maanantai 6. huhtikuuta 2015

Pääsiäisviikonlopun viettoa Northumberlandissa

Heippa vaan ja terveisiä tien päältä (tai no, nyt ollaan jo kotona mutta teksti tuli kirjoitettua vielä matkalla ollessa)! Ollaan juuri tekemässä matkaa kotia kohti, vietettiin pääsiäisviikonloppu miehen perheen kanssa Englannin pohjoisosissa eli Northumberlandissa. Oltiin vuokrattu suloinen (ja erittäin hyvin varusteltu) mökki Amblen kylästä, joka toimi meidän tukikohtana loman aikana. Sieltä olikin sitten helppo singahdella autolla nähtävyyksiä katselemaan. Alla näkyy vielä kartasta hieman tarkemmin, että missäs osassa Englantia sitä oltiinkaan, minulla kesti tovi jos toinenkin tajuta kuinka lähellä Skotlannin rajaa olimmekaan loppuen lopuksi.Valittiin kohde sen mukaan, että paikka olisi mahdollisimman helppo kaikille saavuttaa, niin miehen perheelle jotka saapuivat paikalle Skotlannista sekä meille jotka ajettiin Northumberlandiin Derbystä. Olen halunnut käydä tässä osassa Englantia jo jonkun aikaa, joten senkin vuoksi se tuntui juuri passelilta pääsiäisloma kohteelta. Itseasiassa satuin bongaamaan National Trustin instagram-tililtä erään kuvan heidän Northumberlandin kohteistaan, ja ihastuin niin että ehdotin paikkaa sitten pääsiäisloma kohteeksi. Instagram-kuvilla on selvästi siis positiivista vaikutusta!

Meillä oli super kiva pitkä viikonloppu, ulkoiltiin niin paljon, että joka ilta sammuin kuin saunalyhty jo kymmenen aikaa. Raikas ilma selvästi vaikutti kroppaan, yleensä kun vietän viikolla päivät pitkät sisällä joten unta ei todellakaan tarvinnut jahdata loman aikana (ja täytyy kyllä myöntää että otin päikkäreitä niin mökillä kuin myös automatkojen aikana, miten voikaan ihmistä väsyttää niin paljon). 

Saatiin aika paljon kivaa tekemistä mahdutettua kaikille neljälle päivälle - käytiin kävelyillä rannalla, ratsastamassa, veneretkellä ja linnoja ihastelemassa. Jos seuraatte meikäläistä instassa (@laura.fin) niin olettekin jo ehkä joitain kuvia nähneet. Viikonlopun kohokohta oli ehkä kuitenkin tämän aamuinen ratsastusretki merenrannalla, se oli niin huippua että vieläkin hymyilyttää! Tosin lihakset huutaa hoosiannaa jo nyt, joten saa nähdä miten pääsen huomen aamulla edes sängystä ylös....

Ratsastusretkestä ja muista aktiviteeteistä ajattelin vielä kirjoitella enemmänkin tänne blogiin. Olen tällä hetkellä superfiiliksissä ns. tästä kotimaanmatkailusta, Britanniassa on paljon todella kauniita ja mielenkiintoisia  matkustuskohteita ja seuraavaksi olisikin mielenkiintoista lähteä tutustumaan tarkemmin esim. Walesiin. Lähimatkailu on pop!


Toivottavasti teilläkin oli onnistunut pääsiäinen!

8 kommenttia:

 1. Mäkin tein pääsiäisen aikana muutaman minireissun, ja nyt oon kans aivan innoissani kotimaanmatkailusta! Tuntuu, että varsinkin ulkomaalaisena riittää niin paljon nähtävää. :) Ehkä myös lähestyvä kesä ja auringonpaiste vaikuttavat siihen, että haluaa tehdä muutakin kuin maata kotona pyjama päällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tätä ei voi ehkä laskea ihan "perinteiseksi" kotimaanmatkailuksi kun kuitenkin on itse ulkomaalainen täällä....Mutta kesä ja pidentyvät päivät on kyllä ehdottomasti tehnyt sen että sitä haluaa lähteä vaan nauttimaan ulkoilmasta ja näkemään uusia paikkoja!

   Poista
 2. Täällä ei pääsiäistä (eikä lomaa) vietetty lainkaan, tosin viikonloppu Soulissa kuitenkin. Ihanalta kuulostaa teidän ulkoiluntäyteinen pääsiäinen ja joo, lähimatkailu on todellakin pop!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta viikonloppu Soulissa kuulostaa juuri passelilta myös! Ei mekään hirveästi ns. pääsiäistä vietetty mutta ilmaisista lomapäivistä piti ottaa kaikki ilo irti :D Oli ihanaa kyllä viettää koko viikonloppu raikkaassa ulkoilmassa, nyt jaksaakin taas tehdä töitä!

   Poista
 3. Näyttää ja kuulostaa ihanalta paikalta ja irtiotolta! Lähimatkailu on todellakin pop. Oon erityisen kateellinen tuosta ulkoilusta, kun olen itse viettänyt viime viikon kokonaan sohvanpohjalla kuumeessa. Ehkä tänään uskallan jo vähän ulkoilemaan, kun olo on viimein parempi. :) Mulla tuli tästä postauksesta ihan hirveä into matkustaa Britteihin, en olekaan käynyt siellä viiteen vuoteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, inhottavaa viettää pääsiäistä kuumeessa, toivottavasti olo on jo paranemaan päin! Ja tännepäin vaan matkustamaan, täällä on oikeasti todella kivoja ja vaihtelevia kohteita (vaikka mielipiteeni saattaakin olla hieman puolueellinen)!

   Poista
 4. Oih, ratsastaminen rannalla! Koskaan en ole sitä päässyt vielä kokemaan, mutta kuulostaa aivan ihanalta. Lähimatkailu tosiaankin on pop. Mekin harrastettiin sitä pääsiäisenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sillon kun on vaan 4 päivää lomaa niin jotenkin lähimatkailu kuulostaa ainakin omaan korvaan niin paljon rennommalta vaihtoehdolta kun lentokentillä sompailu!

   Ja jos joskus tulee tilaisuus niin suosittelen ehdottomasti ratsastusta rannalla, ihan huippukokemus!

   Poista

Kiva kun kommentoit!