keskiviikko 5. joulukuuta 2012

"Matkailijaprofiili"

No näillä matkailu aiheilla jatketaan. Bongasin nimittäin Emman blogista tälläisen hauskan matkailijakyselyn ja päätin sitten itsekin tarttua haasteeseen kun se vapaasti heitettiin ilmoille :) Tosin muokkasin ekaa kohtaa hieman, hupsista.

Start by adding one photo here that describes you as a traveler

Young, wild and free :)


Scariest airline flown?

Mä en pidä lentämisestä. Oli kone sitten iso,pieni tai keskikokoinen. Mutta pieniä koneita inhoan kaikista eniten. En ole koskaan vielä (koputtaen puuta) joutunut kokemaan mitään super epämiellyttävää. Pari vuotta sitten Turkkiin mentäessä Finskin kone joutui tekemään äkkipysähdyksen kesken nousun (jonkun tekniikka vian takia) ja se oli kuulemma aika inhottava tilanne. Minä olin syvässä unessa joten heräsin vasta siinä vaiheessa kun alkoi kamala pulina ja kuulutusten tulva :)

Favourite city/country/place?

Tämä on ihan liian vaikea. Suosikkikaupunkini olisi tietysti Lontoo, mutta veikkaan että sillä tulee aina olemaan ihan erityinen paikka sydämessä ihan vaan sen takia mitä siinä kaupungissa on tullut koettua.

Suosikki kaupunki reissukohteena olisi kyllä varmaan New York. Voisin lähteä sinne aina vaan uudestaan ja uudestaan. Siinä kaupungissa on mulle jotain maagista. Suosikki maa on myös kamalan hankala valita, toisaalta ihastuin juuri viime kesänä hurjasti Kambodzaan, toisaalta Kanada kokonaisuutena (ihmiset, ilmasto, ympäristö, kaupungit) on aivan ihana maa. Paras paikka on oma lapsuudenkoti Kirkkonummen perämetsissä.Most remote corner of the globe visited?

Tähän kyllä sopii niin hyvin eräs tapaus kun olin pienempi ja olimme perheen kanssa Australiassa keskellä sademetsää "patikoimassa". Todettiin että nyt ollaan kyllä kaukana muusta maailmasta ja eikös seuraavana hetkenä samaan kohtaan meidän kanssa tullut toinen perhe. Jotka oli tietysti Suomesta. Kyllä nauratti :)

Solo traveler or group traveler?

Hyvä seura on matkatessa ihan mahtavaa. Mielelläni matkustan siis niiden tuttujen ja ihanien matkakumppanien kanssa (eli perhe, tietyt kaverit ja poikaystävä). Olen siinä mielessä valikoiva matkaseuran suhteen, että mielummin matkustan sitten yksin kuin jossain puolitutussa seurassa jossa joku pahimmassa tapauksessa joku valittaa koko ajan jostain (sekin on tullut koettua). Ja reissukumppanien pitää ehdottomasti osata lukea karttaa (koska minä en sitä osaa tehdä).


Worst place to catch a stomach bug?

Mun täytyy kyllä vastata tähän, ettei ole olemassa "oikeaa" paikkaa saada mitään vatsapöpöä. Se on ihana kamalaa, oli sitten missä tahansa. Tosin kaikista ikävintä on jos joutuu istumaan bussissa koko päivän ja on joku pöpö.

First culture shock experience?

Se kun saavuin ensimmäistä kertaa Edinburghin lentokentälle ja en ymmärtänyt mitään ihmisten puheesta. Siis mitään. Mutta onneksi kaikki olivat ystävällisiä!

Where would you buy a second home/retire?

Täytyy olla tylsä ja todeta että realistinen vastaus tähän varmaan olisi Briteistä. Jos mietitään epärealistisia haaveita niin ei haittais jos multa löytyis joku kattohuoneisto Manhattanilta. Tai joku huvila Karibianmeren saarilta. Tai eläkekoti Etelä-Afrikasta. Noh, you get the point...


Haastan kaikkia reissailijoita tekemään tän!

4 kommenttia:

 1. kadehdin sua, oot päässyt näkemään maailmaa1 :) mullakin olisi unelmana lähteä matkustelemaan, asua vähän pitempäänkin ulkomailla. Mutta toisaalta toinen sydäntä lähellä oleva asia on koirat, ja ne vähän vaikeuttaa :o ootko kiinnittänyt huomiota maiden koirakulttuuriin?

  VastaaPoista
 2. Se on kyllä ihan totta että jos on koiria niin täytyy aina vähän sumplia jos haluaa lähteä reissuun. Perheellä on aina ollut koiria mutta onneksi niille on löytynyt rakastava hoitopaikka matkan ajaksi aina :)

  Täytyy sanoa että kiinnitän aina matkatessa huomiota niiden maiden koiriin ja minkälaiset olot niillä näyttää olevan. Varsinkin poikaystävä saa kärsiä tästä kun aina rupean puhumaan koirista kunhan vaan jonkin nelijalkaisen näen :)

  VastaaPoista
 3. Ihanat noi kuvat, mistä toi viimeinen on? Koska lähdetään matkalle? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on niinkin kaukaata kuin Tukholmasta :) meidän täytyisi kyllä tehdä joku yhteis reissu! Minneköhän sitä tosin sit suuntaisi ;)?

   Poista

Kiva kun kommentoit!