maanantai 10. kesäkuuta 2013

Suomen kesä vs. muiden kesä

Kaikkihan me suomalaiset tiedämme että Suomen kesä on paras kesä. Suomen kesässä on sellaista taionomaista tunnelmaa jolloin mieli rentoutuu ja huolet kaikkoutuu.

Tälläinen ilme mulla on aina kesäisin ;)
Suomen kesään kuuluu valoisat yöt, grillailut, uudet perunat, keskiyön uimisreissut, pyöräilyt kotiin aamuyöstä, pikniköinti kavereiden kanssa, pisamat, Suomenlinna, Kauppatori aamiaiset, mökkeily, venereissut, kesäretket, aamupalahetket terassilla, saunominen....


Kesällä voi mennä myöhemmin nukkumaan ja silti herätä aikaisin kun on niin valoisaa. Silloin kaikki tulee ulos talviluolistaan istumaan terasseille kylmän siiderin kera. Suomen kesä on ihanaa aikaa.


Olen menossa parin viikon päästä Suomeen viikonlopuksi joten ilmeisesti pitäisi kaikki nuo aktiviteetit saada mahdutettua yhdelle viikonlopulle? Miten ois äiti?


Kaipaan Suomen kesää, silloin kesä tuntuu oikeasti kesältä. Älkää nyt käsittäkö väärin, viidyn ihan järjettömän hyvin Brysselissä ja nautin elämästä täällä täysillä, mutta ihan kesäfiilistä ei vielä ole. Varsinkin kun blogeista ja Facesta saa koko ajan lukea kavereiden Suomi-kesä hehkutuksia. Tämä on todella eka kesä kun vietän koko kesän ulkomailla, viime kesähän meni osittain Lontoossa (ja Aasiassa reissulla) mutta muuten Suomessa.


Ehkä kesäfiilis myös uupuu sen takia koska en ole jäämässä yliopistolta kesälomalle ja starttaamassa kesätöitä vaan olen ollut koko ajan töissä. Joten kesä tuli ikään kuin huomaamatta. Samaistuin täysin tähän Annikan kirjoitukseen. Että nyt tämä onkin tälläistä tasaista putkea. Tosin se ei ole täysin totta, koska asuinpaikka taas luultavasti vaihtuu kun syksy saapuu.


Tämä nyt vaatii vaan oikeanlaisen asennoitumisen. Uusi kesäperinteitä peliin. Siksi olenkin ottanut asenteeksi "sano kyllä kaikelle" (okei, ei ehkä ihan kaikelle). Eli toisinsanoen jos joku ehdottaa jotain kivaa tekemistä työpäivän jälkeen, sano kyllä, äläkä mieti että jaksatko. Kyllä sitä sitten ehtii vanhana koomailla kotona. Nyt on aika ottaa kaikki ilo irti Brysselin kesästä ja yrittää tehdä siitä mahtava kesä!


Onhan tässä jo vaikka mitä suunnitelmia ja hyvin on jo alkanutkin! Joka illalle löytyy hengailuja kavereiden kanssa ja pikniköintiä puistoissa. Tänään iltalenkkiä kaverin kanssa kera jäätelön ja perjantaina lähdetään kohti Amsterdamia.


Tiedossa siis varmasti erilainen kesä, mutta erilaisuushan on vaan hyvästä, eikö? Onko kellään muulla samoja fiiliksiä?

4 kommenttia:

 1. Moikka Laura! spot on!! Vietän kanssa ensimmäistä kesää ulkomailla, Lontoossa, tosi ristiriitaisissa tunnelmissa! Mikään kun ei voita Suomen (ja kirkkonummen) suvea, varsinkaan näissä helteissä! Nauti Brysselin kesästä, ainakin sieltä näyttää löytyvän Sommersbytä! ;)
  -Tiia Mustonen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Tiia! Ihana tietää että ruudun takaa löytyy muitakin kohtalotovereita! Vaikka somersby kyllä hieman helpottaa kotikesäikävää :) Kirkkonummen suvi on kyllä parasta, toivottavasti pääsisit edes pikaisesti käymään kotona nyt kesän aikana!!
   Paljon terkkuja Lontooseen, pidän peukut pystyssä että siellä on edes kivat kesäsäät!

   Poista
 2. Joooo! Tai lähinnä se, että kun syyskuuhun mennessä pitäisi saada gradu valmiiksi, niin puuttuu kokonaan se koulun loppuun tiiviisti liittyvä "jeeekaksikuukauttavapaata"-fiilis. Vaikka en edes ole töissä, niin koko ajan on vähän sellainen fiilis, että pitäisi olla kirjoittamassa. Ja niin pitäisikin :P Sun asenne kuulostaa just mainiolta, keep up the good work! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, niin tuttu tunne! Mulla oli just sama fiilis viime kesänä kun väänsin gradua - olis huvittanut tehdä kaikkea muuta ja koko ajan takaraivossa oli se ajatus et pitää tehdä hommia. Paljon tsemppiä kirjoitukseen, sulla on ainakin mielenkiintoinen aihe ;)

   Poista

Kiva kun kommentoit!