lauantai 13. helmikuuta 2016

Rakkaudesta Afrikkaan ja eeppisiä häämatkasuunnitelmia



Sorry, super kliseistä otsikosta. Mutta oli pakko. Nyt on nimittäin niin eeppiset matkasuunnitelmat plakkarissa että en tiedä miten maltan odottaa elokuulle!

Kun alettiin miettiä häämatkaamme, pohdimme monia eri vaihtoehtoja tai lähinnä kriteerejä häämatkalle. Avasin niitä myös täällä blogissa. Vakavissamme pohdittiin Välimeren risteilylle lähtöä mutta loppuenlopuksi aina kuitenkin päädyttiin siihen samaan lopputulokseen: haluaisimme takaisin Afrikan mantereelle. Ja sen jälkeen kun olimme päättäneet häämatkakohteemme ihmettelimme miksi emme miettineet sitä jo ihan alunperin? Miehenikin ihastui Afrikkaan täysillä tannoisella Tansanian matkalla joten tuntui hassulta ettemme heti ajatelleet tätä suurta mannerta josta löytyy niin paljon erilaista tekemistä ja nähtävää. Tiedättekö kuinka jotkut ihmiset ovat aivan ihastuneet Aasiaan ja voisivat palata sinne kerta toisensa jälkeen? Tai Latinalaiseen Amerikkaan tai vaikka Jenkkeihin? Minulle tuollainen ihastuksen kohde on Afrikka ja olen nähnyt sieltä vain toistaiseksi ihan murto-osan paikkoja - paljon siis on vielä nähtävää ja koettavaa!

Ensimmäinen matkani Afrikkaan suuntautui Keniaan ja erityisesti Mombasaan vuonna 1996. Olin aika pieni vielä silloin kun tuonne matkustimme äidin ja isin kanssa. Vaikka en ihan tarkasti tuota matkaa muista niin muistan ihmisten ystävällisyyden ja erityisesti sen ihanan fiiliksen mikä siellä vallitsi. Ja ne ihanat (ja ällöttävät) merieläimet joita tapasimme (kuten merimakkarat). Kiitos äidille joka kaivoi arkistojen kätköistä minulle hieman vanhaa kuvamateriaalia, tälläisiä kuvia meillä otettiin vuonna 1996 kun matkustettiin Keniaan! Vähän erilaiset kuvauskalustot oli silloin!





Sen jälkeen käytiin vanhempien kanssa Marokossa ja Egyptissä muutamankin eri kerran. Ne olivat taas niin erilaisia, tosin me oltiinkin ns. turistikeskuksissa. Nykyään mielelläni kyllä palaisin Marokkoon, tällä kertaa esimerkiksi Marrakeshiin jonne saa melkoisen edullisia diilejä täältä Briteistä käsin. Minulla on nimittäin pääosin negatiivinen mielikuva Marokosta (sen huomion ja huutelun takia joita vaalea nuori tyttö sai osakseen), joten mielelläni menisin takaisin ja toivottavasti tällä kertaa jäisi parempi mielikuva tästä maasta. Marokossa kävin ratsastamassa biitsillä (allaoleva kuva) ja yritettiin myös omalaatuista snorklaustaktiikkaa äidin kanssa Egyptissä (myös allaoleva kuva). Olen muuten melko varma etten ikinä ihan oikeasti päätynyt snorklailemaan koska olin ihan varma että kalat saattaa purra minua nenästä!




Mutta todenteolla se fiilis "Afrikkaan on päästävä uudestaan ja uudestaan" iski kun matkustin ensimmäistä kertaa Etelä-Afrikkaan. Sitä on vaikea selittää. Sitä tunnetta siis. Jokin vain iski. Silloisella Etelä-Afrikan matkalla kävimme safarilla joka oli aivan mieletön (ja siitä se safarikuume taisi lähteä!) sekä ajoimme kuuluissa Garden Routea pitkin Kapkaupunkiin asti. Garden Routen varrelta jäi erityisesti mieleen Knysnan pikkukaupunki jossa vietimme jouluaaton. Sen lisäksi kävimme viinitiloille maistelemassa maukkaita etelä-afrikkalaisia viinejä.  Kuten tammikuisella Etelä-Afrikan visiitillä hehkutin, tänne voisin palata vain uudestaan ja uudestaan!






Viimeisin lomamatka Afrikassa suuntautui Tansaniaan jossa vietimme ensin viikon kahdessa eri kansallispuistossa (Ngrorongoro Crater & Lake Manyara) ja toisen viikon vielä Sansibarin paratiisisaarella. Luonnonpuistoissa kokemamme ja näkemämme oli niin upeaa että sitä on vaikea edes kuvailla. Ja tietysti tämä matka tulee muutenkin jäämään aina erityisesti sydämiini sillä kihlauduimme miehen kanssa Ngorongoron kraaterin reunalla. Aivan eeppinen matka siis kaikenkaikkiaan. Ehkä tämänkin vuoksi tuntui erityisen sopivalta suunnatta Afrikkaan häämatkalle.





Ja mites siten se häämatka? Ollaan vihdoinkin saatu suunnitelmat löytyä lukkoon, ja kiitos meidän loistavan matkanjärjestäjän, meillä on nyt todella hieno matkasuunnitelma häämatkaamme varten! Lennämme Johannesburghiin melkein heti häiden jälkeen josta siirrymme taas suoraan Victorian putouksille Zimbabween. Zimbabwesta matkamme jatkuu Botswanaan ja Choben kansallispuistoon jossa toivomme näkevämme paljon kauniita eläimiä! Ja varsinkin norsuja. Botswanasta siirrymme taas Johannesburghiin jossa lentoaikataulujen vuoksi vietämme päivän jonka jälkeen lähdemme rentoutumaan Mosambikin rannikolla sijaitsevalle paratiisisaarelle vielä melkein viikoksi. Olen niin innoissani tästä matkasuunnitelmasta että toivon elokuun tulevan mahdollisimman pian!

Nyt kun saataisiin vielä samanlainen innostus ja draivi itse häiden suunnitteluun niin hyvin menisi!

13 kommenttia:

  1. Eiii, en kestä tuota pikku-Lauran kuvaa. :D Ihan mahtava. Ihania kuvia ja muistoja muutenkin. Ei ihme, ettet malttaisi odottaa tulevaa häämatkaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, joo minäkään en ehkä kestä :D Ihan samanlaiselta pallonaamalta näytän edelleen :D Voi vitsit, tiedän kyllä että aika tulee menemään nopeaan mutta silti tuntuu siltä että elokuu on ihan ikuisuuksien päässä!

      Poista
  2. Oletpas ehtinyt vierailemaan Afrikassa monta kertaa! Mulle on käynyt vähän samalla tavalla, että Afrikkaan tekee mieli uudelleen ja uudelleen, vaikka olenkin sen suhteen hyvin myöhännäisherännäinen suhun verrattuna. Kuulostaa kyllä niin hyvältä tuo teidän matkasuunnitelma! Tulee ihan varmasti unelmien reissu. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tehän olette käynyt jo vaikka missä Afrikassa! Ja teidän reissut sinne on kyllä olleet niin upeita blogin perusteella ettei mikään ihme että sinne haluaa uudestaan ja uudestaan!

      Olen kyllä niin innoissani tuosta reissusta! Ainut paha juttu on vaan se että se aiheutti niin kamalan Afrikka-kuumeen että olen häämatkan lisäksi suunnittelut jo kolme muutakin matkaa Afrikkaan jotka haluaisin toteuttaa ihan asap!

      Poista
  3. Mahtavat suunnitelmat teilla! Ymmarran niin hyvin tuon viehtymyksen tiettyihin mantereisiin. Omalla kohdallani mika tahansa matkakohde kavisi, mutta kun valintoja kuitenkin on tehtava, niin tietyt suunnat vetavat aina pidemman korren. Odotan innolla Botswanan postauksia. Maa on ollut mun pienoinen pakkomielle jo niin kauan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, nimenomaan toi että vaikka periaatteessa reissu kun reissu ja minne tahansa voisi lähteä mutta omalta osaltani en ole mikään ihan hirmuinen Aasia-fani joten voiton vie yleensä joku ihan muu manner!

      Odotan itsekin Botswanaa toden teolla, se ei ollut itseasiassa meidän alkuperäisissä suunnitelmissa kunnes sitä suoraan ehdottiin meillä ja siitä se ajatus sitten lähtikin ;)

      Poista
  4. Oi että! Mahtavan kuuloiset suunnitelmat teillä!:) Ootte onnekkaita! Itselle tuo manner on vielä ihan täysin tuntematon Egyptiä ja Tunisiaa lukuunottamatta. Mutta ne nyt on muutenkin ihan erilaista Afrikkaa, kuten säkin sanoit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollaan kyllä super onnekkaita että meillä on mahdollisuus tehdä tuollainen reissu! Afrikkaan kyllä mahtuu vaikka minkälaista kulttuuria, luontoa ja elämää jonka vuoksi siellä on kyllä rikkaus matkustaa. Sanoinkin jo tuossa yllä että olen jo keksinyt kolme uutta reissua Afrikkaan jotka haluaisin toteuttaa asap!

      Poista
  5. Kuulostaapa ihanalta! En tiennytkään tästä sinun ihastuksestasi Afrikkaan. Meillä on Afrikka vielä toistaiseksi kokematta, mutta ensi syksynä ollaan sinne lähdössä reiluksi kolmeksi viikoksi. Lennetään myös Johannesburgiin, mutta meidän reissuun tulee Etelä-Arfikan lisäksi Botswana ja Namibia. Mekin mennää Chobeen. Voin erityisen hyvin samaistua siihen innostukseen kuinka odotat teidän häämatkaa! Ihania nää vanhat kuvat tässä postauksesssa, tykkään vanhoista filmikuvista. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wau, teidän reissu kuulostaa ihan huipulta myös ja ihanaa että pääsette kolmeksi viikoksi! Etelä-Afrikka on kyllä niin ihana ja minua kanssa kiinnostaisi Namibia joten innolla tulen sitten lukemaan sun postauksia sieltä!

      Filmikuvissa on kyllä sitä jotain, vanhoja valokuvia on vaan niin kiva katsella!

      Poista
  6. Ihania suunnitelmia, mä niin haluan teidän matkalaukkuun kolmanneksi pyöräksi! Mua on kiinnostanut Marokko jo pidempään, aikoinaan ajattelin, että Barcelonassa asuessa sinne olisi lähdettävä, muttei se ikinä tapahtunut. Nicoa se ei kiinnosta tippaakaan, joten meidän pitäisi lähteä sinne yhdessä! Se tosin tuskin kuitenkaan olisi täysin ideaali vaihtoehto kahtena blondina. Joku ratkaisu pitää keksiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha :D Sinne vaan laukkuun mukaan!

      Ehkä meidän pitäisi lähteä vaan sinne Marokkoon sit kolmestaan, napataan Anna mukaan ja eiköhän me kolme blondia jotenkin pärjätä ;) Mä haluaisin kamalasti jonnekin reissuun teidän kanssa keskenään, toivon että häiden jälkeen kukkaronnyörit hieman hellenee ja lomaakin olisi enemmän käytettävänä sitten :)

      Poista
    2. Joo, se olis mahtavaa. Eiköhän suunnittelemaan vuodelle 2017 :D

      Poista

Kiva kun kommentoit!