maanantai 11. huhtikuuta 2016

Sunnuntai retki/Shugborough HallOllaan jostain syystä vietetty paljon vain viikonloppuja kotona, golffailen tai rentoillen viime aikoina, eikä olla oikeen tutkittu lähiseutua hirveästi. Derbyssä asuessa käytiin melkein joka viikonloppu jossain uudessa paikassa lähiseudulla mikä itseasiassa näin jälkikäteen ajateltuna varmaan johtui siitä ettei oikein viihdytty Derbyssä ja en siellä halunnut viikonloppuisin viettää aikaa. Nyt uusi kotikaupunki on jo niin rakas että voin hyvin viettää lauantain vain haahuillen kaupungilla ja istuskellen kahviloissa. Kuitenkin sunnuntaina oli niin kiva keli, että aamusalin jälkeen todettiin että nyt olisi kyllä hyvä lähteä jonnekin lähistölle tutkimaan kotiseutua. Pienen googletuksen jälkeen, löydettiin National Trustin paikka Cannock Chasen luonnonpuiston läheltä (eli ihan läheltä meitä) ja päätettin lähteä sunnuntai-ajelulle sinne.Shugborough Hall on siis taas näitä National Trust kohteita joista löytyy iso puistomainen alue kävelyyn sekä ns. family estate, eli iso kartano ja sen sivurakennukset. En ollut netistä ihan hahmottanut kuinka iso paikka kaikenkaikkiaan oli kyseessä, mutta siis suuri se oli. Ja vaikka kaikenlaista nähtävää alueelta löytyi, vaikka me keskityttiin eniten ihastelemaan pieniä (ja isompia) eläintyyppejä. Kartanon sisällä ei käyty tällä kertaa koska ulkona oli niin kiva keli että olisi tuntunut hassulta mennä sisälle himmailemaan kun oltiin nimenomaan haluttu nauttia raikkaasta kevätilmasta.


Käveltiin ympäri maita ja mantuja, ihasteltiin kevään suloisia lampaita (siis miten ne voi olla niin söpöjä?) ja nautittiin eväät kartanon edustalta löytyviltä portailta. Innostus nousi huippuun siinä vaiheessa kun huomasin että laiduntavien tavallisten lehmien seasta löytyi myös Ylämaan karvalehmiä. Ja siinä vaiheessa minusta pääsi vingahdus ja näkyi vaan ponihäntä kun huomasin että sieltä lehmien seasta löytyi myös Ylämaan karvalehmän VAUVA!  Mikä voisikaan olla parempaa kun Ylämaan karvalehmät laitumella? No karvainen vauvaversio siitä lehmästä! Valitettavasti tyyppi oli vain aika kaukana eikä halunnut nousta päiväuniltaan vaan jatkoi vain nurmikolla maakaamista. Olisi ollut kiva saada hieman parempia kuvia kuin nämä, mutta eipä voi mitään.Puistossa näkyvät eläimet olivat kuitenkin supersöpöjä, alla hieman parhaita tyylinäytteitä!
Meidän mielestä tämä äiti lammas näytti hieman Elvikselta....Ja tämä tyyppi oli selvästi nauttinut juuri hetki sitten maitobaarin antimista...Ja siis katsokaa nyt näitä suloisia kaveruksia!Shugborough Hall oli juuri täydellinen kohde meidän sunnuntairetkellä ja kiva tietää että tälläinen helmi löytyy meidän lähettyviltä.  Tänne olisi kiva kyllä palata kesällä uudestaan kun puut alkavat vihertämään enemmän. Oikein kiva sunnuntainpäiväretki siis, pitäisi kyllä yrittää nyt vähän useammin lähteä taas tutkailemaan lähiseutua eikä vain jämähtää omaan kotikaupunkiin!


4 kommenttia:

 1. Ihana paikka johon varmaan pääsemme käymään toukokuun alussa !
  Äiti

  VastaaPoista
 2. Ihanalta näyttää, ja voi tuota karvalehmävauvaa, en kestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en mäkään kestänyt! Se oli niin suloinen! Olisin halunnut juosta keskelle peltoa halimaan sitä ;D

   Poista

Kiva kun kommentoit!