lauantai 26. joulukuuta 2015

Ihana joulu



No niin, joulu alkaa kohta olemaan taputeltu. Tai ainakin meidän taloudessa! Meillä ne tärkeät päivät on tietysti jouluaatto ja joulupäivä mutta tapanina alkaa olemaan olo jo sellainen, että voisi tehdä muutakin vain kuin relata ja syödä! Ja tulla vaikka tänne blogiinkin kurkkailemaan! Toisin sanoen tulee siis jo vähän levoton olo ja sellainen että on pakko tehdä jotakin! Vaikka sanonkin näin, niin ollaan me silti otettu aika rennosti tänäänkin vielä...Katsottu lähinnä leffoja, luettu kirjoja ja otettu päikkärit (päikkäreiden ottaminen on niin luksusta, miksi niitä ei voisi ottaa useammin?). 

Jouluaatto meillä meni perinteikkäiseen tapaan kotona: syötiin hyvin, jaettiin lahjoja, nautittiin perheen keskeisestä ajasta ja käytiin joulukirkossa. Sen verran piti täksi vuoksi perinteitä muuttaa että jouduttiin vaihtamaan kirkkoa. Nimittäin meidän paikallinen kirkko jossa ollaan aina käyty joulukirkossa on tällä hetkellä remontissa (ja valmistuu juuri sopivasti ennen meidän häitä!) joten me päätimme lähteä kaupunkiin asti ja mennä jouluhartaukseen Tuomiokirkkoon. Kirkosta poistuessa, oli kaikki kaupungin jouluvalot syttyneet ja voi että, Helsinki näytti erityisen upealta joulukoristeessaan! Siinä kun Kämpin jouluvaloja katselin, olisin voinut melkein kuvitella olevani jossa maailman suurkaupungissa. Eli vaikka tuntuikin omituiselta lähteä kaupunkiin saakka ajelemaan jouluaattona niin oli silti ihan kiva kokea jouluhartaus myös Tuomiokirkossa. 






Äidin johdolla valmisteltiin ihan supermaukkaat jouluruuat taas. Koska me oltiin ihan oman perheen kesken tämä vuosi, skipattiin suurin osa perinteisistä jouluruuista ja tehtiin ihan mielettömän hyviä vaihtoehtoja - alkuruuaksi maailman parasta jääkellarin lohta ja pääruuaksi maukasta saksanhirveä. Toimi mielestäni enemmän kuin hyvin joulupöydässä!




Meidän perheessä se on meidän Marski joka on innoissammissaan joululahjoista! Se ei millään malttaisi odottaa ja repii aina omat lahjapakettinsa auki sellaisella voimalla että ihan heikompia hirvittää. Marskille paketoidaan aina pari nakkia omaan paketteihinsa ja sitten tyyppi saa aina valikoiman pehmoleluja joita se sitten heittää ympäri taloa loppuillan ajan. Tänä jouluna Marski sai kaksi aivan järkyttävän kokoista pehmolelua Ikeasta ja voi että sitä riemun määrää! Se on vaan maailman suloisin tyyppi lahjojensa kera! 





Joulupäivä on aina pyjamapäivä ja tätä tiukkaa sääntöä ei ikinä saa rikkoa! Silloin chillataan pyjamassa koko päivä, pelataan lautapelejä, luetaan kirjoja ja katsellaan klassikkoleffoja, kuten Sound of Musicia! Marski osaa ehkä meidän perheestä tämän rentoutumisen taidon kaikista parhaiten! Ainut asennot mitä koirasta tallentui kameralle oli löhöäminen....





Oli aivan ihana joulu taasen kerran, nyt seuraavaksi otettiinkin sitten suunta kohti Uutta Vuotta jo!

P.S. Voih että olen fiiliksissä äidin aivan mahtavasta Olympuksen kamerasta, tälläinen täytyy jossain vaiheessa saada itsellenekin!

2 kommenttia:

  1. Ihanan kuuloinen joulu teillä tosiaan on ollut ja kauniit kattaukset! Jouluruoan epäystävänä peukku myös vaihtoehtoisille tarjottaville. Huippua, että Marski osaa ottaa ilon irti myös pyjamapäivistä. Meidän nelijalkaiset ei oikein arvosta niitä... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elina! Äiti osaa aina laittaa ruokapöydä niin nätisti! Haha, meidän Marski alkaa olemaan jo hieman vanhemmanpuoleinen ja se on alkanut arvostamaan ihan eri tavalla jo sohvaperunailua :D Ja täällä maalla asuessa on se hyvä puoli että vaikka koira tietty lenkitettiinkin niin sekin tehtiin pyjamahouisuissa :)

      Poista

Kiva kun kommentoit!