maanantai 18. helmikuuta 2013

11,11,11


Sain ihanalta Lizalta tälläisen haasteen johon päätin nyt maanatai-illan ratoksi vastailla. Kiitos Liza!!

Haasteen tarkoitus on löytää uusi blogeja ja auttaa huomaamaan heitä joilla on alle 200 lukijaa. 1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään. 2. Pitää vastata myös haastajan 11 kysymykseen. 3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille. 4. Heidän pitää valita 11 bloggaajaa jolla on alle 200 lukijaa. 5. Sinun pitää kertoa kenet olet haastanut. 6. Ei takaisin haastamista.


1. Mun mielestä vaatekaappien siivoaminen ja uudelleen organisoiminen on jollain tavalla äärettömän terapeuttista :) Tulen siitä itse asiassa hyvälle tuulelle ja sen takia uudelleen organisoinkin oman vaatekaappini melko usein!

2.  Mulla on kamala tatuointikuume (kuulin just kun mummi tippu tuolilta). Jep. Olen mielestäni sellainen tyyppi jolle ei sovi tatuointi. En ole tarpeeksi cool. Mutta mä niin tietäisin (olen tiennyt jo monta vuotta) minkälaisen tatuoinnin haluaisin. Tässä on vaan kaksi ongelmaa. A) En siedä neuloja ja olen nössö mitä tulee tälläiseen "itseaiheutettuun" kipuun. B) En ole keksinyt sopivaa paikkaa, koska se pitäisi ihan ehdottomasti saada aina piiloon ns. normielämässä (eli toisinsanoen töissä). Joten lopputulos on se etten tule koskaan ottamaan tatuointia.

3. Olen ollut pikkuinen taapero kun olen ensimmäisen kerran asunut Briteissä (silloin tietysti vanhempien kanssa, duh). Väitän että tällä on ollut varmaan alitajuisesti vaikutus siihen että päätin Britteihin muuttaa vanhemmalla iällä myös!

4. Tällä hetkellä minulla on ihan järkyttävä koirakuume. Se on ollut jo pidemmän aikaa eikä näytä laantumisen merkkejä. Elämäntilanteen vuoksi ei koiran hankkiminen ole vielä kuitenkaan mahdollista, mutta toivottavasti tämä tapahtuma siintäisi kuitenkin jossain lähitulevaisuudessa.

5. Olen tyytyväisimmilläni silloin kun yhdet lentoliput löytyy sähköpostin inboxista. Aina pitää olla joku matka tiedossa, seuraavaksi olen todella lähdössä Montrealiin (joo, tiedän, tulen varmaan toistamaan tätä koko ajan).


6. Mulla on aina tapana hukata tavaroita. Aina on hukassa joku - avaimet, passi, laturit (nämä aina!), silmälasit...Sitten löydänkin ne yhtäkkiä, käytän, ja hukkaan taas.

7. Tykkään juhlimisesta, ulkona käymisestä ja erityisesti tyttöjen illoista, mutta samalla nautin suunnattomasti myös koti-illoista ihan vain itsekseni.

8. Olen ottanut tavoitteekseni että olisin käynyt 50 maassa ennenkuin täytän 30 vuotta (5 more years!!). Jotkut pitää ns. "maalukua" ihan tyhmänä, en minäkään maita nyt ihan hulluna "kerää", mutta yleensä aina haluan lähteä reissulle jonnekkin uuteen paikkaan/maahan. Joten kyllä mä aina laskeskelen kuinka monessa maassa olen käynyt :) Onneksi vanhempani ovat aina tykänneet matkustaa ja sitä mukaa ottanut minut aina nuoresta iästä saakka messiin erilaisiin paikkoihin!

9.Inhoan pikaruokaketjujen hampurilaisia. Olen kerran eläessäni maistanut Mäkkärin hampurilaista ja sen jälkeen en ole koskenut niihin. Tilaan aina vaan ranskalaiset jos käyn esim. Mäkkärissä. Ravintoloiden hampurilaisia voin sen sijaan taas syödä. Outo mikä outo.

10.Välillä tulee mietittyä että minkälaisen kuvan annan itsestäni blogin välityksellä. Kirjoitan tätä kuitenkin melkoisen rennolla otteella ja mietinkin että tajuaakohan välttämättä ihmiset aina että joku vitsiksi tarkoitettu juttu on oikeasti vitsi, eikä mikään vakavissaan otettava asia? Kun tiedän että tutut jotka lukee tätä tuntee mut niin hyvin, että he tietävät kun heitän huonoa huumoriani ilmoille mutta mites on muiden laita. Noh, aina välillä tulee mietittyä että mitäköhän ihmiset meikäläisestäkin ajattelee tän blogin perusteella :D

11. Nyt kyllä loppu jutut kesken.Noh, tällä hetkellä odotan kesää todella paljon. Ja koska sitä tietysti odotan, niin keli päättää vastustaa mun odotusta ja heittää vaan kokoajan lisää lunta ilmaan. Odottakaa siis vaan, kohta on luvassa kesähaave-postaus!


1. Jos saisit valita vapaasti, missä haluaisit asua ja miksi?

Nämä on aina niiiiin hankalia. Mutta sanotaan tähän mun vakiovastaus eli New York. En haluaisi asua siellä loppuelämääni, mutta yksi mun unelmista on aina ollut asua hetki Nykissä. Miksi? Koska jokin siinä kaupungissa vaan puree täysillä minuun. Olen tainnut käydä siellä nelisen kertaa ja ihastuin kaupunkiin täysillä jo heti ekan kerran jälkeen. Eli New York on pakko olla vastaukseni :)

2. Ystävystytkö helposti uusien ihmisten kanssa?

Mielestäni kyllä. Olen suhteellisen sosiaalinen, joten kyllä sitä tulee aina yritettyä jutella uusien ihmisten kanssa. Kaikkien kanssa ei välttämättä synkkää tuttavuutta pidemmälle mutta ei se määrä, vaan laatu ;)

3. Mikä oli lempisatusi pienenä?

Hmm...luulen että se oli Beatrix Potter-sadut. Niistä tykkäsin paljon. Ja rakastan kuinka ne hahmot oli piirretty.

4. Mikä on lempikarkkisi?

Makuunin irtokarkit!!

5. Jos ulkomaalainen ystäväsi olisi tulossa ensimmäistä kertaa kylään kotikaupunkiisi, mitkä kolme paikkaa haluaisit ehdottomasti näyttää hänelle?

Ottaen huomioon että mun kotikaupungissa (kun tämä ei ole edes kaupunki) ei ole mitään nähtävää, niin tekisin varmaan silleen, että näyttäisin tätä kaunista luontoa mitä kodin ympäriltä löytyy ja sitten veisin hänet Helsinkiin Kauppatorille ja Suomenlinnaan. Mutta silloin tietysti tulisi olla kesä!


6. Jos sinun pitäisi opetella jokin uusi kieli, mikä se olisi?

Ehdottomasti venäjä. Olen jo pitkään halunnut oppia venäjää, mutta jotenkin näin "aikuisella iällä" en ole saanut enää sitä aloitetuksi. Miellän että pitäisi ensin petrata niitä kieliä joita on joskus opiskellut (kuten saksaa ja espanjaa). Mutta oppisin niin mielelläni venäjän.

7. Mitä sinulle uutta harrastusta haluaisit ehdottomasti kokeilla?

Hmm. Tämä oli paha.En keksinyt oikein mitään, onko vähän tylsää? Voisin ihan hyvin kokeilla sukellusta, poikaystävä on hehkuttanut sitä niin paljon, että olisi kiva testata. Mutta sehän olisi tietysti kaikista kivointa tehdä jossain hieman kaukaisemmilla vesillä kun tuossa meidän saastuneessa Itämeressä.

Toisaalta nyt mua on alkanut kiinnostaa lumikenkäily :D

8. Millaisia blogeja tykkäät lukea?

Elämänmakuisia. Tykkään että blogissa on sekoitus arkikuulumisia, reissujuttuja ja vähän kaikenlaista muuta. Erityisesti viihdyn pienempien blogien parissa. Plussaa saa ehdottomasti laadukkaat valokuvat ja selkeä ulkonäkö jota on helppo lukea. Sekä se että päivittää säännöllisesti. Pääasiallisesti tykkään lukea ulkosuomalaisia blogeja mutta luen myös aivan helmiä blogeja joita kirjoittavat Suomessa asuvat tytöt/naiset. Tykkään että blogissa on paljon valokuvia mutta tekstiäkin ehdottomasti pitää löytyä - tasapaino ennen kaikkea ;)

9. Oletko ikinä käynyt tai haluaisitko käydä Venäjällä?

Olen käynyt kerran Pietarissa tuossa pari vuotta sitten ja haluan ehdottomasti mennä uudestaan! Ihastuin kaupunkiin täysillä ja nyt kiinnostaisi mennä sinne kesällä. Viimeksi kun oltiin siellä siinä huhtikuun alussa ja oli muuten hippasen kylmä. Iskä on puhunut että pitäisi lähteä viimeistään takaisin kun jalkapallon MM-kisat järkätään naapurimassa vuonna 2018 (kai se oli 2018?).

10. Mitkä viisi asiaa edustavat suomalaisuutta sinulle?

Tämä on joiden mielestä varmaan ihan kamalaa, mutta mulle tulee ensimmäisenä mieleen lätkä :) Jotenkin, varsinkin viime vuosina kun on seurannut lätkän MM-kisoja ulkomailla on niihin hetkiin nivoutunut sellainen täydellinen suomalaisuudentunne. Kokoonnutaan porukalla seuraamaan kisoja ja kaikki huutaa yhteen ääneen. Varsinkin vuonna 2011.

Muut neljä asiaa ovat sauna, puhdas luonto, pienen maan kansallisylpeys ja ruoka.

11. Jos sinun pitäisi osallistua johokin tosi tv -ohjelmaan, mihin formaattiin ilmoittautuisit mukaan?

Mä inhoan tosi-tv ohjelmia!! Kaikki on kamalan ilkeitä, kierottelevia ja juonittelevia tyyppejä (tai ainakin sellaisen käsityksen heistä saa). Valitsisin siis Junior Master Chefin. Koska siinä oltiin kaikille kilpailijoille kamalan kilttejä. Ja tykkään laittaa ruokaa. Ai miten niin olisin liian vanha Junior Master Chefiin? Tosin ne vois tehdä itseasiassa kokonaan uuden formaatin ja tehdä Junior Baking Chefin. Koska en itseasiassa tykkää kokkailusta mutta leipominen on kivaa!


Ja minun 11 kysymystä edelleen ovat:

1. Minne haluat matkustaa seuraavaksi?
2. Millä kulkuvälineellä matkustat mieluiten - lentokone, auto, juna vai bussi? Miksi?
3. Mikä on lempi tv-ohjelmasi? Kantsiiko munkin alkaa katsomaan sitä?
4. Montaako blogia luet päivittäin? Jaa meillekin jokin hyvä blogivinkki!
5. Miksi aloitit bloggaamisen?
6. Jos saisit vaihtaa ammattiaisi, mihin vaihtaisit sen? Tai vaihtoehtoisesti: jos saisit vaihtaa opiskelu-alaa, mihin vaihtaisit?
7. Mikä on lempikaupunkisi?
8. Mitä toivot kesältä 2013?
9. Mikä on paheesi?
10. Mikä ilahduttaa sinua tällä hetkellä?
11. Jos saisit tehdä maailmanympärysmatkan, mutta vierailla vaan 10 maassa, missä kävisit? Miksi juuri ne? 

Ja eteenpäin haastaisin tällä kertaa ihanat Eveliinan, Annan, ja TiianToivottavasti luette tätä tytöt koska en nyt ehdi käydä teidän kommentibokseihin ilmoittamassa siitä! Sen lisäksi haastan kaikki joilla on oma blogi ja lukevat tätä blogia vastaamaan haasteeseen! Ja sitten tulkaa linkkaamaan tähän postaukseen! Ehkä tällä tavalla löydän taas joitain uusia, kivoja blogeja lukulistalleni ;)

Kuvituksena toimi ensimmäinen albumi joka tuli vastaan ja se oli täynnä Lontoo-kuvia!

10 kommenttia:

 1. Jee, kiitos haasteesta! Mä olinki jo vähän huuli lerpallaan ku en ollut saanut kysymyksiä :D
  Huvittavaa miten moneen kohtaan voisin vastata samoin kuin sinä!!

  VastaaPoista
 2. Iih ihanaa Laura, kiiiitos! Täytyneepi toteuttaa haaste piakkoin:)

  VastaaPoista
 3. Hei, oon lukenu sun blogia jo ties kui pitkää mut ennoo ikinä kommentoinu,
  joten nyt aattelin. Ei kait tässä mittää järkevää sanottavvaa oo mut tosi kiva blogi sulla ja tuli semmonen hyvä fiilis susta tän postauksen perusteella :D Ja ei ainakaan Lontoo kuume laskenu nuien kuvien perusteella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi et tiedä kuinka iloiseksi tämä kommentti minut teki :) Eli kiitos paljon ihanasta palautteesta :) Lontoo-kuume on aika sitkeän oloinen täälläkin tällä hetkellä, ei pitäisi varmaan edes katsoa näitä kuvia...

   Poista
 4. Kiitos Laura haasteesta. Vastaan haasteeseen piakkoin! :) Me voitais mennä joskus porukalla Venäjälle. Mäkin haluun sinne! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleppa hyvä! Käy mulle oikeen hyvin, mielelläni menisin uudestaan esim.Pietariin!

   Poista
 5. Hihi, oot ihana. Mulla on ikävä! :)

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!