sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Kesäretki OxfordiinMyönnän että otsikko on hieman hämäävä. Sana kesäretki tuo minulle mieleen upean auringonpaisteen, piknikit, terassilounaat/kahvit  ja nenällä nököttävät aurinkolasit. Ja nuo mielikuvat eivät ehkä ihan toteutuneet kun lähdimme Oxfordiin. Tosin aurinkolasit minulla oli nenällä mutta ne nökötti siinä vain piilottamassa kamalasta heinäallergiasta kärsiviä silmiä. 

Noh, oli meillä kyllä siis todella kiva kesäretki vaikka keli olikin vähän mitä oli. Täällä on viimeiset kaksi viikkoa satanut vettä kuin saavista kaatamalla, jopa niin paljon että Birminghamin tiet ovat ihan kunnolla tulvineet. Joten kesäfiilis on ollut suoraansanottuna vähän hakusessa. Tätä viikonloppua varten oltiin kuitenkin jo suunniteltu että tehtäisiin kesäretki Oxfordiin (jossa ei olla ennen käyty) jotta saataisiin vähän ns. sitä kuuluisaa kesäfiilistä pintaan! Koska jos odottaa sateen lakkaamista, niin siinä saakin sitten hetken odotella!

Ja onneksi muuten lähettiin! Koska vaikka pilvet olivat synkkiä niin koko päivänä ei satanut pisaraakaan vettä! Oltiin siis hyvinkin onnekaita ja hyvä kesäretki saatiin aikaiseksi. Meiltä ajaa Oxfordiin n. 1,5 tunnissa mikä on ihan passeli ajoaika kun puhutaan päiväretkestä. Ja Oxfordistakin sai ihan kivan kuvan pelkästään päivässä. Tosin me oltiin aika laiskoja eikä päästy lähtemään vasta kun myöhemmin joten perillekin päästiin vasta puolenpäivän maissa.
Meillä ei ollut mitään tarkkaa suunnitelmaa mitä tehdä Oxfordissa muuta kuin vain kävellä ympäriinsä, tutkia kaupunkia ja ottaa rennosti. Oletin Oxfordin olevan samanlainen rento ja kaunis yliopistokaupunki kun sen "kilpailija" Cambridge ja jollain tapaa se olikin. Vaikka Oxford tuntuikin paljon isommalta ja isommalle alueella levittäytyneeltä kuin Cambridge.

Oltiin saavuttu Oxfordiin kuitenkin juuri lounasaikaan, joten päätimme ensin etsiä käsiimme Covered Market joka on nimenmukaisesti paikallinen kauppahalli josta löytyy ruokakojuja ja muuta shopattavaa. Kierreltiin ympäriinsä katsomassa valikoimaa ennenkuin päädyttiin ottamaan mukaan smoothiet tästä supersöpöstä kojusta. Tosin siinä iski valinnan vaikeus koska vaihtoehtoja oli varmasti ainakin 50 kappaletta!

Pikaisen smoothie hetken jälkeen käveltiinkin enemmän sinne yliopiston suuntaan mistä kuvitelimme löytyvän enemmän niitä vanhoja ja kauniita rakennuksia. Ja sieltähän niitä löytyi vaikka millä mitalla. Kauniita sisäpihoja, yliopiston omia asuntoja, kanavia ja ihanan näköistä opiskelijaelämää. Ja niitä söpöjä kahviloita! Käytiinkin nauttimassa vielä iltapäiväteet hyvän skonssin kera koska ei se smoothie ihan nälkää vienyt!

Kuten Cambridgessä, myös Oxfordissa voi ns. "punttailla" mutta omaan silmään Oxfordin kanavat eivät näyttäneet yhtä kivoilta, tai ehkä me liikuimme vain väärällä alueella! Tällä kertaa päätimme jättää veneet muille ja sen sijaan etsimme Christ Church collegen käsiimme. Kyseessä on siis nimenomaan se college jonka ruokasali toimi inspiraationa Harry Potter-leffoihin ja mekin pääsimme (suolaista pääsymaksua vastaan) kurkistamme Collegen Main Halliin joka on kuulemma vieläkin aktiivikäytössä. Ihan kiva ruokasali ja tuli kyllä kieltämättä aika pottermaiset vibat!


Oxford kyllä ihastutti suloisilla pikkuliikkeillä ja kahviloilla! Meillä oli oikein mukava päivä ja saatiinpa se piknikin vielä aikaiseksi päivän päätteeksi kun haimme take away sushit mukaan ja menimme läheisen puiston penkille syömään ne. Aika hyvä kesäpäivä siis kaikenkaikkiaan vaikka aurinko ei näyttäytynytkään!


2 kommenttia:

 1. Rakastan Oxfordia! Mutta olet aivan oikeassa - Cambridgessä on paremmat punttausmaisemat. Näin instagrammissa näitä Oxford-kuviasi ja hetken luulin tuijottavan omaa kuvaani, sillä pastellitalot sivukadulla on täysin sama kuin itse ottamani viime visiitillä helmikuussa. :D

  Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa että sinäkin olet juuri hetki sitten käynyt Oxfordissa! Ja what's not to love :)? Oxford oli kyllä todella kaunis, ja ne pastellitalot oli niin söpöjä, kyllä sellaisessa vaan kelpaisi asua!

   Poista

Kiva kun kommentoit!