sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Montreal

Koska aloitin viimeisestä päivästä, on seuraavaksi luonnollista siirtyä matkan alkuun, eli kun lentokone saapui Montrealiin. Tosin se saapui sinne perjantai-iltana ja reissaamisen jälkeen oli ihan kiva vaan relata kämpillä se ilta. Ja mennä aikaisin nukkumaan kun hieman väsytti siinä vaiheessa.

Lauantai aloitettiinkin sitten ihanan rasvaisella aamiaisella, jonka jälkeen lähdettiin kipuamaan kohti Mount Royalia, eli semmoista pientä "kukkulaa" josta sitten näkee Montrealin ylle. Oltiin oltu samassa paikassa neljä vuotta aikaisemmin meidän ekalla "yhteiselle reissulla"  joten keskityttiin muistelemaan ja ottamaan valokuvia jotta voitaisiin verrata kuinka ollaan muututtu. Ei paljon, mitä nyt näytetään näissä kuvissa hieman vanhemmalta :) 21 vuotias Laura versus kohta 26 vuotias Laura.


Sää oli aika harmaa (varsinkin kun näitä kuvia kattoo), mutta jotenkin lumi häikäisi niin kirkkaasti että reiskoja tarvitsi. Plus että silmät oli aika kuolleet vielä tohon aikaan.
Montreal on ihan kaunis kaupunki, tosin kauniimpi kesäaikaan kun näin keskellä kevättä kun lumet on sulamassa ja puut ihan nakuja. Viimeksi ollessamme siellä oli kevät jo pitkälle ja vanha kaupunkikin ihanan eläväinen.
Kierreltiin vanhaa kaupunkia ympäriinsä vähän aikaa, mutta oli kyllä aika jäätävän kylmä. Nähtiin myös tutun näköisiä lintuja ;)Seuraavaksi halusin välttämättä maistaa Maple Taffya, eli vaahterasiirapista tehtyä massalitkusotkua, joka kierritettiin tuollaisen tikun ympärille. Annan tämän kuvasarjan kertoa tarinan ja mielipiteeni tästä "herkusta" puolestaan.
Ja seuraava ilme kuvastaa aika hyvin mielipidettäni tästä tikkarista :)


Vanhat kaupungit yleensäkin on kivoja, mutta niinkuin sanottu, on ne yleensä nätimpiä kesällä tai keskitalvella ;) Illaksi saatiin liput todella vielä lätkään, eli Canadiens vastaan Bruins, oli kiva päästä taas näkee NHL-matsi. Vaikka pelin taso ei kyllä ollut mikään ihmeellinen.Sellaselta näytti siis Montreal. Vietettiin todella vaan yksi kokonainen päivä Montrealissa, vaikka siellä poikaystävä asuu tällä hetkellä. Seuraavana päivänä lähdettiinkin sitten ajamaan kohti New Yorkia!

Olis kyllä ollut hauska mennä takas Montrealiin formuloiden aikaan mutta harmi kun lomat ja lentolippujen hinnat ei anna periksi :(

4 kommenttia:

 1. Hyvän näköistä herkkua.. heheh. Jäin kaipaamaan kuvaa 2009 vs. 2013 teistä (tai susta) samassa paikassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö mun piti laittaa sellainen vertaileva kuva mutta sitten yhtäkkiä rupesi väsyttää niin paljon että en jaksanutkaan :D Täytyy laittaa Kingstoniin sit, me nimittäin oikein katottiin Facebookista vanhoja kuvia ja otettiin sit uusia samassa paikkaa!

   Poista
 2. Kivoja nää matkakertomukset :) En tiennytkään että sulla on siellä poikakaveri. Mulla oli kans joskus kauan (tosi kauan) aikaa sitten quebecilainen poikakaveri, ja tuli tuollapäin käytyä kans - Montreal jäi tosin vähän tuntemattomammaksi. Kai oot syönyt putinia kans? (siis sitä ällöä ranskalais-juusto-kastike-sössöä)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että näitä tykätään lukea :D Joo, poikaystävä asuu todella tuolla hetken vaikka hän on kyllä ihan Britti. Putinea tuli maistettua viimeksi kun tuolla kävin, eli silloin neljä vuotta sitten - se oli itseasiassa yllättävän hyvää! Tosin rakastan juustoa ja ranskiksia että ei kai siinä voinut mennä edes kauheasti vikaan ;)

   Poista

Kiva kun kommentoit!