lauantai 1. kesäkuuta 2013

In Bruges

Vähän aikaa kirjoittelin kohteista jonne haluaisin mennä kun täällä Belgiassa olen. Noh, viime viikolla tartuttiin tuumasta toimeen ja varattiin liput Amsterdamiin jonne polkaisemme kahden viikon kuluttua. Hieman lähemmäksi päätimme lähteä kuitenkin tänään, nimittäin Bruggeen. Keli oli nimittäin ihan ok (lue= ei satanut). Rehellisesti sanottuna palelin koko päivän ihan mielettömästi ja ei päästy yli eikä ympäri siitä että kalenterit vaihdettiin kesäkuulle ja täällä on aivan per**** kylmä.


Bruggen historiallinen keskusta kuuluu UNESCON World Heritagen kohteisiin ja ymmärrän kyllä hyvin miksi. Aivan mielettömän suloinen ja historiallinen kaupunki kyseessä. Olen varmaan aikaisemminkin kertonut, mutta eniten rakastan juuri tälläisiä "vanhoja kaupunkeja" - niissä on vaan se oma tunnelmansa.
Brysselistä Bruggeen meni junalla sellaisen tunnin, lähinnä koska juna pysähtyi joka asemalla ja mateli hitaasti eteenpäin. Ei oltu oikein suunniteltu mitään vaan päätettiin vaan lähteä matkaan ja katsella mitä päivä tuo tullessaan. Brugge ei todellakaan ole mikään suuri kaupunki, joten päätettiin ottaa se haltuun kävelemällä ympäriinsä.

Turistejahan kyseisessä kaupungissa vilisee mutta koska lukeudutaan itsekin heihin, emme antaneet sen häiritä turhan paljon ;)
"Pohjoisen Venetsiassa" kun oltiin, niin olihan sitä pakko päästä veneajelulle kanaaleja pitkin. 30 min lysty kustansi 7,60 erkkiä ja sillä nähtiin sitten kaunista kaupunkia vähän eri näkökulmasta. Kannatti ehdottomasti mennä!
Kuten näkyy, kuvia tuli otettua melkoisesti mutta Brugge on vaan niin kaunis! Sinne täytyy ehdottomasti mennä uudestaan aurinkoisella säällä!
Brugge todella ihastutti ja me vietettiin todella mukava päivä. Tosin lämpimämpää olisi voinut tietty olla, junaan päästessä mun sormet oli niin kohmeessa että nauratti ja itketti yhtä aikaa. Siis nyt on kesäkuu. Noh, ensi viikolle säätiedotus muka lupaa vähän lämpimämpiä kelejä. Seuraavaksi täytyy kyllä nähdä Colin Farrellin tähdittämä In Bruges.


Löytyykö muita Bruggessa käyneitä?

7 kommenttia:

 1. En ole valitettavasti päässyt Brugesissa itse käymään, mutta pitipä vain tulla sanomaan, ett' In Bruges on ihan loistava leffa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kuullut aika monelta että se on ihan loistava leffa mutta en todella ole sitä vielä nähnyt. Täytyykin metsästää se pikimmiten käsiin!

   Poista
 2. Aivan ihana paikka!:) Mäkin rakastan kaikkia pieniä vanhoja paikkoja, tuntuu aina että niissä voisi kävellä ikuisuuden ja ottaa miljoona kuvaa. Hauskasti sielläkin tosin näytti pizza hut pilkottavan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Brugge oli kyllä valloittava Pizza Hutteineen :D Joo, tuolla voisi vaan kävellä noita pieniä kujia koko päivän, sen takia täytyy kyllä ehdottomasti mennä uudestaan!

   Poista
 3. Mä en itseasiassa oo ihan varma oonko käynyt tuolla kun olin Nooraa moikkaamassa monta vuotta sitten. Käytiin päiväseltä jossain pikkukaupungissa, mutta en kuollaksenikaan muista mikä se oli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :) Noh, Brugge ei ole todella kaukana joten ehka kavitte siella ;)

   Poista
  2. Ehkä voidaan mennä sinne nyt parin viikon päästä, jos säät sallii :)

   Poista

Kiva kun kommentoit!