tiistai 7. joulukuuta 2010

"Snow and ice alerts in place after drivers are trapped"

Skotlannissa, erityisesti Central Beltin (Glasgow-Edinburgh alueella) tuli paljon lunta. Eli siis ehkä n. 5 cm satoin eilen aamun aikana sen aikaisemman lumen päälle.
Minä lähdin eilen aamulla klo.9.00 bussilla Glasgowsta Aberdeeniin, vain päästäkseni 20 mailin päähän ja 13 h kuluttua takaisin lähtöpisteeseen. Jonka jälkeen otin junan joka oli klo.02.00 Aberdeenissä. Eli matkani Glasgowsta Aberdeeniin kesti sellaiset kevyt 17 h. Nice.


Lähdin siis todella aamulla klo.9.00 Glasgowsta ja sen jälkeen kun oltiin seisottu bussin kanssa 1,5 h jonoissa jotka ei tuntunut liikkuvan minnekkään, bussikuski ehdotti että käännytään seuraavan tilaisuuden tullen takaisin Glasgowhon. Muuten hyvä, mutta se seuraava tilaisuus tuli ehkä noin 5 h jälkeen jonka jälkeen käännyttiin Cumbernauld nimisen kylän risteykseen vain huomataksemme että molemmat kaistat ovat jumissa koska kaksi isoa täysperävaunu-rekkaa oli jumissa - toinen ojassa ja toinen ei päässyt tietä ylös. Sitten oltiinkin lopullisesti jumissa. Ja kun puhun että oltiin jumissa, tarkoitan todella että emme liikkunut yhtään. SIIS YHTÄÄN. Siinä vaiheessa kun oltiin vielä motarilla jumissa kävin kysymässä kuskilta, että onkos tuolla joku onnettomuus edessä? Ei, ei kuulemma ole, se on vaan tämä lumi.
Noh anyways, kun oltiin totaalisesti jumissa näiden rekkojen takana, ilman ulospääsyä, alkoi mahdollisuus yöpymisestä bussissa näyttää todennäköisemmältä vaihtoehdolta. Hätä ei ollut kuitenkaan tämännäköinen, käytiin huoltsikalta hakemassa sapuskaa ja kun hienompi bussi kyseessä, niin meillä oli mikro, skonsseja, limua, siisti vessa ja lämmin bussi. Asiat olisi voinut olla huonomminkin. Pääsin jopa tosi pitkälle mun Harry Potterin lukemisessa.Illalla siinä seitsemän jälkeen rekka saatiin ojasta ylös, ja tie auki. Ei muuta kun nokka kohti Glasgowta. En ole koskaan, siis koskaan elämässäni nähnyt mitään sellaista kuin eilen illalla. Motari Glasgowsta poispäin oli aivan jumissa. Ihmiset joutuivat yöpymään autoissaan. Jonot vaan jatkuivat ja jatkuivat. Onneksi kun pääsimme toiselle puolelle, eli Glasgown suuntaan, jonot liikkuivat edes jotenkuten. Mutta oli kyllä kertakaikkisen ihmeellistä. Glasgowhon pääsimme takaisin yhdeksän jälkeen illalla - samaan paikkaan josta olimme aamulla yhdeksältä lähteneet. Ehdin vielä viimeiseen klo.22.00 junaan Aberdeeniin, joka luojan kiitos, myöhästelyistä huolimatta toimitti meidät Aberdeeniin klo.02.00. Aika ihana tunne oli päästä kotiin. Varsinkin kun mulla olisi lento lähdössä Suomeen tänään iltapäivällä.Kaikenkaikkiaan aika jännittävä ja aikaavievä seikkailu. Moneen kertaan olisi tehnyt mieli kirota brittiläinen lumenkesto alimpaan helvettiin, mutta minkäs teet. Kun olet jumissa niin olet jumissa. Ei auttanut kun ottaa Harry Potter käteen ja relata.

1 kommentti:

  1. Muahaha olisivatpa skotit nähneet tän Helsingin lumitilanteen.:D
    Mutta siis Harry Potterhan on parasta ajanviettoa, mikäs siinä bussissa istuessa.;)

    VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!