lauantai 25. lokakuuta 2014

Punttailua Cambridgessä

Kohde: Cambridge
Aika: 18.-19.10.2014

Sunnuntai aamu valkeni ihan super aurinkoisena ja me raahauduttiin vasta puolenpäivän aikaa ihmisten ilmoille, yrittäen etsiä sopivaa brunssipaikkaa. Löydettiinkin ihan sattumalta super söpö Stickybeaks kahvila joka myös tarjosi brunssiä sunnuntaisin aina klo.16.00 saakka. Tämä oli mun mielestä todella ihastuttava kahvila ja siellä me löhöiltiinkin mukava tovi ennen kun jaksettiin vääntäytyä takaisin tutkimaan kaupunkia. Mua aina ottaa päähän kun todettiin poikaystävän kanssa ,että Briteissä (ainakaan Lontoon ulkopuolella) ei ole sellaista kunnon brunssikulttuuria ja aamiaista tarjoillaan yleensä vain klo. 12 saakka.

Brunssin jälkeen päädyttiin sattumalta yhteen Cambridgen collegeista sisälle, eli Trinity Collegeen. Systeemi on heillä mielestäni vähän monimutkaisesti järjestetty ja opiskelijat asuvat ja opiskelevat tietyissä "collegeissa", esim. Trinity Collegessa oli mm. Isaac Newton työskennellyt aikanaan. Ei kyllä haittaisi jos saisin tuollaisissa ympäristössä asua! Osaan noista collegeista ei päässyt lainkaan ja osaan oli taas ihan älyttömät sisäänpääsymaksut turisteilta (esim. Kings College veloitti £7,50!!!). Trinity Collegeen pääsi kuitenkin punnalla sisään joten se me raaskittiin sentään maksaa. Ja todella kaunis alue olikin kyseessä, kyllä tuollaisessa opiskeluympäristössä kelpaisi!Tämän jälkeen lähdettiinkin etsimään venettä koska Cambridgessä täytyy ehdottomasti kokeilla punttausta! Tämän punttaustermin taisin muuten lukea Annikan blogista, joten päätin nyt ihan törkeästi varastaa tämän hyvän suomennoksen sanalle! Me otettiin erään sillan alta, ilmeisesti Trinity Collegen oma punttausfirma joka tarjosi opastettuja punttausajeluista £12.50 henkilöhintaan. Me haluttiin ehdottomasti opas ja oma punttaaja mukaan, eihän siitä olisi tullut kun riita aikaiseksi jos oltaisiin yritetty itse ohjata venettä...Veneily kesti 40 minuuttia ja se oli ihan kiva tapa nähdä yliopiston rakennuksia, ja onhan se muutenkin vaan sellainen must-juttu. Oli kyllä niin kaunista kun Cam-jokea reunusti vanhat yliopiston rakennukset ja kauniit ruskapuut! Meillä muuten kävi tuuri tän punttailun kanssa koska tämä oli viimeinen viikonloppu kun veneet on vielä vesillä ennenkun ne laitetaan talviteloille!St John's college oli kanssa aivan yhtä kaunis kun kaikki muutkin rakennukset mutta se kuulemma sisälsi vain opiskelija-asuntoja! Siis haloo, mäkin haluan asua tuollaisessa linnassa!Vielä viimeisenä juttuna satuttiin ihan sattumalta oikeaaseen aikaan Kings Collegen portaille jossa oli alkamassa sunnuntai illan ns. choral service. Kings Collegen kuoro on todella tunnettu ja päätettiin mennä illan n. tunnin kestävään jumalanpalvelukseen jossa kuoro oli pääosassa. Näin myös vältettiin vähän sneekisti se £7.5 sisäänpääsymaksu. Kings Collegen kappeli on todella upea sisältä ja kyllähän siinä meni kylmät väreet kun kuunteli tätä upeaa kuoroa noissa tiloissa! Suosittelen ehdottomasti menemään kuuntelemaan heitä jos satutte oikeaan aikaan paikalle!Cambridge oli kyllä täydellinen kohde meille ja suosittelen lämpimästi käymään siellä jos tilaisuus tulee!

12 kommenttia:

 1. Cambridge olisi varmasti ihana paikka opiskella ja sieltä saadun tutkinnon jälkeen olisi kyllä mahdollista päästä melkein minne tahansa vaikka töihin :) Harmittaa, etten satu olemaan huippulahjakas (en oikein usko mun mahdollisuuksiin LLLLL - rivistä :D, mutta ainahan sinne voi hakea suorittamaan maisteria) :)
  Blogistani löytyy sinulle pieni haaste: http://merisieer.blogspot.fi/ :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No Cambridge on kyllä ihan mieletön yliopisto, olisihan se mieletöntä saada sieltä tutkinto ulos! Ja kiitti haasteesta!

   Poista
 2. Jee, punttaamaan ! En ollut keksinyt että siihen voi ottaa ammattilaisen oppaaksi. Ensi kerralla ! Tosin me käydään yleensä "in the other place"... tiedäthän jutun ?

  Kokeile tehdä hakuja "All day breakfast", ainakin Tripadvisor ja Yelp löytävät monenlaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy myöntää etten nyt kyllä tiedä juttua mistä vihjailit mutta voin lämpimästi suositella opasta mukaan, sillä sai kivasti vähän lisätietoa kaupungista! Tiedätkö yritettiin googletella just Trip Advisorista paikkoja mutta saatoin ehkä googlettaa "brunch" mikä ei ainakaan löytänyt mitään hyviä paikkoja....

   Poista
  2. Kunnon cambridgeläiset eivät lausu sitä yliopistokaupunkia jonka nimi alkaa O-lla, ja jossa voi myös punttailla. Eikä varsinkaan päinvastoin. "The other place".

   Aiemmin sana "bruch" ei ollut yhtä yleisessä käytössä kuin Suomessa. "Koko päivän aamiaista", varsinkin sunnuntaisin, on sen sijaan käytetty vaikka kuinka kauan, ja siihen on ilmestynyt muutakin kuin munaa ja pekonia ja papuja.

   Poista
  3. Ah, now it makes sense :) vähän hidas on näköjään tää meikäläisen aivotoiminta välillä :) mut nyt haluan mennä ehdottomasti kanssa käymään siellä toisessa paikassa ;)

   Poista
 3. Haha, mä ajattelin että punttailu (mulle ihan uus juttu) viittaisi johonkin punttisaliin tms, ja vähän ihmettelinkin kun juttu alkaa sillä, että hengaatte Cambridgessä...mutta selvishän sekin mysteeri :D

  Maisemat näyttää kyllä upean syksyisiltä, tosi idyllisltä tv-sarja- tai elokuvataustoilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kääk, tajusin juuri etten kyllä yhtään selittänyt että mitä se punttailu tarkoittaa vaikka luulin että olin kirjoittanut siitä :) ei siis ihme ettei termi ihan auennut kunnolla :)!!

   Poista
 4. Mulla oli ihan samat ajatukset, etta ootte kayneet kuntosalilla matkailun ja lomailun ohessa :D Kuvittelin, etta ehka teet hotellin kuntosalista arvion muille reippaille matkailjoille. Oispa kiva paasta kurkkaan linna-asuntolan sisaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, I wish :) mä en ole punttisalia nähnyt sitten vuoden 2012 :D me oltais kanssa haluttu sneakata tuonne asuntolaan sisälle mutta siellä oli aika tarkasti rajatut alueet minne turistit sai mennä....

   Poista
 5. Ai King's Collegeen olisi ollut pääsymaksu? Minä vaan sniikisti seurasin kaveria, joka opiskelee Cambridgessa, ja yritin näyttää opiskelijalta. :D Käytiin tuolloin myös illallisella King's Collegessa ja opiskelijat kertoivat, ettei noissa vanhoissa linnoissa aina ole kovinkaan mukava asua, koska fasiliteetit ovat helposti jostain aivan toiselta vuosisadalta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis varmasti jos on kaveri joka opiskelee siellä niin silloinhan kaikkialla on helppo päästä sisälle mutta sit jos olit selvä turisti niin piti kaivaa kuvetta :D Ja voin kyllä kuvitella että noissa linnoissa on ihan helkkarin kylmä talvisin, että sinänsä ei siellä varmaan ole kiva asua! Mutta kuulin meidän oppaalta että kuulemma vuokra olisi aika edullinen....

   Poista

Kiva kun kommentoit!