maanantai 28. tammikuuta 2013

Mitä kaipaan Briteistä?

Monesti Briteissä asuessa on tullut haikailtua joidenkin suomalaisten juttujen perään (tosin viimeisinä vuosina vähenemässä määrin), joten nyt kun oleilen Suomessa hetken aikaa päätinpä listata mitä kaivaan Briteistä.

TESCOA!

Haha, tämä on ehkä naurettavuuden huippu mutta oikeasti kaipaan hirmuisesti Tescoa. Sitä että kauppa on auki puoleenyöhön saakka, joten jos tulee yhdeksältä illalla hirveä himo johonkin juttuun (yleensä Ben & Jerrysiin) voi sitä mennä vielä ostaa. Kaipaan Tescon edullisia (ainakin Suomen mittapuulla) mustikoita, mansikoita ja vadelmia. Kaipaan valmiiksi kuorittuja ja juuri oikeankokoiseksi pilkottuja porkkanoita jotka kuuluu dipata Tescon ihanaan valkosipuli-sipuli dippiin. Ah, rakkautta. Nyt tuli kamala nälkä.



Kunnon chippy-shoppeja

Onkohan mulla nälkä vai miksi vaan tulee ruoat ensimmäisenä mieleen? Kuitenkin, mikään ei voita illan juhlimisen jälkeen kuin kunnon chips & cheese annos. Siis kysehän on isosta määrästä ranskalaisia joiden päälle laitetaan kamala läjä cheddar-juustoa. Ja sit lisäksi suolaa ja etikkaa. Kamalan epäterveellistä ja kuulostaa oksettavalta, mutta niin hyvää! Skotlannista saa edelleen parhaat annokset, olen sitä mieltä että Englannissa nämä eivät osaa tehdä sitä oikein ;)


Suurkaupungin menoa ja meininkiä eli Lontoota

Täytyy myöntää että vaikka ennen Lontoota olen asunut "pienissä" kaupungeissa, sopeuduin suurkaupunkielämään todella hyvin. Ihanaa kun ympärillä kuhisee koko ajan ja ihmisiä on liikenteessä. Tämä tunne tuli erityisesti maanantai-iltana kun Helsingin keskusta oli aivan kuollut iltaseitsemän aikaan. Suurkaupungeissa on vaan sitä fiilistä.


Pubikulttuuria

Sitä että voi mennä kavereiden kanssa yksille ja syödä samalla ihanan rasvaista pubiruokaa hyvällä omalla tunnolla. Ja ottaa yhden siiderin. Sitä että (parhaimmissa) pubeissa takka palaa ja tunnelma on mukavan rento.

Sitä että joku avaa oven sen sijaan että läväyttää sen päin naamaa

Mun mielestä se on ihana tapa että Britit aina pitää sulle ovea auki vaikka välillä se menee liiallisuuksiin (kun ne pitää sitä ainakin minuutin auki ja yrität kiiruhtaa ettei niiden tarvitse pitää sitä auki niin kauan).


HINTATASOA!!

Tarvitseeko sanoa enempää?  Briteissä on tietyt jutut yksinkertaisesti edullisempia kuin Suomessa. Mutta toisaalta, aika monessa maassa on halvempaa kuin Suomessa. Paitsi Norjassa. Pitäisi ehkä käydä siellä niin osaa arvostaa taas Suomen hintatasoa.

Vaatekauppoja

Täytyy sanoa että paras valikoima ja mun makuun (sekä tyylillisesti että hinnallisesti) sopivat kaupat löytyy Briteistä. Olen itseasiassa ihan pulassa koska ostan kaikki farkkuni Bershkasta (siis istuu täydellisesti ja vaan 20 puntaa/pari) ja nyt mun luottopari on hajoamassa käsiin ja en pääse sinne ainakaan hetkeen! Kääk! New Look on myös kiva. Ja tuhat muuta kauppaa mitkä löytyy Briteistä.


Tässä nyt ainakin jutut jotka tulee heti mieleen, eiköhän jossain vaiheessa tule taas part.2! Ja niin, tätä ei tietenkään pidä ottaa vertailuna "mikä maa on kivempi" vaan yksinkertaisesti näitä juttuja on ollut ikävä Suomessa asuessa.

Kaipaatteko te jotain muuta ja tiettyjä asioita siellä tällä hetkellä?

14 kommenttia:

  1. Oi, rakastan niin paljon Tescoa ja noita chipseja! Nam nam! <3 Erityisen suuri rakkauteni ovat Tescon ihanan makuiset ja myöskin ihanan halvat mustikat :)
    Olet ilmeisesti opiskellut Briteissä? Missä yliopistossa opiskelit ja mitä? Itsellä on suunnitelmissa hakea lukion jälkeen opiskelemaan glasgowin ja edinburghin yliopistoihin, koska Suomi tuntuu joskus niin pieneltä maalta, liian pieneltä mulle :)
    Rakastan myös niin New Lookia! <3 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ne mustikat on ihan parhaita!! Saatoin hyvin vetää paketin päivässä niitä "parhaimpina" aikoina :D
      Joo, tein kandin Aberdeenissä (MA in Politics and International Relations) ja maisterin sit Lontoossa (MSc in Conflict Studies). Voin lämpimästi suositella opiskelua Skotlannissa, Glasgow ja Edinburgh on kauniita kaupunkeja molemmat! Tiedätkö jo mitä haluaisit opiskella?
      Ja jeps, ei ole New Lookin voittanutta :D

      Poista
  2. Onhan suomessakin nykyään kaupat pidempään auki. Oma lähiSiwani 23:een, hintataso ei kyllä ole alhainen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa, ihan totta. Mä aina vaan unohdan tän faktan kun en asu Helsingissä ja Siwaa ei ole lähimäillakaan :D

      Poista
  3. Ihana heery coo tuossa kuvassa <3
    Mäkin kaipaan lähes kaikkia noista, mutta chipyssä tuli harvoin käytyä. Juuri tuota ovien avaamista ja yleistä kohteliaisuutta, etenkin "sorry-sorry"-kulttuuria, on ikävä. Ja niin montaa muutakin asiaa. En muista olenko tehnyt joskus tällaisen samanlaisen postauksen, mutta jollen ole, niin pitää kyllä tehdä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Karvalehmät on niin söpöjä! Mun paha tapa oli aina baari-illaan jälkeen käydä hakemassa maailman epäterveellisimmat ranskikset...Ei paras tapa jonka voi Briteissä ollessa oppia :D

      Poista
  4. Heheh, toi oven auki pitäminen menee välillä niiiin överiksi :D sitten itelle tulee aina se ongelma, että pitääkö auki ja kuinka kauan, etten vaikuttaisi töykeältä. Niin ja vaatekaupat ja hintataso. Onneksi Lontooseen 1,5 kuukauden päästä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, välillä se oven auki pitäminen menee kyl ihan mahdottomuuksiin :D Ihana et pääset Lontooseen, munkin tarttis mennä, tartten uudet farkut!!

      Poista
  5. Voi Tesco :D Muistan kun Kanadaan muutin sanoin aina täälläkin meneväni Tescoon, vaikka siis piti mennä Metroon :D Mullakin tulee usein kauhee Brittiläkuume. Oli siellä vaan ihanaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä jännä saari joidenkin omituisten tapojen suhteen mutta sieltä löytyy kyllä niin kivojakin juttuja :) ja tesco on kyllä ihan paras paikka!!

      Poista
  6. Tescon vadelmat ja Bobbin!
    P.S. Täälläkin on Bershka ja varmasti halvemmat hinnat, espanjalainen kun on ;)

    VastaaPoista
  7. Ota päivälautta tallinnaan (usein saa jostain niiitä alekuponkeja, ettei tartte maksaa matkasta kuin 2e), aivan sataman vierestä löytyy Bershka (kuten myös pull&bear ja stradivarius).;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä idea, kiitos :) Tosin nyt saatan eka saada ne Barcasta saakka mutta tää on hyvä vinkki tulevaisuuden varalle :)

      Poista

Kiva kun kommentoit!