keskiviikko 7. syyskuuta 2016

Saapuminen upeaakin upeammalle Bazaruton saarelle/MosambikMeidän häämatkan viimeinen kohde oli Mosambikin rannikon edustalla sijaitseva Bazaruton-saari. Täytyy kyllä sanoa että päädyimme tähän viimeiseen kohteeseen aivan puhtaan sattuman kautta - mies googletteli erilaisia upeita paratiisikohteita Intian Valtamerellä ja googlettelun tuloksena hän löysi Mosambikin Bazaruton saariston. Ilmoitettiin matkatoimistolle joka suunnitteli meidän matkan että tänne halutaan ja sieltä tuli sitten eri hotellivaihtoehtoja. Me päädyimme Anantara Bazaruto Island Hotel & Spa hotelliin joka kuulosti juuri täydelliseltä häämatkaa varteen.

Meidän piti kyllä hieman tehdä matkaa tänne. Ehkä sen takiakin kun päästiin saarella oltiin yhtä hymyä. Botswanasta lennettiin Kasanen kentältä ensin Johannesburgiin jossa jouduttiin olemaan yksi yö kun lentoaikataulut eivät natsanneet. Seuraavana aamuna otettiin lento Johannesburgista Nelspruittiin (eli Krugerin kansallispuistoon) jossa noustiin ulos koneesta, mentiin turva-ja passintarkastuksen läpi ja noustiin taas samaan koneeseen. Nelspruitista jatkettiin Vilankulokseen joka on ihan Mosambikin rannikkolla. Ja joo, leuka loksahti auki jo siinä vaiheessa kun kone kaarteli Vilankuloksen yllä. Siis katsokaa tuon veden väriä! Ihan älytöntä.Vilankuloksen kentällä meitä odotti hotellin henkilökunta vastassa ja sitten autolla ajettiin kaupungin läpi satamaan, jossa odotti ihana pieni vene jonne me kiivettiin sitten valmiina matkustamaan saarelle. Itse venematka saarelle kesti 45 min ja jo tässä vaiheessa todettiin että ihan sama minkälainen hotelli on mutta tälläisissä maisemissa ei voi millään olla "huonoa" viettää viimeinen häämatka viikko. Siinä sitten istuttiin veneessä typerä virne naamalla ihaillen upeita saaria, turkoosia vettä ja ylipäätänsä nauttien elämästä. Ja mitä sitten tapahtui?
Yhtäkkiä veneen edessä hyppi delfiinilauma ja me oltiin tässä vaiheessa jo miehen kanssa yhdessä silleen että "tää ei vaan voi olla todellista. Siis miten joku matka voi olla näin järisyttävän upea?". Siinä sitten kapteeni hidasti veneen jotta me pystyttiin ihastelemaan ohi hyppiviä delfiineja. Kaiken kruunasi se kun nähtiin delfiiniemo pikkuisen vauvansa kanssa. Ihan älytöntä.45 min venematkan jälkeen meidän saari häämötti edessä. Siinä vaiheessa kumpikaan meistä ei ollut pysyä housuissaan. Näytti siltä että oltiin saavuttu meidän omaan paratiisiin. Kello oli about 3 iltapäivällä ja hiekkarannalla ei näkynyt ketään ensisilmäyksellä. Meitä oli vastaanottamassa vaan hotellin henkilökuntaa drinkit valmiina ja paikallisia tanssimassa ja laulamassa. Olimme saapuneet paratiisiin.
Meidän omaan Beach villaan päästyämme, korkkasimme skumpan rannalla ja nautimme tästä maisemasta. Elämä tuntui aika loistavalta juuri silloin! Täytyy myöntää että meidän saapuminen hotelliin enteili loistavaa loppulomaa ja sitähän se oli... Lisää siitä seuraavissa postauksissa!

6 kommenttia:

 1. Aivan mielettömän upea! Varmasti kaiken matkanteon arvoista! :)

  VastaaPoista
 2. Moikka! Olen tulevan mieheni kanssa suunnittelemassa häämatkaan Afrikkaan, ja eksyin blogiisi. Saanko udella sinulta muutamia asioita häämatkaan liittyen? :D
  - Luin, että häänne olivat heinäkuussa. Kävittekö tosiaan matkalla heti perään? Olen luullut, ettei Afrikkaan kannata mennä kesällä...
  - Mitä matkanjärjestäjää käytitte?
  - Olitteko safarilla, ja kuinka pitkään?
  - Tätä ei ole tosiaankaan pakko kertoa, mutta paljonko suurinpiirtein tämänkaltainen reissu kustantaa? Eri matkatoimistoilla on ollut aika isot hintahaitarit.

  Jos viitsit vastailla uteliaalle ja innokkaalle matkaa suunnittelevalle, niin olisin tosi kiitollinen. :) Me ei olla käyty Afrikassa koskaan, ja te ilmeisesti aika montakin kertaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Tanja,
   Ja onnittelut jo näin etukäteen tulevista häistä! Ja tottakai sopii kysyä, kerron mielelläni meidän kokemuksista Afrikasta!
   - Me lähdettiin todella matkalle heti elokuun alussa. Meidän reitti kulki Etelä-Afrikan (nopea pysähdys, vietettiin vuorokausi Johannesburgissa) kautta Zimbabween, Botswanaan ja Mosambikiin. Kaikissa noissa kohteissa oli aivan riittävän lämmin vaikka siellä elettiinkin heidän talvea. Itseasiassa lämpötilat oli todella mukavat ainakin minulle (siinä +25 astetta joka päivä ja yli) sillä olen ollut myös Etelä-Afrikassa heidän kesäaikaan jolloin siellä on todella kuuma. Illat ja aamut oli tietenkin viileämpiä, mutta vuodenajasta riippumatta esim. safareille lähdetään aina aamuisin niin aikaisin että siihen kannattaa varata lämmintä vaatetta jokatapauksessa, oli sitten kesä tai talvi. Tämä tietty riiippu hieman siitä minne päin Afrikkaa te olitte miettinyt lähtevänne mutta sanoisin ettei sinne matkustamista kannata poissulkea vain sen takia että kesäaikaan siellä on heidän talvi.
   - Häämatkamme räätälöitiin toiveidemme mukaan Aurinkomatkojen toimesta
   - Me olimme Bostwanassa, Choben kansallispuistossa safarilla yhteensä kaksi yötä (ja neljä safariajelua). Me olemme olleet safareilla ennen mm. Etelä-Afrikassa ja Tansaniassa joten tällä kertaa meille riitti hyvin tuo kahden päivän safaripysähdys. Ensikertalaisille suositteleisin ehkä itse kuitenkin hieman pitempää safarireissua ja vaikka siten että vaihtaa kansallispuistoa välissä jotta näkee mahdollisimman paljon eri eläimiä. Kannattaa myös selvittää hieman etukäteen minkälaisia elukoita näistä puistoista saattaa löytyä, jos toiveena on esim nähdä paljon leijonia niin kannattaa pitää se mielessä. Esim tuo Choben puisto on tunnettu elefanteistaan ja niitä näimme todella paljon mutta neljän safariajelun aikana emme nähneet ollenkaan leijonia. Kannattaa tämä siis pitää mielessä suunnitteluvaiheessa ja tutkailla hieman näitä kansallispuistojen eläinkantaa.
   Voisin lämpimästi suositella näiden blogitekstien lukemista koska sieltä löytyy paljon lisätietoa safareiden suunnittelusta:
   http://www.kulkutautiset.com/safarit-for-dummies-safarimatkan-suunnitteluopas-vasta-alkajalle-osa-1/
   http://www.kulkutautiset.com/safarit-for-dummies-safarimatkan-suunnitteluopas-vasta-alkajalle-osa-2/

   Sekä Vaihda Vapaalle matkablogista löytyy paljon Afrikka-juttuja ja esim. tekstejä Etelä-Afrikan Krugerin kansallispuistosta:
   http://www.vaihdavapaalle.fi/search/label/Kruger%20National%20Park

   - Isot hintahaitarit kuulostaa tutulta koska kuten muitakin reissuja, näitä Afrikan matkoja voi suunnitella hyvin eri budgeteille. Meidän reissu oli aika arvokas koska se sisälsi monta eri kohdetta, kaikki lennot niiden välille, safarimatkan ja koska olimme häämatkalla niin halusimme myös panostaa majoituksiin. Afrikan matkan voi kuitenkin järjestää edullisimmin ja se riippuu niin paljon eri tekijöistä että on todella vaikeaa antaa mitään tiettyä hintahaarukkaa. Kannattaa myös muistaa että vaikka itse matkustaminen sinne olisi kallista niin yleensä eläminen on edullisempaa. En ole katsonut nyt valuuttakursseja vähään aikaan, mutta olin itse Etelä-Afrikassa viime tammikuussa reissulla ja vaikka lennot sinne on on aina arvokkaat niin itse eläminen eli syöminen etc oli suhteessa edullisempaa. Eli summa summarum, tätä on todella vaikeata arvioida koska se riippuu niin monesta eri jutusta! Mutta esim suunnittelu vaiheessa me annettiin matkatoimistolle oma budgetti ja pyydettiin sen perusteella heitä auttamaan kasaamaan sopiva matkapaketti meille.
   Minnepäin Afrikkaa te haluaisitte lähteä häämatkalle? Voin lämpimästi suositella kyllä Afrikkaa, vielä siellä on paljon maita koluttavana mutta aina tuo maanosa hurmaa sydämen kun siellä käy!

   Toivottavasti nämä vastaukset hieman auttoi teidän suunnitteluprosessia ja kysele ihmeessä lisää jos on jotain mitä tulee mieleen!

   Ihanaa häiden suunnitteluaikaa teille!

   Poista
  2. Kiitos, kyllä tästä jotain uutta taas selvisi. :) Ollaan mietitty Keniaa tai Tansaniaa, mutta ollaan tällä hetkellä enemmän Tansaniaan päin kallellaan. Kenian puolella voisi käydä Masai Marassa, mutta kauan on ollut haaveena myös päästä näkemään Serengetiä ja Ngorongoroa. Onko kokemusta näistä ja niiden eroista? Safarilla voisi viettää 4-5 päivää ja sen jälkeen vähän rannalla köllöttelyä esim. Sansibarilla tai Mauritiuksella.

   En edes tiennyt Aurinkomatkojen järjestävän räätälöityjä paketteja Afrikkaan safareista puhumattakaan, ja olen sentään ollut ko. firmassa töissä... :'D Oppaana siis. Pitää ehkä kysäistä heiltä, millaista voisivat kenties järjestää, Aurinkomatkat kun tosiaan on monesta syystä lähellä meikäläisen sydäntä.

   Poista
  3. Me oltiin juuri pari vuotta sitten Tansaniassa yhdistelmällä: pari päivää Ngorongorossa, pari päivää Lake Manyaran kansallispuistossa ja sitten viikko Sansibarilla. Ngorongoron kansallispuisto oli aivan upea ja sen luonnonmukainen "rakennelma" varmisti meille ainakin sen että nähtiin hirmuisesti eläimiä! Serengetissä en ole käynyt mutta voin lämpimästi suositella myös tuota Lake Manyaraa joka on suhteellisen lähellä Ngorongoroa ja hyvin erilainen luonnoltaan siihen verrattuna. Sansibar oli kiva ja siellä oli paljon häämatkalaisia mutta en ole koskaan käynyt Mauritiuksella joten en osaa verrata noita kahta :)

   Poista

Kiva kun kommentoit!