maanantai 15. joulukuuta 2014

Joulun juhlintaa

Mennyt viikonloppu oli hyvin juhlinnan täyteinen. Perjantaina oli nimittäin poikaystäväni työn pikkujoulut, jotka oli astetta fiinimmät black tie- pukukoodilla. Lauantai toivuttiinkin niistä ja sunnuntaina taas juhlittiin keskenämme jo joulua näin hieman etukäteen.

Perjantai-ilta oli todella hauska - vietetiin todella poikaystävän työpaikan pikkujouluja Derbyn krikettiklubilla joka oli koristeltu todella kauniisti ja jouluisasti. Ja täytyy myöntää että oli ihan kiva vetää ykköset päälle taas vaihteeksi, varsinkin kun olin vielä löytänyt uuden super nätin mekon TKMaxista huikealla alennuksella.

Täällä monesti isot hotellit tai tapahtumakeskukset järjestää ns. yhteisiä pikkujoulujuhlintoja eli kokoaa saman katon alle monet eri yritykset ja täten tarjoaa heille ruuat ja baarin. Näissäkin juhlissa mentiin tällä tavalla eli meille oli varattu pöydät ns. omalle porukalle mutta muuten paikalla oli myös sitten muiden yrityksien henkilökuntaa. Kuten sanottua, ilta oli todella hauska, ruoka hyvää, seura mainiota ja bileiden loputtua jatkettiin vielä keskustan baareihin ennenkuin kivuttiin kotiin aamuyöstä. Viimeinen baari jossa oltiin oli jo ihan kodin lähellä ja normaalisti matka olisi ehkä n. 5 min kävellen joten päätettiin luonnollisesti kävellä eikä ottaa taksia. Huono päätös koska en ottanut huomioon että siinä vaiheessa iltaa mun varpaat oli jo ihan tohjona korkkareilla kävelystä ja kävelin sellaista etanan tuntivauhtia että matkaan hujahti puoli tuntia. Okei, saatettiin myös koukkasta chip shopin kautta mikä ei auttanut asiaa....Sunnuntaiksi oltiin taas kaavailtu meidän yhteinen joulunvietto. Kuten aikaisempinakin jouluina, myös tänä vuonna menemme molemmat omiin koteihimme viettämään joulua perheen kesken joten päätettiin organisoida "meidän oma joulu" tälleen rutkasti etukäteen. Joillekin se tuntuu olevan taas ihmeellisen iso kysymys ettei me vietetä joulua yhdessä, mutta eihän se minua hetkauta. Minä haluan viettää jouluni Suomessa perheen kanssa ja poikaystäväni sen Skotlannissa oman perheensä kanssa. Minä en näe siinä mitään ihmeellistä, vaikka me tunnutaankin olevan poikkeus valtavirrasta tällä perinteellä. Ehkä me joskus tulevaisuudessa ollaan valmiita viettämään joulua yhdessä mutta toiselle ihan vääränä päivänä ;)

Kuitenkin, meillä oli super kiva jouluinen päivä, päätettiin tehdä kaikkea kivaa ja vain jouluisia juttuja. Kävimmekin siis ensiksi ihastelemassa joulukoristeluita Kedleston Hallissa joka on lähellämme sijaitseva National Trust-paikka. Koko tila oli koristeltu upeasti ja siinä on vaan jotain maagista kun pääsee kiertelemään tuollaisessa paikassa ihastellen joulukoristeluita samalla kun kuoro laulaa taustalla joululauluja.

Iltapäivällä kävimme taas Derbyn katedraalissa kuuntelemassa ja laulelemassa joululauluja - täytyy myöntää että joulufiilis kohosi eilen kyllä ihan huippulukemiin. Illalla leivoimmekin pipareita koko komppanialle. Etsin nimittäin taas netistä reseptin piparitaikinaa varten enkä sen kummemin lukenut ohjeita vaan aloin vaan samantien mittaamaan aineksia kulhoon. Siinä vaiheessa kun iskin kokonaisen 250 g voipaketin kattilaan aloin hieman katselemaan muitakin ainesmääriä ja totesin että tätä piparitaikinaa tulee sitten massoittain. Noh, nyt on pipareita sitten tarjolla hetkeksi!

Kokattiin sen lisäksi maittava jouluillallinen meille ja vielä vaihdettiin lahjat keskenämme. Sain poikaystävältä ihania lahjoja mutta yksi niistä nousi ylitse muiden. Ja tämä on varma merkki että alan lähestyä jotain ihme keski-ikää kun innostuin tästä niin paljon. Olen nimittäin jo kauan aikaa sanonut kuinka haluaisin meille sellaisen oikein kunnon "hotellimaisen" untuvatakin ja sellaisenhan poikaystävä oli mennyt sitten ostamaan. Se on aivan ihana, juuri täydellisen muhkea ja olo on kuin hotellin lakanoissa nukkuisi. Ainut vaan että sieltä peiton alta oli todella hankala kömpiä ylös tänä aamuna kun olo oli niin mahtava! Hahaa, voin vaan kuvitella että mun innostus olisi ollut aika laimeata jos 18-vuotiaana olisin saanut untuvatäkin mutta nyt vaan hyppelin ympäri asuntoa ja menin heti petaamaan sänkyä. Kyllä poikaystävä taitaa tietää missä mun prioriteetit makaa - nukkumisessa nimittäin! Sanoisin että oikein loistava joulu siis näin yli viikkoa ennen varsinaista päivää!

Joulun aamupala
Nyt onkin töitä enää jäljellä kaksi päivää kunnes suuntaan torstaina kohti Suomea ja kotia! Hurjan pitkä loma onkin edessä, mutta sehän on vain kivaa, jaksaa sitten taas koko kevään ilman lomaa!

6 kommenttia:

 1. Ihana jouluinen postaus :) Tervetuloa Suomeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen niin joulufiiliksissä että tuntuu siltä että kaikki postaukset on vaan joulua täynnä :) Ja kiitoksia, innolla odotan että pääsen kotiin!

   Poista
 2. Oottepas kaunis pari :) Vietä ihana joulu Suomessa - itse juhlistan sitä tänä vuonna rauhallisesti täällä Brumissa. Näkyillään ensi vuoden puolella ja tekaistaan ne treffit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Riina! Ja ihanaa joulua sinne Birminghamiin ja jeps, ollaan yhteydessä ensi vuoden puolella treffeistä!

   Poista
 3. Kuulostaa ihanan tunnelmalliselta! Ja upea tuo sun pikkujouluasu, minäkin tahtoisin syyn pukea jotain vastaavaa päälle!

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!