lauantai 30. tammikuuta 2016

Kuukausikatsaus: Tammikuu



Tammikuussa vietin aikaa...niin Suomessa, Briteissä kuin Etelä-Afrikassakin. Viikko Suomessa, viikko Etelä-Afrikassa ja lopun aikaa Briteissä. Toisinsanoen tammikuu meni tällä reseptillä niin nopeasti ohi etten ehtinyt murehtia kuinka paljon inhoankaan tammikuuta. 

Tammikuun paras uusi juttu oli...uusi harrastus! Aloitin nimittäin paikallisessa community collegessa savenvalantakurssin (äiti oli tukehtua nauruun kun kuuli tämän). Ja voi vitsit että se on kivaa, olen ollut ihan fiiliksissä aina tiistai-iltaisin kun pääsen muokkailemaan savea ja kokeilemaan uusia juttuja. Tosin hyvin nopeasti olen huomannut että tässä(kään) hommassa ei meikäläiseltä paljon luovuutta löydy. Olen saanut tähän mennessä aikaiseksi tasan kolme kuppia: kaksi ympyrän mallista ja yhden soikean. Muut ovat taiteilleet vaikka mitä kukkakuppeja, sydämiä, kaloja ja ties mitä...Noh, toivon että taidot ja mielikuvitus kehittyisivät tässä seuraavan 10 viikon aikana jonka kurssi kestää!

Tammikuussa kivointa oli...no kaikki reissut! Niiden takia etten ehtinyt yhtään murehtimaan tätä inhokkikuukauttani! Inhoaako kukaan muu tammikuuta? Mä en voi sietää sitä, kaikki vaan on yliterveellisiä ja säästökuureilla ja yleensä tammikuussa ei tapahdu mitään kivaa! Noh, onneksi tässä tammikuussa tapahtui kivoja juttuja senkin edestä!



Tammikuun positiivisin asia oli...valon lisääntymisen määrä! Hallelujah, kohta ollaan taas pimeydestä selvitty! Tullessani takasin Etelä-Afrikasta huomasin että aamut olivat paljon valoisimpia koska aamulla töihin lähtiessä klo.7.30 oli jo valoisaa! Jee!

Tammikuun luetuin postaus oli... tämä lomafiiliksissä kirjoitettu postaus Suomesta. Tuntuu että tuosta hetkestä on jo pieni ikuisuus!

Tammikuun paras saavutus oli...meidän häänettisivujen tekeminen. Joo. Meillä on hääsivut. Voi elämä. Vannoin ettei meille sellaisia tule koska se tuntuu liian amerikkaiselta minulle mutta siinä vaiheessa kun ruvettiin miettimään sitä kaikkea infon määrää joka vieraille pitäisi kommunikoida niin todettiin että ehkä on parempi vain nyörtyä ja luoda ne sivut. Ja ihan kivathan niistä tuli!

Tammikuun kivoin arki juttu oli...ihan kotona oleminen. Minä rakastan olla kotona ja vaikka reissuisa oleminen on aina kivaa, oli aivan mahtavaa palata taas kotiin viikon reissun jälkeen ja vaan nauttia siitä kotona olosta. Tammikuun viimeinen viikonloppu oli itseasiassa ainut viikonloppu tammikuussa kun ei ollut ohjelmaa (tai reissuille lähtöä tai paluuta) joten sen kunniaksi lähdettiin lauantai-aamuna treffeille. Mentiin syömään ihanaa aamiaista yhteen lemppariravintoloistamme ja ihmettelin miksemme käy syömässä aamiaista ulkona useimmin? Tuntui ihan luksukselta istua valmiiseen pöytään samalla kun tarjoilija kantoi herkkuja eteen!



Sellainen oli se tammikuu, helmikuulle ei näköjään ole ihan hirmuisesti ohjelmaa vielä, mikä saattaa olla ihan kiva juttu - ehtii viettää aikaa kotonakin!

9 kommenttia:

  1. Savenvalanta on oikeasti tosi kivaa! Tai mitä siitä nyt muistan, kun vuosia sitten peruskoulussa tuli käytyä Annantalolla vierailulla. Hauskaa puuhaa. :D Mä en oo ikinä pitänyt tammikuuta mitenkään inhokkina, mutta nyt on kyllä ollut tylsä alkuvuosi! Oon kyllä nyt sairastellutkin jo yli viikon, ehkä se johtuu siitä. Täälläkin aurinko on alkanut laskemaan myöhemmin, ihanaa kun päivä pidentyy :) Mikäs noiden häänettisivujen idea siis on, en oo ikinä kuullutkaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen selvästi missanut jotain ala-asteella kun me ei käyty Annantalossa :D Toisaalta kävin niin peräkylillä koulua ettei sinänsä ihmekään!

      Se on kyllä ikävää just jos vuosi alkaa kipeilemällä, tuntuu kyllä että kaikki on jossain kuumetaudissa tällä hetkellä!

      Mä siis assosioin hääsivut tosi jenkkijutuksi, kai niitä voi käyttää hyvin eri tarkoituksiin, meille ne tulee ihan informaation välitykseen. Suurin osa kun viereistä tulee ulkomailta Suomeen häihin ja ollaan saatu nyt jo ihan miljoona kysymystä matkustuksesta Suomeen joten ajateltiin tunkea se kaikki info tuonne hääsivuille ettei meidän itse tarvitse toimia matkaoppaina koko ajan...Katsotaan miten onnistutaan!

      Poista
  2. Mullakin ainoa mielikuva savenvalamisesta on ala-asteelta Annantalolta :) Mä haluan nähdä kuvia sun taide-esineistä! Mun mielestä tammikuu menee aina niin hurjaa vauhtia toiveikkaana uutta vuotta suunnitellen, etten ehdi edes ahdistua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, laitan kuvia tulee kohta, ensi viikolla niihin pitäisi saada värit niin ne toivon mukaan näyttää hieman nätimmiltä kuin tällä hetkellä!

      Olenko mä siis ainut joka ei yhtään tykkää tammikuusta? Se kun on vielä niin helkutin pitkäkin kuukausi!

      Poista
  3. Hahahha, mä en tiiä miksi, mutta mä en jotenkin nää sua muokkailemassa savea. :D Mut hei, hienoa, että oot löytänyt uuden harrastuksen. Sun pitää näyttää minkälaisia kuppeja oot saanut aikaan!!
    Innolla myös odotan, että saan nähdä teidän häänettisivut! Mun toinen kaveri, joka myös menee tänä kesänä naimisiin, tekee myöskin häänettisivut. En ollut sellaisista aikaisemmin kuullutkaan. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuule en minäkään olisi uskonut itsestäni että haluaisin ilmoittautua savenvalantakurssille :D Mutta se kuulosti niin kivalta (ja tv:stä seurattiin yhtä ohjelmaa savenvalannasta) että pakkohan sitä oli kokeilla!

      Noi häänettisivut on kait tullut suositummiksi Suomessakin, ei me varmaan muuten sellaisia jaksettaisi ähertää mutta ne on kätevä (ja kaunis) keino informaation välittämiseen, muuten meidän kutsuista tulisi varmaan sellaiset hirmuiset A4 kirjaset :D

      Poista
  4. Ei nayta yhtaan hassummalta sun tammikuu :) Suomen tammikuu ei varmaan ole ollut mun suosikki, vaikken siita paljon muistakaan, mutta selkeasti vihaan enemman "kevaan" loskakuukausia. Taalla taas tammikuu saattaa olla jopa mun suosikkikuukausi! Saa on melkein takuuvarmasti kesainen, _kaikki_ ovat kaupungista lomalla rannikolla tai muualla, joten voin kayda jopa ruokakaupassa tai ylittaa teita ilman, etta saan siita arsytysta:P Lounastakin saa ostettua ilman kyynarpaataistelua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä tapauksissa olisi juuri kiva asua maailman toisella laidalla jossa tammikuussa vietetään täyttä kesää! Sellainen sopisi myös minulle hyvin, varmasti tulisi tammikuusta suosikkikuukausi nopeasti :D

      Poista
  5. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

    Công ty vận chuyển hàng nước ngoài FadoExpress hàng đầu chuyên vận chuyển, chuyển phát nhanh siêu tốc đi khắp thế giới, nổi bật là dịch vụ gửi hàng đi mỹ, gửi hàng đi nhậtgửi hàng đi pháp và dịch vụ chuyển phát nhanh đi hàn quốc uy tín, giá rẻ

    VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!