sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Juhannus Brysselissä

Viime juhannusta vietin Lontoossa gradua kirjoitellen, tämä juhannus meni onneksi hieman erilaisissa tunnelmissa! Saatiin Barcelonan vahvistus tänne täydentämään meidän Suomi-tiimiä ja kun kaverin kautta saatiin vielä kutsut juhannusjuhliin, oli tämä keskikesän juhla varsin onnistunut vaikkakin hieman erilainen.

Perjantainahan oli ihan normaali työpäivä mutta käytiin ScanShopissa lounastauolla. Kyseessä on siis nimensä mukaisesti Pohjoismaalaisia ruokia/designiä myyvä pieni kauppa ja oltiin tietenkin juhannus mielessä siellä pyörimässä. Mukaan lähtikin muutama juttu, mutta ei mennyt taas niinkuin Strömsössä. Turkinpippurit loppui jo perjantaina ja Somersbyt unohdin kokonaan laukkuun koko juhannuksen ajaksi. Hupsista. Ruisleipä olikin sitten tarkoitettu ihan vaan minulle itselle.Lauantain aamuna (eli siis juhannuspäivänä?) heräsin viideltä aamulla koska oli niin valoisaa ja avoimen ikkunan vuoksi ulkoata kantautui ihanaa lintujen sirkutusta. Silloin oli kyllä hyvin sellainen olo että olisi voinut olla Suomessa.

Varauduimme juhannusjuhliin asiankuuluvin menoin eli iltapäivällä parkkerasimme itsemme kaverin keittiöön ja rupesimme leipomaan. Kaveri teki suussasulavaa porkkanakakkua ja minä väänsin banaani-nutella muffinseja (kaikki meidän leipomukset muuten katosi parempiin suihin juhlissa). Sen lisäksi tutustuimme kokkien etuoikeuksiin, eli nuolimme kulhot tyhjäksi taikinasta.
Neljän jälkeen lähdettiinkin raahaamaan kantamuksiamme (joita oli paljon!!) juhlapaikkaa kohti. Illan isäntäväki oli nähnyt paljon vaivaa ja tarjoilut ja tunnelma oli ihan loistava! Syötiin, juotiin, naurettiin, laulettiin hieman snapsilauluja (tai minä lähinnä mumisin jotain), harjoiteltiin sitä ruotsin puhumista, ihmeteltiin vauvoja ja koiraa. Ja täytyy sanoa että siinä pihalla katoksen alla istuessa oli melkoinen juhannusfiilis! Seura oli mitä loistavinta ja vaikka kelit ei ihan suosineet, pysyimme silti urhoollisesti ulkona vaikka jossain vaiheessa oli jo hieman kylmä...
Sanoinko jo kuinka hyvää ruoka oli?
Hyvin onnistunut juhannus siis! Toivon mukaan kuitenkin ensi kesänä pääsisin viettämään juhannuksen taas Suomessa - onhan siinä Suomen kesässä vaan se spesiaali fiilis!

Toivottavasti teidänkin juhannus sujui hyvin - missä ikinä sitä vietittekään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit!