lauantai 27. helmikuuta 2016

Kuukausikatsaus: Helmikuu




Helmikuu vetelee jo viimeisiään joten taas olisi aika kuukausikatsaukselle! Tässä kuussa taisinkin kyllä kirjoittaa ennätyksellisen vähän blogiin mutta näitä hiljaisia kausiahan tulee itse kullekin!

Mitä jäi mieleen helmikuusta? Helmikuu tuntui menevän ihan sumussa jotenkin. Töissä oli koko ajan aika kova meno päällä josta johtuen pokkuloin ties missä ja toimistolla aina välillä. Sen lisäksi tulin vielä kipeäksi joten tuntuu tällä hetkellä siltä, etten oikein edes tiedä mitä tapahtui helmikuussa?

Helmikuun paras ostos oli...spiraalikone! Tai en tiedä miksi sitä kutsutaan suomeksi, mutta sellainen väkkyrä jolla spiraloidaan kaikki kasvikset nuudeliksi. Ihan loistava vekotin! Ollan aikaisin käytetty julianne kuorijaa mutta se ei ole yhtään niin hyvä! Tästä innostuttiinkin niin paljon että helmikuu meni nuudeloidessa eri kasviksia. Eksoottisin kokemus taisi olla kun nuudeloitiin bataatit ja tehtiin niistä bataattivohveleita aamupalaksi - maistui ehkä hieman oudolla, mutta en ole varma johtuiko se siitä että tiesin että ne oli bataatteja (jotka miellän illallisruuaksi) vaiko siitä se maistui oikeasti oudolle. 

Helmikuun kivoin piristys oli...kiva äiti-tytär hetki Lontoossa! Äiti tuli pikaisesti käymään Lontoossa ja vaikka nämä vierailut on aina sellaisia lyhyitä pyrähdyksiä niin me otetaan aina kaikki ilo irti ja meillä on niin kivaa! Niinkuin tietysti tälläkin kertaa! 



Helmikuun ikävin juttu oli...että olin itseasiassa flunssassa puolet kuukaudesta. Otti muuten päähän ja rankasti. Minä tulin ensimmäisenä kipeäksi meidän taloudessa, tartutin taudin miehelle, olo helpottui hetkeksi ja sitten se iski taas. Eihän sitä kukaan tietysti tykkää olla kipeänä mutta minua otti päähän eniten se kuinka kauan se jatkui. Olo oli kyllä niin känkkäränkkä kun toisen kerran nousi kuume päälle että ei mitän rajaa. Salille ei voinut oikein mennä kun heti rupesi hengästyttämään ja yskityttämään ja muutenkin olo oli vain kökkö (vaikka kuumetta ehti olla vain pari päivää).

Helmikuun paras terveysteko oli...sokerin  poisjättäminen (tai siis karkkien ja kaikkien herkkujen poisjättö) ja kuin huomaamatta siirtyminen kasvispitoisempaan ruokavalioon. Siis voi elämä. Vaikka olen aina mennyt sillä periaatteella että syön mitä haluan ja tekee mieli (ja juuri silloin kun tekee mieli) niin kyllä täytyy myöntää että olo on ollut niin paljon parempi viimeisen kuukauden ajan. Ja niinkuin mieskin totesi, ei se todellakaan ole ollut mikään koetus olla kasvispitoisella ruokavaliolla koska ollaan syöty vaan ihan mielettömän maukkaita juttuja viimeisen kuukauden aikana. Lihaa en sinänsä ole edes kaivannut, mutta kalaa kylläkin ja sitä ollaankin syöty aina välillä.

Olen myös ehkä eniten ylpein siitä että pystyin olemaan ilman karkkia kuukauden. Kaikki kaverit tietää sen että minulle ei tuota mitään ongelmaa syödä kokonaista Fazerin suklaalevyä 15 minuutin sisään ilman että tunnen mitään omantunnontuskia. Minä olen ihan hirmuinen sokerihiiri ja tämä kuukauden "karkkilakko" olikin hyvä testi siitä että pystyn ihan hyvin olemaan napostelematta suklaata joka päivä. Siinä vaiheessa kyllä lakko meni koetuksella kun postipaketti toi Fasun uusia suklaamakuja tänne Englantiin, mutta hyvin pidin pintani! Aloitin karkkilakon ihan siksi koska huomasin joka päivä napostelevani jotain herkkuja töissä joita työkaverit oli tuonut ja sekös ajan mittaan kerryttää aika paljon sokeria kroppaan!

Tämä oli siis ehkä helmikuun paras muutos elämäntapoihin, ja tällä linjalla on tarkoitus jatkaa kun se on niin kivalta tuntunut (ja eihän se huonolta tunnu että paino niinkuin alkoi tippumaan ihan itsekseen). Tosin karkkia aion itselleni sallia aina silloin tällöin mutta toivon  mukaan se ei paisu samoihin mittoihin takaisin kuin ennen.



Helmikuun parhaaksi kasvisreseptiksi nousi...me kokeiltiin monia todella simppeleitä kasvisreseptejä ja moni niistä nousi ihan kestosuosikiksi heti! Kuten jossain edellisessä postauksessa taisin mainita, ennen kasvisreseptit minulle tarkoitti vain jotain tylsiä salaatteja joten olen ollut niin innoissani kun olen päässyt kokeilemaan vaikka mitä hyviä yhdistelmiä keittiössä!Ehkä kuitenkin kaikessa yksinkertaisuudessaan tämä todella täyttävä salaatti ihanine makuyhdistelmineen nousi meidän suosikiksi. 

Helmikuun paras kappale oli...Justin Bieberin Love yourself. En tiedä pitäisikö nolottaa että tykkää Bieberistä mutta tätä kappaletta olen renkuttanut nyt koko helmikuun ajan...jopa mies myönsi että se on oikeasti hyvä. Ketään muita jotka tunnustautuu faneiksi?

P.S. Kuvat tuttuun tapaan puhelinräpsyjä tältä kuukaudelta. 

8 kommenttia:

  1. Mä oon aikonut ehdottaa poikaystävälle myös kuukauden karkki- ja herkkulakkoa, ja tämä teidän kokemus kyllä innosti lisää. Sokeriton maaliskuu, here I come!

    Ja hei, ei saa mennä salille kipeänä eikä vielä toipilaanakaan. :D Mäkin tulin reilu viikko sitten kipeäksi ja luulin tämän jo menneen ohi, mutta nyt on taas ollut eilisestä asti heikko olo. Ja ulkona paistaisi ihanasti aurinko... Huoh. Ei kai se auta kuin levätä, tätä tautia tuntuu nyt olevan älyttömästi liikkeellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, voin suositella ehdottomasti herkkulakkoa, se on kyllä itselleni toiminut tosi hyvin sellaisena "puhdistuksena" kropalle!

      Ja joo, voi että. Tiedän kyllä että salille ei saisi mennä toipilaana mutta jotenkin olo alkoi olemaan jo parempi ja ajattelin että kykenisin treenin tekemään...Jälkiviisas on tietty aina hyvä olla, ei olisi pitänyt mennä salille :D!

      Poista
  2. Haha, tunnustan, musta Bieberin Love Yourself on ihan jees :D. Itseasiassa, joskus kuuntelen sitä sorryakin :D

    VastaaPoista
  3. Mulla tulee kyllä pienistäkin määristä sokeria sellainen turvonnut ja alakuloinen olo. Ihme huume se kyllä on! Oli niin hyvä olo kun olin kolmisen kuukautta ilman..Nyt tässä alkuvuodesta on vähän lipsuttu ja nautittu Suomen tuliaisia aina silloin tällöin. Päätin viime viikolla pistää taas stopin tälle , koska ei se hetkellinen nautinto musta ole sen huonon olon arvoista! Tsemppiä sullekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo, olo kyllä pysyy parempana ilman sokeria (tai herkkuja). Nyt ajattelin jatkaa silleen että aina välillä (ja kohtuudella) saa syödä herkkuja mutta periaatteessa yrittää jatkaa tätä hyvää linjaa että ainakaan niitä ei tulisi mässytettyä joka päivä!

      Poista
  4. Toinenkin sokerihiiri ilmoittautuu täällä! Just tänään mietin, että olisiko aika sokerittoman maaliskuun. Sitten tuumasin, että no jos vaan jätän nuo työaikanapostelut pois eli herkuttelen sitten viikonloppuna - katsotaan miten käy ;)
    Kamalan kiirus helmikuu täälläkin on ollut, en ole ees ehtinyt sun blogia lukea ja hädin tuskin omaani kirjottaa! Jospa se kohta hellittää :) Nää on tosi kivoja nää kuukausikatsaukset btw, pitäsköhän adoptoida omaankin käyttöön niin tulisi jotain muuta kuin niitä iänikuisia matkajuttuja :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa toi vkl herkuttelu myös hyvältä ratkaisulta :) Itse totesin jotenkin että pakko repäistä kerralla oikein kunnolla ja pitää ns. lakko mutta nyt ajattelin jatkaa tuota herkuttelua juuri tuohon tyyliin että viikonloppuisin vaan saa napostella jotain hyvää :)

      Haha, sulla on ollut kevätkiireitä! Tuntuu että tämä alkukevät ja alkusyksy on kyllä aina kiireisintä aikaa, mutta toivottavasti sullakin kohta hellittää kiire! Ja kiitos, mä tykkään kanssa näistä, ja on omasta mielestäni kanssa sopivaa vastapainoa ja arjen kuulumisia sitten muuhun blogisisältöön :)

      Poista

Kiva kun kommentoit!