sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Tour de France in Sheffield

Tiesittekö että Tour de Francen ensimmäiset etapit yleensä suoritetaan jossain muualla kuin Ranskassa? No minä en ainakaan tiennyt ja tämä fakta selvisi minulle vasta tänä vuonna. Faktatietoa en tästä saanut (luottoapu Wikipedia tarjosi aika ympäripyöreää tietoa) mutta yleensä nämä ekat stopit todella tehdään muualla Euroopassa, yleensä naapurimaissa. Wikipedian mukaan Tour oli edellisen (ja ainoan kertansa) Briteissä vuonna 2007 ja silloin reitti kulki Lontoossa. Poikaystävä kuitenkin väittää kivenkovaan että Tour on ollut kerran Briteissä vuonna miekka ja kivi ja silloin se kulki Etelä-Briteissä. Ota tästä nyt sitten selvää.Kuitenkin, tämän pitkän alkuselostuksen päätteeksi voin todeta että tänä vuonna kisat tuli Yorkshireen, Le Tour Yorkshire - Grand Depart. Kisat pysyy Briteissä kolmen päivän ajan ja menee kolmessa eri vaiheessa:

 • Stage 1: Leeds to Harrogate/ 190 km/Lauantai 5.7.2014
 • Stage 2: York to Sheffield/201 km/ Sunnuntai 6.7.2014
 • Stage 3: Cambridge to London/155 km/Maanantai 7.7.2014
Ja luonnollisesti todettiin että pakkohan meidän on mennä katsomaan kisoja (vaikkei se ollut alkuperäinen suunnitelma) koska eihän sitä koskaan tiedä koska ne tähän osaan Brittejä tulisi taas? Täysin ainutlaatuinen tilaisuus. Sheffield on 30 minuutin junamatkan päästä meiltä, joten suunnattiin sinne tänään aamulla, aikeena tietysti nauttia hyvästä sunnuntai päivästä pyöräilyn parissa. 


Sheffieldissä oli oikein kunnon juhlatunnelma päällä - oheisohjelmaa oli paljon ja kaupungin keskusta oli täyttynyt erilaisista ruokakojuista ja pyöräilyyn liittyvistä jutuista. Todella hauskaa ja kun kelikin vielä sattui olemaan mukavan kesäinen, todettiin että tämä oli hyvä päätös.Tosin me tehtiin virhe siinä kohtaa kun oli aika etsiä paikka josta nähtiin itse pyöräilijät. Luultiin että maali olisi ihan Sheffieldin keskustassa (ei kumpikaan tunneta kaupunkia ollenkaan) mutta eihän se siellä ollutkaan vaan jossain kauempana lähellä jotain urheiluareenaa. Lopputulemana päädyttiin kävelemään aika helkkarin paljon (minulla oli jalassa vielä täysin sopimattomat kengät) ennenkuin päädyttiin vihdoin maalilinjalle josta minä en nähnyt mitään kun edessä oli sellainen kiva ihmismassa. Poikaystävälle tämä oli helpompaa kun hän on sellainen hujoppi. Yritettiin sitten etsiä sopivaa koloa ihmismassasta että minäkin näkisin jotain ja vihdoin onnistuin sukeltamamaan aidan viereen 300 metrin päästä maalista. Loppukaneettina todettakoon että pyöräilyn katsominen ei ole ehkä ihan mun juttu. Olen kyllä aika ahkera penkkiurheilija mutta tälläinen laji jossa odotat ensin sen kolme tuntia ennenkuin näet mitään ja sitten ne kilpailijat on hujatanut ohi 15 minuutissa, ei sovi yhtään mun kärsimättämälle luonteella. Ihan kiva että mentiin katsomaan kun oli aika ainutlaatuinen tilanne ja tunnelma oli ihan mahtava mutta voin kyllä myöntää että pyöräilyn katsominen oli ehkä vähän tylsää. Mutta hei, Sheffield vaikutti todella kivalta kaupungilta! En ollut ennen käynyt siellä ja vaikka kauneuteen varmaan vaikutti aurinkoinen keli, niin silti se vaikutti hyvin viihtyisältä paikalta. Odoteltiin junaa hetki takaisin Derbyyn ja juna-aseman edustalla oleva aukio oli niin nätti aurinkoisena kesä-iltana! Peukut Sheffieldille, hyvä paikka järjestää maalintulo Tour de Francelle!


4 kommenttia:

 1. Mäkin luulin, että Tour de France ajetaan vaan Ranskassa, mutta ei näköjään :D
  On varmaan ollut mielenkiintoista olla paikan päällä. Pyöräily ei ole penkkiurheilulajina muhun koskaan oikein iskenyt, vaikka tykkäänkin itse pyöräillä ;) Lätkää, kaunoluistelua, tennistä ja jalkapalloa on paljon kivempi katsella kotisohvalta (tai paikan päältä) kuin pyöräilyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pyoraily on ihan mukavaa kun sita paasee itse tekemaan mutta sohvalta sen katselu on kylla aika tylsaa. Ja nakojaan vahan tylsaa ihan paikan paallakin :) Ja joo, noita kaikkia mainitsemiasi lajeja katson mielellani kotisohvalta niissa on yleensa menoa ja meininkia!

   Poista
 2. Mä en tiennyt rehellisesti sanottuna mitään koko pyöräilykilpailusta. Mä olen aika huono penkkiurheilija muutenkin, että eipä tule paljon muuta katsottua kuin välillä jääkiekkoa. Mutta sen olen huomannut, että paikan päällä menee melkein mikä vaan just tuon mainitsemasi tunnelman ansiosta. Baseballkin on ihan hohhoijakkaa-laji telkkarissa, mutta paikan päällä olen aina ollut ihan fiiliksissä. Ja tuo sää näyttää upealta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa oli kieltamatta aika hyva, eipa meidan olisi tullut edes lahdettya jos olisi tullut vetta :) Mut joo, se fiilis paikanpaalla tuo kylla aina ekstraa koko touhuun....Ja Tour de France hehkutukselta oli vaikea valttya kun siita jauhettiin viikkotolkulla mediassa :)

   Poista

Kiva kun kommentoit!