maanantai 4. tammikuuta 2016

Ihana, rento lomaVoi että tämä joululoma on ollut ihan mielettömän rento. Tuntuu etten ole tehnyt mitään järkevää ja se taisi olla juuri se tarkoituskin. Nimittäin olo on totaalisen rento ja mieli niin nollaantunut että hyvillä mielillä odotan jo innoissani normaali arkeen palaamista. 

Onhan tässä tullut kuitenkin tehtyä vaikka mitä - vietetty joulua ja uutta vuotta, järjestetty ne hyvät uuden vuoden kekkerit, nähty kavereita ja muita tuttuja ja yritelty vähän organisoida tapaamisia häiden osalta. Kaikki päivät jolloin ei ole tarvinnut liikkua minnekään ihmisten ilmoille olen taas nauttinut kotona oleilusta koiran ja perheen kera, korkeintaan käyden koiran kanssa lenkillä ihanissa maalaismaisemissa.

Varmasti moni ulkosuomalainen samaistuu siihen fiilikseen kuinka Suomi-lomat on yleensä sellaista "suorittamista", eli kuinka käytössä on vain lyhyt ja rajoitettu aika ja sinä aikana pitäisi nähdä perhettä ja ystäviä, kokea ja tehdä juttuja. Minä ainakin myönnän että kesälomat on erityisesti pitkälti tälläisiä lomia. Varsinkin jos sattuu olemaan hyvät ilmat niin loma menee vain viuhataen ohi kun juostaan paikasta toiseen (vaikka ne olisi kivoja paikkoja). Jos mies on mukana niin silloin entistä enemmän kun yritän näyttää hänellä kaikki merkittävät kivet ja kannot mitä tyyppi ei ole saattanut vielä nähdä. Vaikka en näitä ihania kesälomia vaihtaisi mihinkään niin olihan se välillä ihan kiva ottaa edes hieman rennommin. Joululomat on siinä mielessä kivoja, että jo se joulu itsessään ns. "pakottaa" rauhoittumaan ja yleensä tulee levättyä väkisinkin ne joulunpyhät (varsinkin kun meillä aina joulu vietetään kotona).

Toisinsanoen siis tämä loma on ollut kaikkea mitä kaipasinkin juuri tähän väliin. Ja olen niin tyytyväinen että onni potkaisi ja näin vielä ihanan talviset lumimaisemat ennen kun lähden takaisin Britteihin! Täällä on niin kaunista juuri nyt!
10 kommenttia:

 1. Oi ihanaa lunta!! Me ei sitä valitettavasti nähty, vaikka oltiin kuitenkin teitä pohjoisemmassa!
  2014 Suomen reissu meilläkin oli kyllä sellaistakin suorittamista, mutta tällä kertaa olin päättänyt, etten suostu siihen ja ostin jopa 10 päivän salikortin, että sain vähän "omaa aikaa" sinne kaikkien kaveri/sukulaisvierailujen väliin. Vanhemmat ei tätä valitettavasti kyllä ymmärtänyt ja sanoi, että lomalla pitäisi relata, eikä suorittaa. Mutta kun mulle urheilu juuri on sitä "relaamista" (toisin kuin vaikkapa jatkuva alkoholin käyttö) ja se urheilu oli se asia, joka nimenomaan reissulla kivasti katkaisi sitä "suorittamista". Voin sanoa, että tän 2015 vuoden Suomiloman jälkeen olin paljon rentoutuneempi kuin 2014, jolloin en keskittynyt omaan hyvinvointiin vaan juhlin aika paljon ja valvoin myöhään jne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ihanaa että täällä on niin paljon lunta, tosin nyt alkaa jo olemaan aika kylmä kun pakkaset heiluu koko ajan -20 asteessa.

   Joo, toi on niin totta että sitä "omaa aikaa" ja rentoutumista pitää löytää silloinkin kun on kotona ja kaikki haluaa tavata yhtä aikaa. Mulle se oma aika taisi tulla siitä että sain vaan ihan löhötä kotona rauhassa katsellen telkkaria ja tehden ei mitään järkevää :D

   Mutta ihanaa että teillä oli rentouttava loma myös!

   Poista
 2. Sulla on kyllä aivan loistavat joulumaisemat siellä, harmi ettei ne tulleet pari päivää aiemmin :) Ihanaa, että oot pystynyt rentoutumaan ja lomailemaan ihan oikeasti. Sitten jaksaakin taas palata rutiiniin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Tosin nyt alkaa nämä pakkaset olemaan liian kovia mun makuun :D

   Poista
  2. Helsingissä oli alkuviikosta niin kylmä, että palasin ilomielin takaisin tänne hollantilaiseen tropiikkiin, jossa ei päivällä tarvitse edes hanskoja. :D Ihania kuvia kuitenkin, ja hyvä, että lunta tuli viimein eteläänkin! Ja hyvä, että oot saanut levätä. Joululoma on kyllä siihen tarkoitukseen juuri soppeli. :)

   Poista
  3. Haha, ja tämä kylmyys vaan jatkuu!!! Täytyy sanoa että minäkin palaan ihan mielelläni kohta Brittien lämpöön :D

   Joululomat on parhaita kun niistä tulee kunnon lepolomia!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Nyt täällä on kyllä todella kaunista! Mutta ihan järkyttävän kylmä kun joka päivä on ollut pakkasta noin -20 astetta!

   Poista
 4. Ihanan näköistä ja kuuloista :) Ottawassa oli lumeton joulu ja olin niin puulla päähän lyöty, että! En ole koskaan 29 vuoden aikana sellaista kokenut (edes silloin kuin asuin Edissä!). Tuli sitä lunta kuitenkin sitten heti joulun jälkeen onneksi!
  Ihanaa uutta vuotta ja arkeen paluuta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis täh? Miten on mahdollista että siellä ei ollut lunta jouluna?!?

   Ihanaa uutta vuotta myös sinne!

   Poista

Kiva kun kommentoit!