perjantai 14. joulukuuta 2012

Lukuvinkkejä (Lokakuun luetut)


Hups, vähän on taas aikaa hujahtanut näistä kirja-postauksista. Kuitenkin lokakuussa luin kaksi hyvinkin matka-aiheista kirjaa. Toisessa kirjassa tarinoitiin Finnairin historiasta lentoemäntien silmin ja toisessa kierrettiin sitten ympäri maailmaa Merja Mähkän kanssa. Molemmat olivat hyviä kirjoja ja molemmat tuli myös luettua melkoisen nopeasti! Nämä olisi mun mielestä myös hyviä ideoita antaa joululahjaksi matkakuumeisille, varsinkin tuo Merja Mähkän kirja.

Merja Mähkä: Ihanasti hukassa ja miten sieltä pääsee pois

Nojatuolimatkailua parhaimmillaan oli kun lukaisin Merja Mähkän "Ihanasti hukassa ja miten sieltä pääsee pois - 543 päivän reppumatka". Kirja kertoo todella siitä kuinka Mähkä vierailee puolentoistavuoden aikana 35 maassa ja erilaisista sattumuksista ja kommervenkeistä matkan varrella. Mukaan maahtuu niin Aasia, Australia, Uusi-Seelanti, Etelä-Amerikka kuin Väli-Amerikka ennen Suomeen palaamista. Kirja oli ihanan (hyvällä tavalla) rennolla otteella kirjoitettu kertomus erilaisista, välillä hyvinkin hullunkurisista sattumuksista mitä reissun päällä voi tapahtua.

Luin aikoinaan Mähkän blogia joka kertoi tästä reissusta, mutta kirja ei ole onneksi koottu suoraan niiden pohjalta, vaan pikemminkin vain koonteja hauskimmista sattumuksista ja kokemuksista mitä oli tapahtunut matkalla.

Varoituksen sana tosin lienee paikallaan. Nimittäin kirja saa aikaan todellisen reissukuumeen. Tai melkeinpä epätoivoisen sellaisen kun sitä taas tajuaa miten makeita paikkoja maailmassa on että miten niissä edes ehtii käymään! Se sai meikäläisenkin haaveilemaan vaikka mistä paikoista!

Koottuja tarinoita: Taivas mikä työpaikka

Taivas mikä työpaikka on koottu tarinoista joita Finnairin lentoemännät ovat kertoneet sitten eteenpäin. Siellä on mukana juttuja monen monesta sattumasta joita on sattunut vuosien varrelle lentoemäntien kohdalle ja kyllä monta kertaa nauratti kun niitä luki. Tarinoita on koottu yhteensä viideltä vuosikymmeneltä ja varsinkin vanhempia juttuja oli mukava lukea - on se lentomatkustaminen hieman kehittynyt tässä vuosien varrella!
Kirjasta saadut tuotot ohjataan suoraan lasten ja nuorten mielenterveystyöhön.

Minua henk.koht. ärsytti kirjassa kaksi asiaa: 1) se kiiltokuvamainen kuva jota lentoemännän työstä maalattiin ; 2) se kiiltokuvamainen yritys maalata itse Finnairia parempaan maineeseen. Mutta toisaalta, molemmat näistä faktoista oli oletettavissa, onhan tämä Finnairista ja sen lentoemännistä kertova kirja. Joten annettakoon se anteeksi. Kaikenkaikkiaan kuitenkin viihdyttävä kirja!


6 kommenttia:

 1. Ihanaa, pitää lukea ainakin tuo ensimmäinen. Mistäköhän löytäisin taas lukuaikaa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ma voin lainata sulle sen! Siis kirjan, lukuaikaa ei varmaan onnistu :)

   Poista
 2. Nice, haluan lukea nuo molemmat!! Luin joskus otteen tosta jälkimmäisestä, enkä saanut mitään kauheen hyvää kuvaa siitä, mutta kiva se olisi lukea silti, hehe! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mua ärsytti itseasiassa aika paljon tossa se Finskin yritetty imagon kohotus, mut se varmaan johtuu siitä et en oo enää pitkään aikaan ollut sen yhtiön fani. Mut hauskoja tarinoita siinä on anuways! Matkaoppaiden työstä varmaan sais kanssa hyvän kirjan aikaseksi ;)

   Poista
  2. Juu, kuulin jostakin huhuja, että sellaistakin suunnitellaan. Se olisi ihan järkyttävä! Haha

   Poista
  3. Ainakin siitä Nelosen Matkaoppaat-sarjasta on tehty kirja! Aivan kamalaa kuraa, pakko sanoa :D

   Poista

Kiva kun kommentoit!