torstai 2. helmikuuta 2017

Matkasuunnitelmia vuodelle 2017

En yleensä ikinä kirjoita blogiini tulevan vuoden matkoista sen enempää. Yleensä tämä johtuu ihan niinkin simppelisti syystä että harvemmin meillä on todella tarkkaan suunniteltu vuoden reissut etukäteen ja yleensä ne saattaa olla aika viime tipankin suunnitelmia. Tämä vuosi taitaa kuitenkin olla poikkeus koska meidän kaikki lomapäivät on buukattu (ainut jonka ajankohtaa arvon vielä on kesäloma Suomessa) ja tämän vuoksi meikeinpä kaikki tämän vuoden reissut on jo alustavalla tasolla joko buukattu tai suunniteltu. Todella harvinainen tilanne sanoisin! Tosin monet näistä reissuista perustuu siihen että meidät on tänä vuonna kutsuttu kuusiin eri häihin! Siis 6 kappaletta häitä yhdelle vuodelle! Ihanaa!

Miltä siis näyttää tämän vuoden reissukalenteri? Nämä reissut on jo ainakin buukattu kalenteriin!

Karibian risteily
Huhtikuu 2017

Karibian risteily varattiin jo viime marraskuun puolella kun siitä oli meneillään hyvä tarjouskamppis. Nyt olisikin aika varata lentolippuja ja miettiä hieman niitä muita reissupläänejä. Ristely kestää 7 päivää ja lähtee Puerto Ricosta jonka jälkeen se seilaa sekalaisessa järjesteyksessä mm. St Thomakselle, St Kitts  & Nevis, St Lucia, Antigua ja Barbados, päätyen takaisin Puerto Ricoon. Ristelyä ennen olisi tarkoitus viettää Puerto Ricolla viikko ja tutkailla saarta enemmän.

Minä olen käynyt vanhempieni kanssa tälläisillä risteilyllä aikaisemminkin mutta miehelleni tämä tulee olemaan eka kerta Karibialla ja risteilyllä. Jännä nähdä siis mitä hän tykkää, minä kun tykkään tälläisestä matkustusmuodosta, että näen joka aamu jotain uutta ilman että minun täytyy kuitenkaan tehdä asian eteen mitään (paitsi maksaa se matka!). Innolla jo odotan pääsyä Karibian lämpöön, ja siellä ollessa onkin hyvä sitten juhlia minun synttäreitä ja siirtymistä uudelle vuosikymmenelle!

Puerto Ricoa varten tehdään tällä hetkellä suunnitelmia ja sen jälkeen pitäisikin varmaan miettiä mitä haluttaisiin tehdä eri saarilla, niillä kun on kuitenkin vain päivä aikaa.



Viikonloppu Cotswoldissa
Heinäkuu 2017

Pääsen vihdoin  road-trippailemaan Cotswoldiin! Olen halunnut käydä tällä upealla alueella (joka sijaitsee vain 1,5 h ajomatkan päässä meiltä!) jo pienen ikuisuuden mutta nyt kaikkien tekosyiden käyttäminen loppui sillä meidät on kutsuttu häihin sinne heinäkuussa. Joten pidennetyn viikonlopun ajan kiertelemme Cotswoldin suloisia kyliä ja maaseutuja läpi! Siellä on vaikka mitä söpöjä kyliä ja tekemistä ja olenkin ahkeraan pohtinut mitä kaikkea meidän to do-listalle päätyykään. Itse häät ovat varmasti upeat myös, niin hienossa paikassa ne järjestetään!



Uusi vuosi Lapissa
Joulukuu 2017

Voitteko uskoa jos kerron, että tämä matka joka on vuoden päästä on aiheuttanut meille eniten harmaita hiuksia? Olen siis aivan innoissani menossa Lappiin koska matkan tarkoituksena on juhlistaa rakkaan ystävän häitä ja en ole ikinä edes kunnolla käynyt Lapissa (saatika sitten mies). Mies on hinkunut sinne jo vuosia ja itsekin olen jo pitkän aikaa halunnut vierailla Lapissa. Mutta herramunjee, en edes tiedä mistä aloittaa tämän reissun suunnittelu ja toisekseen tuntuu siltä, että suurin osa majoituksista on jo piru vieköön varattu ensi uudelle vuodelle. Tiedän että haluan tehdä jotain kivoja talvisia aktiviteetteja, lasi-iglussa olisi kiva yöpyä yksi yö ja mies haluaa nähdä revontulia. Mutta minnes sitä menisi? Tämä taitaakin olla se miljoonan euron kysymys! Hyvät vinkit otetaan vastaan! Olen yrittänyt katsoa vähän karttaa ja jotain blogikirjoituksia mutta jotenkin tuntuu vaikealta hahmottaa missä kannattaisi käydä kun aktiivista aikaa meillä ei tähän ole käyttää kuin 4 päivää ennenkun ne häät kutsuu Rovaniemellä.



Tämän lisäksi reissulistalla keikkuu ainakin Turkki (kaverin häät!), Skotlanti (tietty, mutta sielläkin on häät), Oxford, luultavasti joku Euroopan kaupunkiloma toukokuussa ja ehkä Pietari kesällä (hyvä motivaatio minun venäjän-opiskelulle!). Ja toivon mukaan joku telttailureissu Walesiin. Niin ja sit tietty Suomi-loma! Eli eiköhän tästäkin ihan hyvä reissuvuosi tule! Innolla odotan jo että päästään Karibian lämpöön huhtikuussa, harvemmin kun nimittäin keväälle reissataan minnekkään kauemmaksi.

Kuvituksena kuvakaappaukset minun Pinterest-kansioistani, sieltä ainakin se minun matkasuunnniteluiden teko aina lähtee!

14 kommenttia:

  1. Kivoja reissusuunnitelmia! Ja hauskaa, että ootte menossa niin moniin häihin ja etenkin se, että ootte menossa entiseen kotikaupunkiini Rovaniemelle. :)

    Luetko Pää pilvissä -blogia? Sieltä saisi varmaan Lappi-vinkkejä. Mulla ei suoraan sanottuna ole niitä mielessä lainkaan, vaikka Lapista olenkin kotoisin... Kaipa se on ollut aina liian lähellä, että olisi jaksanut alkaa sieltä etsiä jänniä paikkoja. Varmaan moni brittituristi on nähnyt enemmän Lapin nähtävyyksiä kuin minä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, joo mä tiedän kyllä enemmän esimerkiksi Briteissä matkustamisesta kun Lapista vaikka se ns. omaa kotimaatani onkin :D Kiitos vinkistä, Pää Pilvissä-blogia olenkin jo vähän selaillut, eniten tuskaa taittaa aiheuttaa juuri sen miettiminen että missä me yövytään, miten me liikutaan ja kaikki tollaiset logistiset jutut...Mutta ihana päästä tutkailemaan Lappia!

      Odotan kyllä innolla näitä kaikkia häitä, ne on mielestäni ihan parhaita juhlia!

      Poista
    2. Oisko vuokra-auto paras vaihtoehto liikkumiseen? Lapissa on vähän olemattomat noi julkiset yhteydet ja vuokraaminen on halventunut Suomessa huimasti viime vuosina. :) Me on mietitty sitä vaihtoehtona, kun haluaisimme käydä jonain kesänä Pohjois-Norjassa. Toivottavasti löydätte jonkun kohtuuhintaisen ja hyvällä sijainnilla olevan majoituksen!

      Poista
    3. Joo, tiedätkö mietittiin kyllä että auto on pakko varmaan vuokrata että päästään liikkumaan sujuvasti paikasta toiseen.

      Ja kiitos, eiköhän tää tästä selviinny kun pistetään oikeasti kunnolla mietintämyssyt päähän ja ruveta googlailemaan :)

      Poista
  2. Vau, kuudet häät on aika kova jo! Mutta ihanaa!:) Ja kaupanpäällisiksi saatte vielä reissata hyvällä tekosyyllä. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eikö! Melkein päästiin samaan lukuun kun miehen veli viime vuonna joka vieraili 7 eri häissä! Mut joo, ihanaa päästä tälläisille reissuille! Ja häät nyt on vaan ihan parhaita juhlia!

      Poista
  3. En tiedä ootko ikinä maininnut asiasta, mutta miten paljon Briteissä saa lomaa vuosittain? Ainakin teidän reissuista päätellen ihan hyvin?:D Mukavaa reissuvuotta. Kuulostaa kivoilta suunnitelmilta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, olen kyllä kiitollinen näistä lomamääristä :) Mä saan about 5 viikkoa lomaa ja sitten siihen päälle tulee vielä ekstrat 2 viikkoa jotka on kaikenlaisia pyhäpäivä ja muita lomapäiviä. Eli todella kiitettävästi mikä on tietysti kivaa!

      Ja kiitos, tälläisillä suunnitelmilla on hyvä aloittaa vuosi!

      Poista
  4. Suosittelen Lapin kohteeksi Saariselkää. Siellä on mahdollisuus niin murtomaahiihtoon, lumikenkäkävelyyn, pulkkailuun (yli kilometrin pituinen pulkkamäki) kuin moottorikelkka-, husky- sekä poroajeluihin. Kolme viimeksi mainittua ovat toki törkykalliita, mutta niin ne ovat kaikkialla. Saariselällä voi myös lasketella, mutta laskettelurinteet eivät ole kaikkein parhaiden hiihtokeskusten veroisia.

    Saariselkä on matkustajakylä, jossa on tuhansia majoituspaikkoja. Kaikki on alle kilometrin päässä toisistaan ja heti alueen reunalta alkaa UKK-kansallispuisto, jossa on mahdollisuus em. asioihin (toki osa aktiviteeteistä on kansallispuiston ulkopuolella). Majoitusta on varmasti vielä vapaana, ks. saariselka.fi ja saariselka.com. Kylässä on useita yrityksiä, jotka vuokraavat esim. murtomaahiihtosuksia ja pulkkia.

    Noin kymmenen kilometrin päässä Saariselältä on Kakslauttanen, jossa on lasi-iglukylä.

    Saariselälle pääsee joko lentämällä Ivaloon noin 30 km:n päähän (jokaiselta lennolta on bussikuljetus Saariselälle) tai bussilla Rovaniemeltä 3,5 tunnissa. Olen itse ollut Saariselällä talvella noin 10 kertaa eikä minulla ole kertaakaan ollut autoa. Pitää vain majapaikkaa varatessa katsoa, että se on Saariselän keskustassa eikä jossain kauempana.

    Säät ovat toki uudenvuoden tienoilla arvaamattomat ja myös revontulien näkeminen on tuurikauppaa. Mutta niin se on kaikkialla Lapissa samaan aikaan.

    Kepa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, tämä oli ihan huippua! Suurkiitos että jaksoit tulla kirjoittelemaan näin hyviä vinkkejä! Saariselkä kuulostaa kyllä juuri sellaiselta paikalta joka oli ainakin omassa mielessäni, varsinkin koska itseasiassa laskettelun perään tuskin haikaillaan vaan juurikin niiden muiden talviaktivitteetien perään kuten lumikenkäily ja murtsikkahiihto!

      Ja tämä olikin hyvä tieto että sitä autoa ei tarvitsi koska jotain vuokrahintoja katsoin ja jos siinä pystyisi säästämään niin se olisi aika kivaa.

      Ja joo, tiedetään kyllä että ne revontulet on ihan tuurikauppaa mutta täytyy pitää sitten peukut pystyssä lähempänä että nähtäisiin edes jotain!

      Kiitos vielä kerran, tässä oli tosi paljon hyödyllistä tietoa, lähdenkin heti googlettalemaan noita majoituksia Saariselällä!

      Poista
  5. Kiva, että kommentistani on apua. Jos haluat kysyä Saariselästä lisää, niin koetan kyllä vastata. Alueella on sekä hotelleja että huoneistoja pari- ja rivitaloissa. Huoneistoista valtaosan omistaa yksityiset, jotka vuokraavat huoneistoaan silloin, kun eivät itse käytä sitä. Niistä osa tulee varmaan vasta myöhemmin varattavaksi, kun omistajat päättävät, koska itse tarvitsevat huoneistoaan.

    Jos haluaa pärjätä ilman autoa, niin kannattaa tosiaan varata majoitus Saariselän keskustasta. Esim. Etelärinne ja Luttorinne ovat taas alueita, joilla vielä pärjää jotenkin ilman autoa, mutta joilta joutuu kävelemään palveluihin parin kilometrin matkan.

    Netistä löytää myös Saariselän latukartan, mutta latuverkosto ei ole niin laaja vielä uudenvuoden tienoilla. Uskoisin vähintään valaistujen latujen olevan silloin jo auki, ja kansallispuistoon merkitty lumikenkäreitti on hieno.

    Kepa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katsoinkin sun vinkkien avulla jo noita Saariselän majoitusvaihtoehtoja ja muita alueen aktiviteetteja ja se vaikuttaa juuri passelilta! Toi lumikenkäreitti oli hyvä ehdotus, sellaisen haluan nimittäin ehdottomasti tehdä! Ja kiitos noista aluevinkeistä majoituksen suhteen, parin kilsan kävely on ihan ok jos sen avulla vältetään ettei tarvitse ottaa autoa! Kiva että sain näin hyviä vinkkejä blogin kautta, eli kiitos vaan sulle!! Kannatti huudella täällä etten tiedä mitään Lapista :)

      Poista
  6. Ihanan kuuloisia matkasuunnitelmia <3 Jos teillä on vain aikaa, niin Lapissa kannattaa käydä Pyhä-Luostolla. Siellä on tosi kaunis kansallispuisto, hyvät laskettelurinteet ja ainoa Suomen turisteille avoin ametistikaivos :) Mun mielestä sinne pitäisi päästä bussilla Rovaniemestä. Itse jotenkin tykkäsin kovasti ko. paikasta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loistavaa, kiitos paljon vinkistä! Täytyykin tsekata Pyhä-Luosto, olen kyllä näissä Lappi-jutuissa niin ummikko :)

      Poista

Kiva kun kommentoit!