keskiviikko 28. syyskuuta 2016

New York, New YorkMuistan kun kävin ensimmäisen kerran New Yorkissa. Taisin olla silloin 14-vuotias ja olin luonnollisesti matkalla vanhempieni kanssa. Päällä Skechers lenkkarit ja kunnon baseball-takki. Koluttiin nähtävyyksiä läpi ja minä olin ihan fiiliksissä. Rakastuin täysillä tuohon kaupunkiin joka ei ikinä nuku. Tosin 14-vuotiaana kiinnitin ehkä huomioita eri asioihin kun tänä päivänä...Olen ollutkin onnekas koska tuon ensimmäisen reissun jälkeen olen päässyt käymään tässä mahtavassa kaupungissa aika monta kertaa.

Ja nyt olikin aika taas palata Nykkiin. Insta-tiliäni (laura.fin) seuraavat ovatkin varmaan huomanneet että kuvafeedi on viime päivinä päivittynyt New Yorkista käsin. Ja täällähän sitä todella ollaan. Vaikea ihan vielä käsittää. Ehkä vieläkin kärsin jet lagista koska tuntuu että se ei ole ihan vielä iskostunut takaraivoon että olen todella täällä. New Yorkissa olisi nimittäin tarkoitus viettää seuraavat pari kuukautta. Kerrankin on siis kunnolla aikaa tutustua tähän ihanaan kaupunkiin!  Tosin en tänne lomailemaan tullut vaan viikot menee töiden parissa mutta onneksi jää päiviin myös hyvin vapaa-aikaa.

Saavuin tänne sunnuntai-illalla ja sen jälkeen olenkin (töiden lisäksi) vaan kävellyt ja kävellyt. Kilometrejä ja lisää kilometrejä. Tallustellut Nykin katuja pitkin aamuvarhaisella kiitos jet lagin. Ensimmäisenä yönä heräsin klo.04.30 pirteänä kuin peipponen. Ja aamiaistreffit oli sovittu kaverin kanssa vasta klo.08.30. Siinä sitä aikaa tapettiinkin aamun pimeinä tunteina. Sänkyyn kaaduinkin samana iltana jo yhdeksältä vaikka olin toivonut että olisin jaksanut katsoa Yhdysvaltain ensimmäisen presidentti debatin. Se oli laiha toivo. Ehdin juuri kuulla ensimmäisen kysymyksen ja Clintonin avauspuheenvuoron jonka jälkeen simahdin kuin saunalyhty. Kävely on tietty hyvästi. Olenkin tehnyt lupauksen itselleni että seuraavan kahden kuukauden aikana yritän kävellä joka paikkaan ja turvaudun metroon vain jos se on välttämätöntä. Mikä onkaan parempi tapa tutustua kaupunkiin kuin kävellen?Ajatus ei oikein enää kulje, onhan kello jo melkein iltayhdeksän ja haaveilen jo nukkumaanmenosta! Tarkoitus olisi kuitenkin yrittää päivittää blogia hieman useammin täältä Nykistä käsin. Tietysti pääasiallisesti jotta kotiväki pysyy kärryillä kuulumisista kun aikaero on sen verran suuri että soittelu ei ole kovin kätevää, mutta myös siksi että tämä aika tulee taltioitua myös tulevaisuuden muisteluita varten. Ja ehkä tekin siellä ruudun toisella puolella tykkäätte lukea arkikuulumisia Nykistä?

Palataan siis paremmalla postauksella myöhemmin kun aivot pystyy taas prosessoimaan ajatuksia hieman paremmin!P.S. Okei. Olin selvästi unohtanut kuinka töykeitä nykkiläiset ovatkaan. 

14 kommenttia:

 1. Voi ihana, NYC fani täällä! Mä kävelin kesäkuisella reissulla 16-19km päivä ja olin just tuolla "metro vain tarvittaessa" asenteella. Todellakin näki vaikka ja mitä!
  Tänään itse asiassa puhuttiin just Nykistä, kun löysin törkyhalvat ($197 CAD) lennot sinne �� Vielä en ostanut kuitenkaan, pitää vielä vähän lämmitellä tuota toista puoliskoa kun siellä just vasta oltiin ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kävely on kyllä ehdottomasti paras tapa nähdä kaupunkia kun kaupunkia!
   Wau, no siinä on kyllä halvat lennot, nyt vaan taivuttelemaan miestä että teidän pitää lähteä reissuun ;)

   Poista
 2. Pari kuukautta Nycissä, wau! Aikamoinen mahdollisuus töiden puolesta sulle kyllä tarjoitui :) Käytkö ollenkaan kotona siinä välissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, super hieno homma että tänne pääsin kyllä! Saa nähdä, luultavasti en käy ollenkaan kotona välissä mutta täytyy katsoa vielä hieman ;)

   Poista
 3. Wow, New York! Onnekas olet! Jään innolla odottamaan postauksia Nykistä :)

  /Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiva kuulla! Viikonloput täytyy käyttää kunnolla kaupungin tutkimiseen :)

   Poista
 4. "Vasta 8:30". :D Eihän mikään paikka olisi ollut aiemmin aukikaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, I know, I know :) Mut tossa vaiheessa tuntui siltä että 8.30 oli jo keskellä päivää :) Nyt en ole sentään enää herännyt neljältä aamuyöllä...

   Poista
 5. Niin huippua, että pääsit lähtemään sinne nykkiläiseksi :) mutta niin julmaa etten pääse sua moikkaamaan!

  Eiks me oltu joskus dinerissa jo klo 7 aikaan aamulla jetlagin herättäminä? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on, olisi ollut ihan huippua jos olisit päässyt vierailulle!

   Ja joo, mä muistan kyllä että me oltiin todella aikaisin liikenteessä aina :D

   Poista
 6. Luulin jo kommentoineeni tähän, mutta näköjään en ollutkaan. Ihan mahtava tilaisuus! :) Nauti täysillä Nykin syksystä ja ois tosi kivaa lukea ihan arkisiakin postauksia sieltä! Sun instakuvat on olleet aivan ihania. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on kyllä niin hieno tilaisuus että pitää ottaa tästä kaikki irti! Ja kiitos, tuntuu että tulen kyllä ahkerasti tykittämään kuvia instaan tän seuraavan parin kuukauden aikana! Ja jeps, ehdottomasti tulossa kanssa arkisia postauksia!

   Poista

Kiva kun kommentoit!