torstai 2. toukokuuta 2013

Vappu 2013

Viime vuonna vappu meni Lontoossa ja itseasiassa sitä ei tullut vietettyä ollenkaan. Nautittiin tosi kauniista säästä yliopiston kattoterassilla. Tosin avauduin blogissakin kuinka inhoan vappua. Tänä vuonna oli meiningit sitten hieman erit.


Brysselissä on todella iso ja melkoisen organisoitunut Suomi-yhteisö ja vappu on siten iso juhla myös täällä. Perinteisiin kuuluu Manneken Pisin lakitus klo.18.00 jonka jälkeen osa siirtyy sitseille. Satuin saamaan kaverini kanssa viimeminuutilla peruutuspaikan joten me myös pääsimme osallistumaan sitseille. Vappupäivänä on sitten piknik Kuninkaallisessa puistossa. 1.pvä toukokuuta on myös Belgiassa vapaapäivä.


Näitä ohjeita noudattaen lähdimme siis tiistaina suoraan töistä vapunviettoon. Ensimmäisenä oli todella suunta Manneken Pisille joka oli helppo löytää kun vaan seurasi ylioppilaslakkeja! Ja paikalla oli todella paljon väkeä - niin suomalaisia kuin myös turistejakin! Minilakki laitettiin seremoniallisesti päähän jonka jälkeen laulettiin vielä Gaudeamus Igitur. Oikein hauskaa. Harmitti vain että oli jättänyt oman lakkini kotiin. Tempaisin kuitenkin kuvia varten ystävältäni lakin.


Lakituksen jälkeen suuntasimmekin sitseille. Itsehän en ole koskaan sitseilla ollut joten se oli hauska ja erilainen kokemus! Onneksi tosin paikalla oli muitakin suomalaisia jotka oli opiskellut ulkomailla joten en ollut ainut joka ei oikein sitsi käytännöistä tietänyt. Oli kuitenkin todella kiva ilta ja erityisen mukava vappu! Korjasi ne edelliset ei-niin-hyvät vappumuistot :)


Vappupäivänä suuntasimme todella vielä piknikille puistoon ja pääsimme nauttimaan kunnon auringonsäteistä. Kertakaikkiaan siis todella hyvä vappu!!


Mites teidän vappu?

6 kommenttia:

 1. Tarkennuksen vuoksi tapahtuma on aina monikossa sitsit->mentiin sitseille, sitseillä oli mukavaa :) toivottavasti olikin kivat sitsit ja vappu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, voi luoja, on varmaan sitsit viela vahan vaikuttanut kun olen kirjoittanut tata tekstia! Eli kiitos kun huomautit, en tajuu miten olen edes onnistunut kirjoittamaan niin huonosti :D

   Poista
 2. Eikä, ihanan näköstä! Mulla nyt jäi vappu täällä Walesissa luonnollisesti välistä, kun en kokeilta Lontooseenkaan ehtinyt (siellä olis kai jotain Suomi-meininkiä ollut)... Jotenkin hassua miten ulkomailla kaikki nää Suomi-juhlat tulee paljon tärkeemmiks. En oo parina viime vappuna tehny yhtään mitään ihmeellistä Suomessa, mutta yhtäkkiä täällä on semmonen "pakko saada munkkia ja simaa, missä vapuubileet?" -fiilis :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, se on kylla ihan totta. Itsenaisyyspaiva tuntuu aina todella tarkealta kun on ulkomailla kanssa! Viime vappua en Lontoossa juhlinut todella sen kummemmin mutta taalla on helpompi juhlia kun todella Suomi yhteiso Brysselissa on niin iso!

   Poista
 3. Jännää, että se on noin suuri juttu Brysselissä, että ihan pissiskin lakitetaan. Siellä on kai niin paljon suomalaisia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taalla on niiiiin jarkyttavasti suomalaisia etta joo, tama oli kylla iso juttu :) Mutta todella hauskaa kylla oli!

   Poista

Kiva kun kommentoit!