittää rakkautta tätä ihanaa paikkaa kohtaa - upea päivä takana!

6 kommenttia:

 1. Oi että, miten makeita kuvia! Toi pubi-idea on kyllä hyvä (ja petollinen); luulen että meilläkin mies olisi huomattavasti helpompi saada patikkaretkelle, jos luvassa olisi moinen puolimatkan krouvi... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Terhi! Ja jeps, toi puolivalistoppi oli kieltamatta aika hyva, ei tullut vahingossakaan nalka tai rupenut huikomaan :D

   Poista
 2. Ihanan tunnelmallisia kuvia! Ja kauniit on maisematkin. Pubikulttuuri on kyllä ihana asia Briteissä, se ei ole oikein oikeaoppisesti tänne asti levinnyt. Niin ja ihana koirakaverikin teillä matkassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annika! Pubit on ihan parhaita paikkoja kyllä - sellaisia rennon konstailettomia jonne voi hyvin mennä päivällä ilman että kukaan katsoo kieroon!

   Poista
 3. Näyttää ihanalta, tosi kivoja kuvia. Meidän pitää tulla pian käymään! Täällä meni kaunis, aurinkoinen viikonloppu IKEAssa ja muissa huonekalukaupoissa kiertäessä.. hehe.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän pitää kyllä tulla ehdottomasti käymään heti kun vaan ehditte! Mä lupaan näyttää kaikista kivoimmat paikat :D

   Poista

Kiva kun kommentoit!