torstai 9. joulukuuta 2010

Jouluinen Glasgow

Torstaina lähdin siis suoraan Edinburghista Glasgowhon, matka joka ei myöskään alkanut ongelmitta koska junat ei kulkenut jaClysdalen automaatti söi TAAS pankkikorttini (eli vinkkinä kaikille, välttäkää niitä automaatteja varsinkin jos on Nordean kortti!). Pääsin sitten bussilla vihdoin matkaan vaikka se luonnollisesti kestikin aika kauan päästä Edistä Glasgowhon..

Anyway, perjantai menikin siihen, että yhden istuessa luennoilla minä touhotin pää kolmantena jalkana kaupungilla joululahjoja ostellen. Ja kaikkea ihanaa sainkin ostettua! Glasgowssa oli myös ihanan jouluinen tunnelma valoineen ja George Squaren joulutapahtumineen (vaikka aukio olikin ympäröity kauheilla vihreillä, punaisilla ja sinisillä valoilla). Illalla käytiin katsomassa uusin Harry Potter-elokuva, josta meikäläiselle ei ollut mitääne ennakko-odotuksia koska en ollut lukenut viimeistä kirjaa (nyt olen, olihan se pakko käydä ostamassa..) ja ihan hyvä leffahan se oli!Lauantaina olikin edessä kunnon jouluinen päivä kun ensin kävimme luistelemassa George Squaren luisteluringissä (ice skating rink, suomeksi?) ja leivottiin pipareita! Mun pipareista tosin tuli tosi paksuja jostain kumman syystä..Oli ihana käydä luistelemassa niin kauniissa ympäristössä ja lauantaina oli vielä ihan mielettömän kaunis ja aurinkoinen päivä! Tuli ihan superihana joulufiilis koko päivästä!
Sunnuntai-iltana käytiin katsomassa Pantomime- esitystä joka termistään huolimatta ei ollut mykkäesitys. Näitä on vain joulunalla ja ilmeiseti vaan Briteissä havaittuja :) Esitys on uniikki siinä että esimerkiksi yleisö osallistuu mukaan, siinä lauletaan, kerrotaan vitsejä ja näytellään samalla jotain kuuluisaa satua uudella twistillä.. Tänä vuonna vuorossa oli Snow White ja esimerkiksi joka kerta kun Lumikin ilkeä äitipuoli tuli lavalle, piti buuata. Lisäksi esitykseen oli lisätty vitsejä jotka vaan aikuiset tajusivat (esim poliittiisia vitsejä) ja kun prinssi tuli lavalle yleisö rupesi ihailevasti huutamaan. Sopii siis sekä aikuisille että lapsille :) Minä tykkäsin kun hullu puurosta! Se oli hauskaa, nauroin ihan kippurassa koko ajan ja jotain erilaista! Suosittelen käymään jos mahdollista, ymmärsin että näitä järjestetään enemmän tai vähemmän joka kaupungissa.


P.S. Tää nauratti mua suunnattomasti..Näin Briteissä jäädytetään luistinratoja ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit!