keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Fairbourne beach - Walesin upeat rannatPalataanpa takaisin toukokuun viimeiseen viikonloppuun ja meidän reissuun Walesin puolelle.

Meillä kävi aivan älytön munkki mitä tuli keleihin meidän Walesin lomalla. Aurinko paistoi ja lämpöasteita riitti parinkympin toiselle puolelle jokaisena päivänä. Vain lauantai-iltana sade saapui pariksi tunniksi, mutta voi jummi mitkä kelit. Varmaan juuri kelien ansioista tuntui ihan siltä kun me oltaisiin oltu ihan kunnon kesälomalla vaikka oltiinkin poissa kotoa vain se kolme päivää. Itseasiassa tähän väliin pitäisi varmaan huomauttaa, että toukokuu on yleensä aina hyvää aikaa matkustaa Briteissä koska silloin tuntuu olevan aina parhaat kelit.

Mikäs siis sen parempi aika nauttia Walesin upeista rannoista? Törmättiin niihin melkeinpä ihan sattumalta. Tai siis tottakai tiedettiin että tullaan näkemään rantoja kun ajetaan merta kohti mutta ei todellakaan tajuttu kuinka hienoja jotkut niistä voi olla. Odotin jotain pieneä hiekkaplänttejä mutta mitä se saatiinkin oli upeita, usein kilometrien mittaisia vaaleita hiekkarantoja ja upeita poukamia. Toisaalta taas maanantaina iltapäivällä kun yritettiin etsiä toista kivaa rantaa paluumatkalla kohti kotia, löydettiin vaan överitäysiä rantoja joita reunusti hieman rumemmat kaupungit.

Fairbourne beachin löytäminen oli ihan sattumaa. Me ajettiin Fairbournen pieneen (ja suoraan sanottuna aika rumaan) kylään aikaisin maanantai aamuna koska olimme kuulleet että sieltä lähtee pieni hyöryveturi (juna tai jokin sellainen vekotin) viereiseen kaupunkiin. Jostain syystä Wales on tunnettu näistä vanhoista junareiteistään (joka liittyy kai jotenkin siihen että Walesissa oli aikoinaan paljon kaivostoimintaa, mutta voin olla ihan väärässä kyllä). Noh, juna-aikataulut ei oikein mätsännyt ja juna näytti liikkuvan vielä niin tajuttoman hiljaa että päätettiin skipata se ja tsekata sen sijaan Fairbournen edustalta löytyvä ranta. Ranta oli piilossa isojen irtokiviseinämän takana joten kaupungista sitä ei suoraan nähnyt.
Mutta kun ranta pilkotti vihdoin näkyviin....Se oli upea. Ihanan pitkä hiekkaranta ja ei melkein ketään muita näkyvissä paitsi pari koiranulkoiluttajaa ja pari ratsukkoa. Kyllä kelpasi. Ranta oli niin upea että päätettiin lähteä vain käppäilemään sitä pitkin ja nauttimaan kauniista aamusta. Ilma oli niin lämmin että uskaltauduttiin ottaa kengät pois ja kävellä itse meressä. Ah, kesä on täällä todella! Katsokaa nyt kuinka ihanat maisemat!Kiva juttu Fairbournen rannassa oli myös se, että sen toisesta "kärjestä" näkyy Barnmouthin puolella, jossa olimme juuri olleet pari päivää aikaisemmin. Barnmouthin ranta ja kaupunki tuntuivat olevan todella suosittuja perheiden keskuudessa joten siellä oli myös aika kiireistä. Olikin kiva katsoa sinne suunnalla ja kiireiselle rannalle kun me saimme rannan lahden toiselta puolelta melkein kokonaan itsellemme. Barnmouth on kuitenkin todella söpö kaupunki joten lahden toiselta puolelta sai kivoja kuvia tästä kaupungista kuten alta näkee!Ihan kymppi aamu ja Wales sai myös täydet pisteet meidän osalta mitä tulee kauniisiin rantoihin!

Ja alla vielä kartalla mistä päin tämä paikka löytyy!


4 kommenttia:

 1. Wales on ehdottomasti mun listalla myös, täytyy vaan pohtia että miten sinne pääsee Suomesta helpoiten :) Aivan upeita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos M! Varmaan riippuu juuri minne päin Walesia on menossa, esim Birminghamin kentältä taitaa päästä auton kanssa samassa ajassa Snowdonian kansallispuistoon kuin Cardiffin kentältä. Jos siis haluaa auton vuokrata :)

   Poista
 2. Aivan mielettömän upea ranta! Täällä on ranta niin kapea, vaikka kaunis toki onkin, ja vesikin syvenee tosi nopeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi oli kyllä upea! Ja oltiin siinä mielessä varmaan myös onnekkaita että oltiin paikalla laskuveden aikaan!

   Poista

Kiva kun kommentoit!